• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par videopētījuma "Eiropa kafijas biezumos" prezentāciju Eiropas Parlamentā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2007., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153899

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas zemkopības ministra un ES lauksaimniecības komisāres tikšanos ārkārtas sanāksmē

Vēl šajā numurā

02.03.2007., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par videopētījuma “Eiropa kafijas biezumos” prezentāciju Eiropas Parlamentā

 

1.martā Eiropas Parlamenta (EP) Konstitucionālo lietu komitejā klātesošie iepazinās ar deputāta Riharda Pīka un fotogrāfa Gunāra Bindes videopētījumu, kurā apkopotas Latvijas iedzīvotāju viedokļi par Latvijas un Eiropas nākotni pēc 15–20 gadiem. Pētījumā aptaujātie Latvijas iedzīvotāji, kas projekta ietvaros bija ieradušies Briselē, tikās arī ar EP prezidentu Hansu Gertu Pēteringu, kas projekta dalībniekiem izklāstīja savu Eiropas nākotnes redzējumu.

Pēc 20 minūtes garā video noskatīšanās Konstitucionālo lietu komitejas locekļi komentēja Latvijas iedzīvotāju viedokļus. Komitejas priekšsēdētājs Jo Lainens kategoriski noraidīja uzskatu, ka Eiropas Savienību var pielīdzināt Padomju Savienībai. “Eiropas Savienības veidošanās vēsture ir pavisam atšķirīga, tā ir demokrātiska valstu apvienība, kurā valstis iestājas pēc brīvas gribas un no kuras jebkurā laika var izstāties,” komitejas vadītājs teica. Tāpat deputāti vēlējās tuvāk izprast Latvijas iedzīvotāju bažas par imigrāciju un uzzināt, kur videopētījums būs redzams turpmāk.  

“Manuprāt, videopētījuma izrādīšana Eiropas Parlamentā noritēja veiksmīgi, jo Latvijas iedzīvotāju skatījums spēja raisīt diskusiju un dažos gadījumos pat emocijas. Patīkami, ka, reaģējot uz viedokli par to, ka arī Japānai un Korejai vajadzētu pievienoties Eiropas Savienībai, zāli, kur parasti dzirdamas nopietnas debates, pāršalca smieklu vilnis,” pasākumu komentēja Rihards Pīks.

Savukārt EP prezidents Hanss Gerts Pēterings viesiem iebilda pret pētījumā iekļauto viedokli, ka nākotnē Eiropas Savienībai varētu pievienoties Krievija: “Sāksim jau ar to, ka žurnālistes Annas Poļitkovskas slepkavība nav pienācīgi izmeklēta un viņas slepkavu vārdi nav zināmi.”

Plānots, ka videopētījums šogad tiks izrādīts astoņās Latvijas mazpilsētās grāmatu dienu ietvaros un kalpos kā pamats, lai veicinātu “aizdomāšanos” par Latvijas un Eiropas nākotni arī turpmāk.

R.Pīks un G.Binde ar videokameru un fotoaparātu 2006.gada vasarā un rudenī apbraukāja Latviju – Balvus, Sabili, Talsus, Aizkraukli, Tomi, Rēzekni, Preiļus, Skulti, Rīgu –, lūdzot cilvēkiem iztēloties Latviju un Eiropu pēc 15–20 gadiem. Tā rezultātā tapa videopētījums “Eiropa kafijas biezumos.”

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!