• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Otrdien, 6. februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2007., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153030

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektdien, 9. februārī

Vēl šajā numurā

15.02.2007., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Otrdien, 6. februārī

 

Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis:

– tikās ar Latvijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Čehijas Republikā Argitu Daudzi.

 

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle:

– tikās ar Moldovas Republikas ārlietu un Eiropas integrācijas ministra vietnieku Valeriu Ostalepu (Valeriu Ostalep).

 

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle un komisijas deputāti:

– tikās ar Birmas nacionālās savienības padomes pārstāvjiem.

 

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija:

– uzklausīja Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieka N.Popena, Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres vietnieces I.Pētersones, Tieslietu ministrijas valsts sekretāres vietnieces I.Juhansones, Eiropas un starptautisko tiesību departamenta direktores E.Šķibeles, Ģenerālprokuratūras Metodikas nodaļas virsprokurora G.Kanaviņa informāciju par Latvijas dalību Eiropas Savienībā – pamatprincipiem, mērķiem, prioritātēm un darbību 2007.–2013.gadam; sadaļa “Drošības, tiesiskuma un demokrātijas nostiprināšana”.

 

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Par Padomē sanākušo dalībvalstu valdību pārstāvju Iekšējo nolīgumu par Kopienas palīdzības finansēšanu saskaņā ar daudzgadu finanšu shēmu laikposmam no 2008.gada līdz 2013.gadam atbilstīgi ĀKK – EK partnerattiecību nolīgumam un par finansiālas palīdzības piešķiršanu aizjūras zemēm un teritorijām, uz ko attiecas EK Līguma ceturtā daļa”;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda vadības likums”.

 

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija:

– uzklausīja Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieka R.Muciņa un Sabiedrības veselības departamenta direktores D.Umbraško informāciju par Konvencijas par cilvēktiesību un cieņas aizsardzību bioloģijā un medicīnā un Konvencijas par cilvēktiesībām un biomedicīnu normu piemērošanu un iestrādāšanu nacionālajos likumos, tai skaitā Pacientu tiesību likumprojektā.

 

Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisija:

– uzklausīja Izglītības un zinātnes ministrijas, Bērnu un ģimenes lietu ministrijas, Valsts policijas, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas un sociālās korekcijas izglītības iestādes “Strautiņi” pārstāvju informāciju par situāciju sociālās korekcijas izglītības iestādē “Strautiņi” un nolēma lūgt Izglītības un zinātnes ministriju sagatavot konkrētus priekšlikumus grozījumiem normatīvajos aktos.

 

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījums Latvijas Republikas Augstākās padomes lēmumā “Par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu””.

 

Sporta apakškomisija:

– uzklausīja Sporta pārvaldes vadītāja E.Fogeļa un Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta A.Vrubļevska informāciju par Latvijas Olimpiskās komitejas darbību, sporta veterānu atbalsta iespējām, kā arī gatavošanos nākamajām olimpiskajām spēlēm.

 

Juridiskā komisija:

– skatīja Valsts prezidentes ierosinājumu jautājumā par Valsts prezidenta institūciju un nolēma lūgt Saeimas frakcijām sagatavot atzinumus vai priekšlikumus;

– atlika likumprojekta “Grozījumi Kriminālprocesa likumā” izskatīšanu 1.lasījumā līdz papildu informācijas saņemšanai;

– skatīja likumprojektu “Par nekustamā īpašuma nodošanu biedrībai “Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome” bezatlīdzības lietošanā” 2.lasījumam un nolēma sagatavot alternatīvu likumprojektu.

 

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija:

– atbalstīja lēmuma projektu par piekrišanu 9.Saeimas deputāta A.Kampara saukšanai pie administratīvās atbildības.

 

Nodarbinātības apakškomisija:

– uzklausīja Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārās sekretāres T.Koķes un Profesionālās izglītības attīstības nodaļas vadītājas I.Vadones informāciju par Izglītības un zinātnes ministrijas paveikto un plānoto mūžizglītības problēmas risināšanā.

 

Sociālo un darba lietu komisija:

– uzklausīja Labklājības ministrijas Sociālās apdrošināšanas departamenta direktores J.Muižnieces, Pabalstu nodaļas vadītājas I.Baranovskas, Darba departamenta direktora vietnieka I.Lipska, Izglītības un zinātnes ministrijas Vispārējās izglītības departamenta direktora A.Skrastiņa, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektora vietnieka E.Korčagina un Resursu centra sievietēm “Marta” pārstāvju A.Putniņas, K.Dupates un A.Teteres informāciju par valsts rīcībpolitiku, nodrošinot atbilstošu aprūpi pirmsskolas vecuma bērniem, kuri neapmeklē pirmsskolas izglītības iestādes, un nolēma atkārtoti skatīt šo jautājumu kopā ar Ekonomikas ministrijas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas un Rīgas domes pārstāvjiem.

 

Sabiedrības veselības apakškomisija:

– uzklausīja Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieka R.Muciņa, Veselības departamenta Veselības aprūpes organizēšanas nodaļas vadītājas S.Pablakas un Valsts asinsdonoru centra direktores V.Ņemcevas informāciju par Valsts asinsdonoru centra darbību.

 

Tautsaimniecības komisija:

– strādāja ar likumprojekta “Grozījumi Elektronisko sakaru likumā” sagatavošanu 2.lasījumam.

 

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija:

– strādāja ar likumprojekta “Grozījumi likumā “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā”” sagatavošanu 2.lasījumam.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!