• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautisku nāvessoda moratoriju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2007., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152546

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par darba attiecību turpmāku pilnveidošanu

Vēl šajā numurā

06.02.2007., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautisku nāvessoda moratoriju

 

Eiropas Parlaments aicina “nekavējoties un beznosacījumu kārtībā īstenot vispasaules moratoriju nāvessoda izpildei”, izmantojot atbilstošu ANO Ģenerālās asamblejas rezolūciju.

Eiropas Parlaments 1.februārī ar 591 balsi par, 45 pret, un 31 deputātam atturoties, pieņēma rezolūciju, paužot pārliecinošu atbalstu Itālijas valdības un Eiropas Padomes kopīgajai iniciatīvai, kuras mērķis ir iegūt pēc iespējas lielāku atbalstu rezolūcijai ANO Ģenerālajā asamblejā par moratoriju nāvessoda izpildei. Šādam moratorijam jāved uz pilnīgu nāvessoda atcelšanu visā pasaulē. Deputāti aicina Eiropas Savienības prezidentūru nekavējoties spert atbilstošus soļus, lai rezolūcija tiktu iesniegta pašreizējā ANO Ģenerālajā asamblejā.

Eiropas Parlaments uzsver savu jau ilgi pausto nostāju pret nāvessodu neatkarīgi no nodarījuma veida un apstākļiem, nosodot arī nāvessoda izpildi Sadamam Huseinam, viņa pakāršanas publiskošanu plašsaziņas līdzekļos un šā nāvessoda izpildes veidu.

Rezolūcijā izteikta stingra prasība ES dalībvalstīm, kas to vēl nav izdarījušas, nevilcinoties ratificēt Otro fakultatīvo protokolu Starptautiskajam paktam par pilsoniskajām un politiskajām tiesībām, lai panāktu nāvessoda pilnīgu atcelšanu.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!