• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas paziņojums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.1999., Nr. 364/365 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15285

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Prezidija 1999. gada 25. oktobra sēdē

Vēl šajā numurā

04.11.1999., Nr. 364/365

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas paziņojums

Par Saeimas paziņojumu "Par Krievijas Federācijas bruņoto spēku akcijām Čečenijā"

(Saeimas dok.nr. 1217)

Saeimas Prezidijam

Lūdzam iekļaut Saeimas šā gada 28.oktobra plenārsēdes darba kārtībā Saeimas paziņojuma projektu "Par Krievijas Federācijas bruņoto spēku akcijām Čečenijā".

J.G.Vidiņš, J.Dobelis, Dz.Kudums,

P.Tabūns, J.Sinka, J.Leja, Dz.Rasnačs,

1999.gada 27.oktobrī A.Požarnovs, A.Kiršteins, A.Seile

 

Saeimas paziņojuma projekts

Par Krievijas Federācijas bruņoto spēku akcijām Čečenijā

Latvijas Republikas Saeima izsaka nožēlu par Krievijas Federācijas bruņoto spēku iebrukumu Čečenijā, pārkāpjot 1997.gada 12.maijā noslēgto Krievijas Federācijas un Čečenijas Republikas (Ičkerijas) miera līgumu.

Aviācijas un smagās artilērijas triecieni pret mierīgajiem iedzīvotājiem ir izraisījuši otru lielāko humāno katastrofu Eiropā šī gadsimta beigās. Uzbrukumu rezultātā ir nogalināti vairāki tūkstoši mierīgo iedzīvotāju, pilnībā noslaucītas no zemes virsas vairāk nekā sešdesmit apdzīvotas vietas, vairāki simti tūkstoši cilvēku palikuši bez pajumtes, un lielākā daļa devušies bēgļu gaitās uz Ingušiju un citām apkārtējām teritorijām. Krievijas bruņotie spēki, kā iemeslu minot cīņu ar terorismu, turpina iznīcināt skolas, slimnīcas, apdzīvoto vietu centrus un dzīvojamos rajonus. Triecieni infrastruktūras objektiem, tai skaitā naftas un ķīmiskajām rūpnīcām, ir izraisījusi ekoloģisko katastrofu, kas rada draudus Kaukāza un Kaspijas jūras reģiona valstīm.

Neskatoties uz starptautiskajām saistībām cilvēktiesību jautājumos, kuras Krievija ir uzņēmusies ievērot, kļūstot par EDSO un Eiropas Padomes dalībvalsti, tās armija joprojām lieto starptautiskajās konvencijās aizliegtus ieroču veidus.

Apzinoties, ka, sagaidot 21.gadsimtu, Eiropā nevar būt vairākas morāles, viena Dienvidslāvijai, cita — Krievijai, ievērojot pieredzi, ko starptautiskās organizācijas ieguva, apturot serbu agresiju Bosnijā un Kosovā, atbalstot ES valstu vadītāju sanāksmē Helsinkos izteiktās bažas par notikumu attīstību Čečenijā, Latvijas Republikas Saeima aicina Krievijas Federācijas prezidentu, Federācijas padomes un Valsts domes deputātus un Krievijas valdību, parādot labo gribu, veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai apturētu genocīdu pret čečenu tautu.

Latvijas Republikas Saeima uzskata, ka Krievijas un Čečenijas attiecības var noregulēt tikai sarunu ceļā, aktīvi piedaloties ANO, EDSO un Eiropas Padomes pārstāvjiem, vienlaikus starptautiskajās organizācijās izvērtējot un nosodot visus pastrādātos noziegumus pret mierīgiem iedzīvotājiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!