• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bērna invalīda kopšanas pabalstu arī strādājošiem vecākiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2007., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153897

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2007.gada 1.marta sēdē

Vēl šajā numurā

02.03.2007., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bērna invalīda kopšanas pabalstu arī strādājošiem vecākiem

 

Turpmāk tiesības uz bērna invalīda kopšanas pabalstu būs vienam no bērna vecākiem vai arī citai personai, kas kopj bērnu invalīdu (ar nosacījumu, ja ārstu komisija ir izsniegusi atzinumu par īpašas kopšanas nepieciešamību) neatkarīgi no tā, vai šis cilvēks ir vai nav nodarbināts.

Līdz šim bērna invalīda kopšanas pabalstu varēja saņemt tikai tādā gadījumā, ja persona, kas pieprasīja bērna invalīda kopšanas pabalstu, nestrādāja. Tā kā šis nosacījums ierobežoja personas tiesības saņemt pabalstu, vienlaikus strādājot, par to Satversmes tiesā tika iesniegta konstitucionālā sūdzība.

Satversmes tiesa izskatīja šo Valsts sociālo pabalstu likuma ierobežojošo normu un nolēma atzīt to par neatbilstošu LR Satversmes 110.pantam un par spēkā neesošu no 2006.gada 1.janvāra, t.i., no tā spēkā stāšanās dienas. Spriedums publicēts 2007.gada 27.februāra laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Vecāki, kuriem līdz 2007.gada 27.februārim nebija tiesību saņemt bērna invalīda kopšanas pabalstu, ja tie strādāja (bija darba ņēmēji vai pašnodarbinātie), turpmāk pabalstu varēs saņemt no brīža, kad ārstu komisija izsniegusi atzinumu par īpašas kopšanas nepieciešamību bērnam invalīdam, bet ne agrāk kā no 2006.gada 1.janvāra (no 2006.gada 1.janvāra Valsts sociālo pabalstu likums paredz tādu pabalsta veidu kā bērna invalīda kopšanas pabalsts).

Lai varētu saņemt bērna invalīda kopšanas pabalstu, jebkurā VSAA nodaļā jāiesniedz iesniegums bērna invalīda kopšanas pabalsta piešķiršanai, ārstu komisijas izziņa par invaliditātes noteikšanu un atzinums par īpašas kopšanas nepieciešamību bērnam, kā arī jāuzrāda personu apliecinošs dokuments (pase). Bērna invalīda kopšanas pabalsta apmērs ir 50 latu mēnesī.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras Sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!