• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Izraēlas Valstī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2007., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153418

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par līdzjūtību Indijas un Pakistānas ārlietu ministriem un tautām

Vēl šajā numurā

22.02.2007., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Izraēlas Valstī

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 20.februārī oficiālās vizītes Izraēlā ietvaros tikās ar Izraēlas vicepremjerministri un ārlietu ministri Cipi Livni un vienojās par nepieciešamību intensificēt abu valstu ekonomisko sadarbību. Ciešāka sadarbība

P1.JPG (13682 bytes)
Latvijas Republikas ārlietu ministrs no 19. līdz 22.februārim uzturas pirmajā oficiālajā vizītē Izraēlas Valstī. Vizītes laikā ministrs ticies ar Izraēlas vicepremjeru Šimonu Peresu, ārlietu ministri Cipi Livni, apmeklējis Knesetu (parlamentu), kā arī Holokausta memoriālo kompleksu Jeruzalemē. Attēlā: Latvijas Republikas ārlietu ministrs Artis Pabriks, tiekoties ar Izraēlas Valsts vicepremjerministri un ārlietu ministri Cipi Livni
Foto: EPA/A.F.I.

iespējama informācijas tehnoloģiju, finanšu, farmācijas, starpvalstu tūrisma un citās jomās.

Izraēlas ārlietu ministre atzinīgi novērtēja Latvijas nacionālās aviosabiedrības “airBaltic” tiešos lidojumus uz Telavivu. Ministri pārrunāja iespēju palielināt tiešo lidojumu skaitu, lai veicinātu tūrisma attīstību starp abu valstu iedzīvotājiem.

Tikšanās laikā tika apspriesta virkne divpusējo jautājumu, situācija Tuvo Austrumu reģionā un citas aktualitātes. Artis Pabriks uzaicināja Izraēlas ārlietu ministri apmeklēt Latviju.

19.februārī Artis Pabriks tikās ar vicepremjeru, Negevas un Galilejas attīstības ministru Šimonu Peresu un pārrunāja Tuvo Austrumu miera procesu. Amatpersonas apsprieda arī ASV valsts sekretāres Kondolīzas Raisas tikšanās rezultātus ar Izraēlas premjerministru Ehudu Olmertu un palestīniešu prezidentu Mahmudu Abasu. Par šo tikšanos Artis Pabriks telefoniski sazinājās arī ar ASV vēstnieku Izraēlā Danielu Kurceru.

Artis Pabriks Šimonam Peresam pasniedza Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas uzaicinājuma vēstuli uz Žanim Lipkem un citiem ebreju tautas glābējiem 2.pasaules kara laikā veltītā pieminekļa atklāšanu šā gada 4.jūlijā.

Ministrs apmeklēja arī Izraēlas parlamentu un apskatīja izstādi “Latvijas bērni zīmē vecās sinagogas”, kas izvietota Ebreju kultūras mantojuma centrā Jeruzalemē. Tās mērķis – veicināt izpratni par sarežģītajiem vēstures posmiem abu tautu vēsturē.

Ārlietu ministrs Artis Pabriks, tiekoties ar Izraēlas ārlietu ministri Cipi Livni, saņēma ministres atzinību par paveikto holokausta izglītībā Latvijā. Izraēlas ārlietu ministre arī novērtēja Latvijas ekspertu dalību “Yad Vashem” kursos un semināros un atzīmēja Latvijas darbu antisemītisma izskaušanā.

Oficiālās vizītes laikā Izraēlā ministrs apmeklēja holokausta varoņu un upuru piemiņas muzeju “Yad Vashem” un ar muzeja vadītāju Avneru Salevu apsprieda turpmākās sadarbības iespējas holokausta atcerē un izglītībā. A.Salevs atzinīgi novērtēja 2006.gada 4. un 5.jūlijā Rīgā notikušo starptautisko konferenci “Holokausts: atmiņa un mācība”, kuras viens no organizatoriem bija Ārlietu ministrija. Puses apsprieda iespējamo trīspusējo sadarbību: kopējo projektu īstenošanai labākais formāts varētu būt sadarbība Darba grupas starptautiskajai sadarbībai holokausta izglītībā, piemiņā un pētniecībā ietvaros. Muzeja vadītājs uzaicināja Latvijas skolotājus piedalīties “Yad Vashem” semināros.

Šajā pirmajā oficiālajā vizītē Izraēlā Artis Pabriks uzturas no 19.februāra līdz 22.februārim.

P2.JPG (24756 bytes)

03.JPG (19954 bytes)
Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks 20.februārī Jeruzalemē, Holokausta memoriālajā kompleksā “Yad Vashem”, apmeklējot “Vārdu zāli” (augšējā attēlā) un “Piemiņas zālē” ar vainaga nolikšanu, – godinot Otrā pasaules kara laikā nacistu iznīcināto sešu miljonu ebreju piemiņu
Foto: EPA/A.F.I.

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!