• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Beniluksa delegācijas un Saeimas komisijas sarunām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.1999., Nr. 364/365 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15261

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kriminālās justīcijas procesa vienkāršošanu

Vēl šajā numurā

04.11.1999., Nr. 364/365

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Beniluksa delegācijas un Saeimas komisijas sarunām

Vakar, 3. novembrī, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas pārstāvji tikās ar Beniluksa Starpparlamentu konsultatīvās padomes viceprezidentu Kristianu Moru un delegāciju, kas viņu pavada.

Tikšanās laikā apspriesti jautājumi, kas skar pārrobežu sadarbības iespējas.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Kārlis Greiškalns iepazīstināja delegāciju ar komisijas darbību, savukārt viesi informēja par Beniluksa parlamenta izveidošanās vēsturi. K.Mors uzsvēra, ka sadarbību starp Beļģiju, Nīderlandi un Luksemburgu veicina ekonomiski un politiski faktori. Tomēr ļoti būtiska loma ir arī šo reģionu pārrobežu sadarbībai. Divdesmit procenti Beniluksa valstu iedzīvotāju dzīvo pierobežu rajonā, un, lai gan katrā no šīm valstīm ir atšķirīga sociālā sistēma, tādas lietas kā policijas un medicīnas iestāžu darbība tiek koordinētas, ņemot vērā pierobežas iedzīvotāju intereses neatkarīgi no tā, kurā no šīm trim valstīm viņi dzīvo.

Savukārt Latvijas puse akcentēja sadarbību aizsardzības jomā, kā veiksmīgāko piemēru minot Baltijas bataljona izveidošanu, kā arī vairākus pārrobežu sadarbības projektus ar Lietuvu — vides aizsardzības, transporta, kultūras un veselības aizsardzības jomā. Komisijas loceklis Jānis Škapars uzsvēra, ka pašreiz aktuālākais jautājums ir Baltijas valstu politiskā vienotība, tomēr līdztekus tam tiek strādāts arī pie ekonomiskās sadarbības veicināšanas starp Latviju, Lietuvu un Igauniju.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!