• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Desmit gadu pēc Berlīnes mūra (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.1999., Nr. 368/369 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15392

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas rādītājs (gamma)

Vēl šajā numurā

09.11.1999., Nr. 368/369

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Desmit gadu pēc Berlīnes mūra

"LV" speciālkorespondenta Jāņa Ūdra ziņa

Turpinājums no 1.lpp.

Svinību priekšvakarā Vācijas plašsaziņas līdzekļos parādījās iebildumi pret Vācijas federālās valdības lēmumu neielūgt jubilejas pasākumos bijušos Vācijas Demokrātiskās Republikas komunistiskos funkcionārus. Diskusiju par šo lēmumu aktivizēja bijušā Austrumvācijas iekšlietu ministra Pētera Mihaēla Dīstela intervija laikrakstā "Lansitzer Rundschau". Visnotaļ pretrunīgi vērtējumi par bijušajiem Vācijas Demokrātiskās Republikas līderiem dzirdami arī mūra krišanas desmitās gadskārtas svinību dienās. Populārs ir viedoklis, ka par sarežģītāko problēmu pēc padomju impērijas sagrūšanas un Vācijas atkalapvienošanās kļuvuši psiholoģiskie aspekti.

Par Berlīnes mūra krišanas jubileju

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Guntars Krasts no 8. līdz 10.novembrim piedalās starptautiskā konferencē Romā, kas veltīta Berlīnes mūra krišanas desmitajai gadadienai.

Konferencē tiek apspriestas pārmaiņas Eiropā pēc Berlīnes mūra krišanas. Konferences rīkotāji ir aicinājuši G.Krastu uzstāties ar referātu par pārmaiņām Latvijā desmit brīvības gados un reformās gūto pieredzi.

Šajā konferencē piedalīsies V.Klauss, J.Gaidars un citi ievērojami politiķi no dažādām valstīm, kuriem bijusi nozīmīga loma reformu procesos. Uz konferenci aicināti arī zinātnieki un vēsturnieki.

Saeimas Ārlietu komisija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!