• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par inflācijas samazināšanas plāna pavadošajiem likumprojektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2007., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154334

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par informatīvo kompaktdisku "2007.gada valsts budžets"

Vēl šajā numurā

13.03.2007., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par inflācijas samazināšanas plāna pavadošajiem likumprojektiem

 

9.martā Finanšu ministrijā iesaistīto institūciju sanāksmē tika saskaņoti vairāki uzlabojumi likumprojektos, kas sagatavoti valdības apstiprinātā inflācijas samazināšanas plāna realizācijai. Saskaņotie grozījumi likumos tiks iesniegti apstiprināšanai Saeimā.

Grozījumos likumā par automašīnu un motociklu nodokli tika nolemts neņemt CO2 izmešu apjomu par kritēriju nodokļa lieluma aprēķināšanā, ņemot vērā, ka šis ir objektīvi grūti izrēķināms rādītājs. Tāpat nolemts nodokli par dzinēja tilpumu sākt rēķināt tikai no trīs litru dzinēja tilpuma, lai vairākām vidējās klases automašīnām netiktu piemērota paaugstināta nodokļa likme.

Grozījumos par iedzīvotāju ienākuma nodokli, saglabājot valdības akceptēto nostāju aplikt ienākumus no nekustamā īpašuma pārdošanas, kas pārdevēja īpašumā ir bijis mazāk par trim gadiem un kas nav īpašnieka pastāvīgā dzīvesvieta, iekļauta norma, lai dzīvē īstenotu tiesiskās paļāvības principu, ka šie likuma grozījumi (3 gadu prasība) neattieksies uz tiem īpašumiem, par kuriem pirkšanas darījumi noslēgti pirms likuma stāšanās spēkā.

Papildus sagatavoti grozījumi arī likumā par uzņēmumu ienākuma nodokli, kas paredz, ka, uzņēmumiem iegādājoties vieglās automašīnas par cenu virs 30 tūkstošiem latu, šie izdevumi būs jāiekļauj apliekamajā ienākumā. Izņēmums būs specifiskas biznesa automašīnas, piemēram, katafalki u.tml.

Savukārt, lai padarītu stingrākas prasības kreditēšanas pieauguma kontroles jomā, nolemts izstrādāt grozījumus arī patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas ietvertu līdzīgas normas kā valdības akceptētie grozījumi kredītiestāžu likumā (prasība izsniegt aizdevumus, balstoties tikai uz legāliem ienākumiem) un attiektos ne tikai uz bankām, bet uz visiem finanšu pakalpojumu sniedzējiem.

Šīs pašas nostādnes izpildei, lai atvieglotu darbu gan finanšu pakalpojumu sniedzējiem, gan Valsts ieņēmumu dienestam, nodrošinot izziņu par nodokļu nomaksu izsniegšanu, plānots ieviest arī elektronisku informācijas apmaiņu.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!