• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2007., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152575

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

06.02.2007., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu

 

01.JPG (17950 bytes)
Vakar, 5.februārī, Rīgas pilī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga tikās ar Krievijas augstākās politiskās elites pārstāvi – bijušo premjerministru un ārlietu ministru, tagadējo Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Jevgeņiju Primakovu
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 5.februārī, Rīgas pilī tikās ar Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Jevgeņiju Primakovu. Sarunā abas puses atzīmēja, ka tirdzniecisko attiecību apjoms pēdējo pāris gadu laikā ir būtiski palielinājies, kā arī izteica cerību, ka abu valstu Tirdzniecības un rūpniecības kameras un uzņēmēji turpinās pozitīvās sadarbības tendenci.

Sarunā prezidente atzīmēja, ka jāturpina darbs pie Latvijas un Krievijas līgumtiesiskās bāzes nostiprināšanas. Runājot par iespēju nākamnedēļ Latvijas parlamentā galīgajā lasījumā apstiprināt likumu, kas pilnvarotu Latvijas valdību parakstīt robežlīgumu ar Krieviju, prezidente uzsvēra, ka sakārtota robeža starp divām valstīm ir iespēja nostiprināt un sakārtot arī pārrobežu sadarbības jautājumus, kas kopumā uzlabotu pierobežas iedzīvotāju dzīvi un reģionu vispārējo ekonomisko izaugsmi. Pēc V.Vīķes-Freibergas sacītā, ir būtiski, lai Latvijas un Krievijas starpvaldību komisija, kurai tagad ir vadītāji no abu valstu puses, sāktu aktīvu darbu.

Apspriežoties par ES un Krievijas savstarpējo attiecību ietvaru, prezidente izteica Latvijas atbalstu Krievijas integrācijai Pasaules tirdzniecības organizācijā, kas veicinātu Eiropas kopējās telpas ekonomisko izaugsmi un stabilitāti.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!