• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vizitējot apstākļus Rīgas Centrālcietumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.02.2007., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153415

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.02.2007., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vizitējot apstākļus Rīgas Centrālcietumā

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 21.februārī apmeklēja Centrālcietumu, lai klātienē apskatītu Centrālcietuma telpas un apsūdzēto apstākļus – neremontētās un jau izremontētās kameras, kopējo infrastruktūru. Prezidente cietumā tikās ar tieslietu ministru Gaidi Bērziņu, cietuma vadību un pārstāvjiem, lai uzklausītu viņu redzējumu par situāciju atsevišķos Latvijas cietumos, to apsardzē un ieslodzīto veselības aprūpē.

Pēc tikšanās prezidente žurnālistiem uzsvēra, ka jau kopš prezidentūras sākuma seko līdzi situācijai Latvijas cietumos, jo daudzi no tiem nav remontēti kopš to dibināšanas un ieslodzīto apstākļi ir bijuši un dažviet joprojām ir kritiski: “Cietumi Latvijā ir hronisks un ilggadējs sāpju bērns.” Viņa arī piebilda, ka situācijas uzlabošana cietumos, protams, nekad nav bijis politiski populārs lēmums un prioritāte Latvijas ne tik augstā dzīves līmeņa dēļ, tāpēc ir bijuši brīži, kad jau iepriekš plānotais finansējums ticis apturēts: “Šeit gan jāsaka, ka ir jautājumi, kur šāda taupība ilgtermiņā var nest tikai zaudējumus, jo viena lata vietā vēlāk var nākties maksāt 10 vai 100 latu. Arī ieslodzītie ir cilvēki, un mēs vēlētos, lai vismaz desmitā daļa no bijušajiem ieslodzītajiem varētu pilnvērtīgi atgriezties dzīvē, nenonākot atpakaļ ieslodzījumā, – valstij tas būtu tikai ieguvums.”

Kā svarīgākās sarunas laikā tika minētas problēmas, kas saistās ar ieslodzīto nodarbinātību, veselības aprūpi, cietuma apsardzes darbinieku trūkumu. Cietuma slimnīca ir neapmierinošā stāvoklī un šajā pavasarī ir jāslēdz. Lai arī plānots, ka no vasaras pilnībā darbu sāks cietumu slimnīcas Olainē, tomēr daži jautājumi vēl ir neskaidri. Tieslietu ministrijas pārstāvji sarunā atzīmēja, ka veselības aprūpes funkcijas adekvāti ir jāsadala starp Tieslietu un Veselības ministriju. Sarunā tika atzīmēts, ka jāturpina pievērst pastiprināta uzmanība ieslodzīto ārstēšanai no HIV/AIDS, tuberkulozes, hepatīta, alkoholisma un narkomānijas.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!