• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties vizītē Briselē 8. un 9.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2007., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154248

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Pasaules veselības organizācijas viedokļiem pacientu tiesību jautājumos

Vēl šajā numurā

09.03.2007., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties vizītē Briselē 8. un 9.martā

8.martā Briselē Ministru prezidents Aigars Kalvītis kopā ar Lietuvas un Igaunijas valdību vadītājiem tikās ar Beniluksa (Beļģijas, Nīderlandes, Luksemburgas) valstu valdību vadītājiem. Šādā formātā tikšanās notika pirmo reizi pirms Eiropadomes sanāksmes.

Valdību vadītāji diskutēja par jautājumiem, kas ir aktuāli Eiropadomes kontekstā, īpašu uzmanību pievēršot enerģētikai un Berlīnes deklarācijas sagatavošanas procesam. Puses vienojās, ka Beniluksa un Baltijas valstu valdību vadītāju kopīgas tikšanās ir jāorganizē biežāk. Būtiski, ka Beniluksa valstis ir vienas no Eiropas Savienības (ES) dibinātājām un Baltijas valstis ir vienas no jaunajām ES dalībvalstīm, tādēļ ir vajadzīgs dialogs, lai apmainītos ar viedokļiem par tālākas ES integrācijas modeļiem un iespējām.

8.martā Briselē Ministru prezidents Aigars Kalvītis kopīgi ar Lietuvas un Igaunijas valdību vadītājiem arī tikās ar Ziemeļvalstu (Zviedrija, Somija, Dānija) valdību vadītājiem. Baltijas un Ziemeļvalstu valdību vadītāji pārrunāja jautājumus, kas ir aktuāli Eiropadomes kontekstā, t.sk. enerģētiku, īpaši uzmanību pievēršot atjaunojamo energoresursu iekļaušanai un tālākai attīstībai katras valsts enerģētikas grozā, kā arī Berlīnes deklarācijas sagatavošanas procesa gaitu.

Valdību vadītāji pārrunāja jautājumu, kā katrā valstī tiek pildīti Lisabonas stratēģijā izvirzītie mērķi. Kā arī tika pārrunāts, kā individuāli katrā valstī tiek veicināta kopējo uzņēmējdarbības ierobežojošo birokrātisko šķēršļu samazināšana, lai attīstītu uzņēmējdarbību.

8.martā Briselē Ministru prezidents Aigars Kalvītis tāpat piedalījās Eiropas Tautas partiju valdību vadītāju sanāksmē, kurā tika diskutēti jautājumi par Berlīnes Deklarācijas sagatavošanu un enerģētiku. Vakarā Ministru prezidents piedalījās Eiropadomes pirmajā darba sesijā, kurā galvenokārt uzmanība bija vērsta uz Lisabonas stratēģijas jautājumiem, kā arī tika pārrunāts paveiktais labāka regulējuma ieviešanā, kas ir svarīgs instruments Eiropas Savienības konkurētspējas veicināšanai, izaugsmes un nodarbinātības atbalsta politikai.

Savukārt valdību vadītāju kopīgajās vakariņās tika diskutēts par Berlīnes Deklarācijas tālāko sagatavošanas gaitu. Šogad aprit 50 gadi kopš Romas līgumu parakstīšanas, kas kalpoja par pamatu Eiropas Savienības izveidošanai. Atzīmējot šo notikumu, ES valstu valdību vadītāji vienojušies sastādīt jaunu dokumentu – deklarāciju, kurā tiks iezīmētas tālākās ES attīstības tendences un mērķi. Šo dokumentu paredzēts parakstīt 24. un 25. martā Berlīnē.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!