• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Izraēlas Kneseta delegācijas vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2007., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153067

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas deputātu oficiālo vizīti Zviedrijā

Vēl šajā numurā

15.02.2007., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Izraēlas Kneseta delegācijas vizīti Saeimā

 

Otrdien, 13.februārī, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš un komisijas deputāti tikās ar Izraēlas 17.Knesetā (parlamentā) izveidotās Izraēlas un Latvijas parlamentu draudzības līgas delegāciju.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs J.Dalbiņš sveica viesus Saeimā un informēja par komisijas darbu, tās atbildībā esošajiem likumdošanas jautājumiem un sadarbību ar valsts struktūrām.

Izraēlas un Latvijas parlamentu draudzības līgas delegācijas vadītājs Avigdors Ichāki pastāstīja par savas valsts Ārlietu un aizsardzības komisijas atbildībā esošajiem jautājumiem. Viņš arī atzīmēja, ka Izraēlas aizsardzības sistēmas budžets ir gandrīz deviņi procenti no iekšzemes kopprodukta.

Pieskaroties jautājumam par valstu bruņotajiem spēkiem, J.Dalbiņš pastāstīja par pāreju uz profesionālo armiju, komisijas darbu pie Mobilizācijas likuma izstrādes un Zemessardzes lomu valsts aizsardzības sistēmā. Savukārt A.Ichāki norādīja, ka Izraēlas obligātajā dienestā iesauc gan sievietes, gan vīriešus.

Izraēlas parlamenta pārstāvji interesējās par Latvijas kā NATO dalībvalsts dalību starptautiskajās operācijās un parlamenta lomu lēmumu pieņemšanā par karavīru nosūtīšanu miera misijās. Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs skaidroja, ka lēmumi par dalību šajās misijās jāpieņem Saeimai. J.Dalbiņš atzinīgi novērtēja Latvijas dalību NATO, kas ir kā viens no drošību veicinošiem faktoriem mūsu valstij. Komisijas deputāti arī informēja par misijām Irākā un Afganistānā.

Sarunas noslēgumā puses izteica cerību par sadarbības paplašināšanos aizsardzības jomā.

 

Otrdien, 13.februārī, deputātu grupa sadarbībai ar Izraēlas parlamentu tikās ar Izraēlas 17.Knesetā izveidotās Izraēlas un Latvijas parlamentu draudzības līgas delegāciju.

Deputātu grupas sadarbībai ar Izraēlas parlamentu priekšsēdētājs Boriss Cilevičs un Izraēlas delegācijas pārstāvji bija vienisprātis, ka attiecības starp Latviju un Izraēlu vērtējamas kā sekmīgas, un apliecināja parlamentāro kontaktu svarīgo lomu, sevišķi parlamentu sadarbības grupu līmenī. Lai sekmētu attiecību paplašināšanos, intensificējama sadarbība arī uzņēmējdarbības, tūrisma un kultūras jomā. Sarunā uzmanība tika pievērsta arī sabiedrības integrācijas jautājumiem un starptautiskajām aktualitātēm, tostarp situācijai Tuvo Austrumu reģionā.

 

Trešdien, 14.februārī, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš un komisijas deputāti tikās ar Izraēlas 17.Knesetā izveidotās Izraēlas un Latvijas parlamentu draudzības līgas delegāciju.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš un Izraēlas un Latvijas parlamentu draudzības līgas delegācijas vadītājs Avigdors Ichāki bija vienisprātis, ka attiecības starp Latviju un Izraēlu vērtējamas kā labas, un izteica cerību par divpusējo attiecību paplašināšanos.

Izraēlas delegācijas vadītājs A.Ichāki akcentēja, ka Latvijas kā Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalsts atbalsts Izraēlai ir ļoti nozīmīgs. Viņš informēja par Izraēlas un Palestīniešu pašpārvaldes konfliktu un uzsvēra starptautisko organizāciju iesaistīšanās nepieciešamību situācijas noregulēšanai Tuvo Austrumu reģionā, kā arī lūdza Latvijas palīdzību šī jautājuma aktualizācijai ES un NATO. Ārlietu komisijas deputāti apliecināja mūsu valsts atbalstu Izraēlai.

Atbildot uz deputātu jautājumu par Izraēlas redzējumu situācijas attīstībai Irākā, A.Ichāki uzsvēra, ka starptautisko miera spēku uzturēšanās Irākā parāda, cik nozīmīgs ir aizsardzības un drošības jautājums visā pasaulē un ikviena valsts var cerēt uz citu valstu atbalstu.

Izraēlas Kneseta pārstāvji interesējās par Latvijas un Krievijas robežlīgumu. Ārlietu komisijas priekšsēdētājs pastāstīja, ka parlaments pēc ilgām debatēm pieņēma likumu, ar kuru pilnvaro valdību parakstīt šo līgumu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!