• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par inflācijas tempa prognozēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.2007., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152900

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2007.gada 8.februāra sanāksmē

Vēl šajā numurā

13.02.2007., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par inflācijas tempa prognozēm

 

Finanšu ministrija ir izdevusi jaunāko informatīvo biļetenu “Patēriņa cenu izmaiņas. Janvāris “07”, kurā analizē inflācijas līmeni janvārī, kā arī piedāvā prognozes turpmākajam periodam un analizē dažādu faktoru ietekmi uz inflācijas līmeni.

Vidējais patēriņa cenu līmenis 2007.gada janvārī, salīdzinot ar decembri, pieauga par 1,3%. Salīdzinot ar iepriekšējā gada janvāri, patēriņa cenas pieauga par 7,1%. Tādējādi inflācijas līmenis pēc samazināšanās līdz 6,5% 2006.gada oktobrī atkal pieaug, turklāt paredzams, ka šāda tendence turpināsies vēl vairākus nākamos mēnešus, prognozē Finanšu ministrija.

Februārī tiek sagaidīts sabiedriskā transporta pakalpojumu, kā arī ūdens piegādes cenu kāpums. Vienlaikus sagaidāms svaigo dārzeņu, kā arī atsevišķu augļu cenu sezonāls pieaugums. Turpinoties sezonas preču izpārdošanām, cenas samazināsies apģērbam un apaviem. Tādējādi Finanšu ministrija prognozē, ka februārī patēriņa cenu pieaugums būs 0,7%.

Biļetenā Finanšu ministrija analizē arī 2007.gada inflācijas prognozes un norāda, ka janvārim inflācijas prognoze bija 1,0%, savukārt faktiskais līmenis sasniedza 1,3%. GHada sākuma inflācija, augstāka par gaidīto, būtiski ietekmē arī gada inflāciju kopumā, tādējādi var sagaidīt, ka gada vidējā inflācija 2007.gadā sasniegs 6,7% (12 mēnešu inflācija decembrī – 5,8%).

Finanšu ministrija biļetenu “Patēriņa cenu izmaiņas” izdod katru mēnesi, analizējot iepriekšējā mēneša patēriņa cenu līmeni, galvenās preču un pakalpojumu grupas, kuru cenu izmaiņas visbūtiskāk ietekmējušas inflācijas līmeni. Tāpat tiek analizētas patēriņa cenu groza indeksa izmaiņas, nākamā mēneša un gada inflācijas prognozes, apskatītas citu institūciju sagatavotās inflācijas prognozes un citi būtiski jautājumi.

FM biļetens Patēriņa cenu izmaiņas pieejams FM mājaslapā internetā.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!