• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Baltkrievijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2007., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153417

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas tautsaimniecības attīstību: faktos un prognozēs

Vēl šajā numurā

22.02.2007., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Baltkrievijas vēstnieku

 

Otrdien, 20.februārī, Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis tikās ar Baltkrievijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Aleksandru Gerasimenko (Aleksander Gerasimenko). Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar divpusējās sadarbības paplašināšanas iespējas.

Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis norādīja, ka Latvija ir atvērta sadarbībai ar Baltkrieviju. Baltkrievijas vēstnieks A.Gerasimenko pauda viedokli, ka Latvija ir viens no prioritārajiem sadarbības partneriem Baltkrievijai. Par to liecina arī tirdzniecības apjoma pieaugums, biznesa forumi abās valstīs un sadarbība kultūrā un izglītībā, pastāstīja vēstnieks. Puses atzina, ka būtu nepieciešams intensificēt arī parlamentāros sakarus, īpaši starp parlamentārajām sadarbības grupām.

Sarunas laikā I.Emsis informēja par Baltijas asamblejas un Ziemeļu Padomes darbību Baltijas jūras eitrofikācijas samazināšanai un aicināja arī Baltkrievijas parlamentāriešus piedalīties Baltijas jūras valstu parlamentu darba grupu sēdē par eitrofikācijas jautājumiem, lai kopīgi panāktu sekmīgu un ilglaicīgu problēmas risinājumu.

Tika skarts arī jautājums par tranzīta plūsmas palielināšanu caur Baltkrieviju, lai samazinātu kravas automašīnu rindas uz Latvijas un Krievijas robežas. Vēstnieks A.Gerasimenko pastāstīja, ka ir radīti priekšnoteikumi, lai veicinātu pārvadājumu palielināšanos. Savukārt Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis skaidroja situāciju Latvijas robežpunktos.

Tikšanās nobeigumā puses pauda pārliecību par abu valstu attiecību padziļināšanos nākotnē.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!