• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidenta vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2007., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152661

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Ministru prezidenta tikšanos ar Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu

Vēl šajā numurā

07.02.2007., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidenta vizīti

Tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju

Pirmdien, 5.februārī, Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis tikās ar Krievijas Federācijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Jevgeņiju Primakovu. Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Krievijas ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējas.

Saeimas priekšsēdētājs atzinīgi novērtēja abu valstu divpusējās tirdzniecības apjoma pieaugumu pēdējos gados un izteica cerību par attiecību aktivizēšanos nākotnē. Tāpat sadarbība būtu jāpaplašina arī parlamentārajā līmenī.

Savukārt Krievijas augsto viesi interesēja likumprojekta par pilnvarojumu Ministru kabinetam parakstīt Latvijas un Krievijas robežlīgumu virzība Saeimā. Saeimas priekšsēdētājs informēja, ka likumprojekts galīgajā lasījumā tiks skatīts 8.februārī. Viņš arī atzīmēja, ka sabiedrībā notiek plašas diskusijas par šo jautājumu. Puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšana varētu būt kā pirmais solis līgumtiesiskās bāzes paplašināšanai un ekonomisko attiecību padziļināšanai.

Tika pārrunāti arī ar enerģētikas nozari saistīti jautājumi – Ziemeļeiropas gāzesvada izbūve, potenciālās gāzes krātuves Latvijā un globālā sasilšana. Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis informēja, ka Latvijai piešķirtais ogļskābās gāzes emisiju kvotu apjoms ir nepietiekams, svarīgi būtu palielināt atjaunojamo energoresursu izmantošanu. Sarunas noslēgumā tika skarts jautājums par tranzītpolitiku un situāciju Latvijas un Krievijas robežpunktos.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!