• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2007. gada 15. februāra likums "Grozījumi Pusvadītāju izstrādājumu topogrāfiju aizsardzības likumā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.2007., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153575-grozijumi-pusvaditaju-izstradajumu-topografiju-aizsardzibas-likuma

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Patentu likums

Vēl šajā numurā

27.02.2007., Nr. 34

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 15.02.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:
Grozījumi Pusvadītāju izstrādājumu topogrāfiju aizsardzības likumā
Izdarīt Pusvadītāju izstrādājumu topogrāfiju aizsardzības likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1998, 8.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 9.panta trešo daļu šādā redakcijā:

"(3) Apelācijas padomes lēmumu par atteikumu reģistrēt topogrāfiju apelācijas iesniedzējs sešu mēnešu laikā var pārsūdzēt administratīvajā tiesā."

2. Izteikt 10.panta piekto daļu šādā redakcijā:

"(5) Apelācijas padomes lēmumu par iebilduma pilnīgu vai daļēju apmierināšanu reģistrētās topogrāfijas pieteicējs sešu mēnešu laikā var pārsūdzēt administratīvajā tiesā. Iebilduma noraidīšana neliedz tā iesniedzējam tiesā apstrīdēt topogrāfijas reģistrāciju saskaņā ar vispārīgajiem noteikumiem, kas paredzēti Patentu likumā attiecībā uz patenta atzīšanu par spēkā neesošu."

3. Izteikt 13.panta trešo daļu šādā redakcijā:

"(3) Topogrāfijas īpašnieks sev piederošu topogrāfiju vai to saturošu pusvadītāju izstrādājumu nevar aizliegt citām personām komerciāli izmantot šo personu ražotajos izstrādājumos, ja topogrāfiju vai to saturošu pusvadītāju izstrādājumu saim­nieciskajā apritē Eiropas Ekonomikas zonā iekļāvis pats topogrāfijas īpašnieks vai cita persona ar viņa piekrišanu."

4. Izteikt 19.pantu šādā redakcijā:

"19.pants. Atbildība par izņēmuma tiesību pārkāpumiem

(1) Šā likuma 11.panta pirmajā daļā minētās darbības, ko veikusi persona bez topogrāfijas īpašnieka atļaujas vai cita tiesiska pamata pēc topogrāfijas reģistrācijas dienas vai pēc dienas, kad šī persona saņēmusi topogrāfijas īpašnieka vai izņēmuma licences licenciāta paziņojumu par topogrāfijas pieteikuma iesniegšanu Patentu valdē, atzīstamas par tīšiem pārkāpumiem.

(2) Persona, kas izdarījusi šā likuma 11.panta pirmajā daļā minētās darbības laikposmā starp dienu, kad topogrāfijas īpašnieks uzsācis ar brīdinājuma marķējumu apzīmēta pusvadītāju izstrādājuma pirmo komerciālo izmantošanu, un topogrāfijas reģistrācijas dienu, izmaksā topogrāfijas īpašniekam taisnīgu kompensāciju un pārtrauc topogrāfijas vai pusvadītāju izstrādājuma izmantošanu. Strīda gadījumā taisnīgas kompensācijas apmēru nosaka tiesa, ievērojot topogrāfijas izmantošanas ekonomisko vērtību.

(3) Persona, kas izdarījusi šā likuma 11.panta pirmajā daļā minētās darbības pēc tam, kad topogrāfijas īpašnieks uzsācis nemarķētā pusvadītāju izstrādājuma pirmo komerciālo izmantošanu, izmaksā topogrāfijas īpašniekam taisnīgu kompensāciju. Ja kompensācija izmaksāta un ja minētā persona to vēlas, topogrāfijas īpašnieks piešķir tai licenci, kas dod tiesības turpināt topogrāfijas izmantošanu savā uzņēmumā tādā apjomā, kādā topogrāfija tika izmantota pirms tās reģistrācijas dienas. Strīda gadījumā taisnīgas kompensācijas apmēru un licences nosacījumus nosaka tiesa, ņemot vērā topogrāfijas izmantošanas ekonomisko vērtību."

5. Izteikt 20.panta otro daļu šādā redakcijā:

"(2) Šā likuma nolūkiem pēc analoģijas piemērojami attiecīgie Patentu likuma noteikumi:

1) par pārstāvību Patentu valdē;

2) par ierobežojumiem Patentu valdes darbiniekiem;

3) par Apelācijas padomi;

4) par valsts nodevām;

5) par valsts aizsardzības interesēm;

6) par izgudrojuma izmantošanu;

7) par licenci un licences līgumu;

8) par piespiedu licencēm;

9) par zaudējumu kompensāciju sakarā ar publikācijas aizliegumu;

10) par strīdu izskatīšanu tiesā."

6. Papildināt likumu ar informatīvu atsauci uz Eiropas Savienības direktīvu šādā redakcijā:

"Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu


Likumā iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes 2004.gada 29.aprīļa direktīvas 2004/48/EK par intelektuālā īpašuma tiesību piemērošanu."
Likums stājas spēkā 2007.gada 1.martā.

Likums Saeimā pieņemts 2007.gada 15.februārī.
Valsts prezidente V.Vīķe-Freiberga
Rīgā 2007.gada 27.februārī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!