• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pieteikšanos ES atbalstam par enerģijas kultūraugiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2007., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153997

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sociālās aprūpes centru darba turpmāku uzlabošanu

Vēl šajā numurā

06.03.2007., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pieteikšanos ES atbalstam par enerģijas kultūraugiem

 

Šā gada pirmajā pusē lauksaimnieki varēs pieteikties Eiropas Savienības (ES) atbalsta saņemšanai par enerģijas kultūraugiem. Paredzēts, ka atbalsta apjoms būs 45 eiro uz hektāru, tomēr šis nosacījums var tikt proporcionāli samazināts, ja ES mērogā atbalstam pieteiks vairāk platības nekā noteiktais maksimums, kas ir 2 miljoni hektāru.

Februārī Eiropas Komisija (EK) akceptēja izstrādātos grozījumus regulā, kas dod iespēju ieviest vienkāršotāku enerģijas atbalsta shēmu, paredzot dalībvalstīm izvēli aizstāt garantiju naudas sistēmu ar atzīšanas sistēmu. Tas nozīmē, ka lauksaimniekiem, kuri vēlēsies saņemt atbalstu, būs jānoslēdz izejmateriālu piegādes līgums ar atzītiem enerģijas kultūraugu savācējiem vai pirmajiem pārstrādātājiem.

Šobrīd Zemkopības ministrija (ZM) izstrādā Ministru kabineta (MK) noteikumu projektus “Kārtība kādā administrē un uzrauga Eiropas Savienības atbalstu enerģijas kultūraugiem” un “Kārtība, kādā tiek piešķirts Eiropas Savienības atbalsts par enerģijas kultūraugiem”.

Normatīvo aktu izstrāde nepieciešama, lai ZM varētu ieviest atzīšanas sistēmu un īstenotu ES atbalsta piešķiršanu par enerģijas kultūraugiem 2007.gadā.

Lai informētu par enerģijas kultūraugu atbalsta shēmas nosacījumiem visas tajā iesaistītās puses – audzētājus, savācējus un pirmos pārstrādātājus – Zemkopības ministrijā, Republikas laukumā 2, 7.martā pulksten 15 tiek organizēta informatīva sanāksme.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!