• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007. gada 30. janvāra noteikumi Nr. 86 "Kārtība, kādā Aizsardzības ministrijas norīkotās amatpersonas uzsāk, pilda un izbeidz dienesta pienākumus diplomātiskajā un konsulārajā dienestā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2007., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152427-kartiba-kada-aizsardzibas-ministrijas-norikotas-amatpersonas-uzsak-pilda-un-izbeidz-dienesta-pienakumus-diplomatiskaja-un-konsu...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.87

Grozījums Ministru kabineta 2006.gada 26.septembra noteikumos Nr.789 "Šaursliežu dzelzceļa tehniskās ekspluatācijas noteikumi"

Vēl šajā numurā

02.02.2007., Nr. 20

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 86

Pieņemts: 30.01.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.86

Rīgā 2007.gada 30.janvārī (prot. Nr.8 10.§)
Kārtība, kādā Aizsardzības ministrijas norīkotās amatpersonas uzsāk, pilda un izbeidz dienesta pienākumus diplomātiskajā un konsulārajā dienestā
Izdoti saskaņā ar Diplomātiskā un konsulārā dienesta likuma 11.panta piekto daļu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Aizsardzības ministrijas norīkotās amatpersonas - Aizsardzības ministrijas pārstāvis starptautiskā organizācijā, Latvijas Republikas aizsardzības atašejs, Aizsardzības ministrijas padomnieks, militārais pārstāvis, aizsardzības atašeja vietnieks vai aizsardzības atašeja palīgs (turpmāk - amatpersona) uzsāk, pilda un izbeidz dienesta pienākumus diplomātiskajā un konsulārajā dienestā (turpmāk - diplomātiskais dienests).
2. Pirms amatpersonas iecelšanas amatā Aizsardzības ministrija nosūta Ārlietu ministrijai vēstuli, kurā informē par pretendentu. Vēstulei pievieno pretendenta dzīves aprakstu (Curriculum vitae) un amata aprakstu atbilstoši Latvijas Republikas diplomātiskajā un konsulārajā pārstāvniecībā vai starptautiskajā organizācijā veicamā darba specifikai, kā arī apliecina, ka pretendentam ir piešķirta speciālā atļauja pieejai valsts noslēpumam un sertifikāts darbam ar Ziemeļ­atlantijas līguma organizācijas vai Eiropas Savienības klasificēto informāciju.
3. Pretendenta atbilstību diplomātiskajam un konsulārajam dienestam nosaka Ārlietu ministrija un Aizsardzības ministrija, vērtējot pretendentu sagatavošanas procesā.
4. Amatpersonai, kura atzīta par atbilstošu diplomātiskajam un konsulārajam dienestam un saņēmusi pozitīvu Ārlietu ministrijas Atestācijas komisijas novērtējumu, ārlietu ministrs piešķir diplomātisko rangu uz laiku, kas noteikts Diplomātiskā un konsulārā dienesta likuma 14.panta otrajā daļā.
5. Ārlietu ministrija piecu darbdienu laikā rakstiski informē Aizsardzības ministriju par Ārlietu ministrijas Atestācijas komisijas novērtējumu. Aizsardzības ministrija pēc lēmuma pieņemšanas rakstiski informē Ārlietu ministriju un attiecīgās diplomātiskās pārstāvniecības vadītāju par pretendenta iecelšanu atbilstošā amatā un pienākumu izpildes uzsākšanas termiņu. Pamatojoties uz minēto informāciju, attiecīgās diplomātiskās pārstāvniecības vadītājs iesniedz akreditācijas saņemšanai nepieciešamos dokumentus akreditācijas valsts institūcijās.
6. Diplomātiskās pārstāvniecības funkciju, procedūru un iekšējās darba kārtības jautājumos amatpersona ir padota diplomātiskās pārstāvniecības vadītājam akreditācijas valstī vai starptautiskā organizācijā.
7. Ja vienā pārstāvniecībā vairākas amatpersonas veido atsevišķu struktūrvienību, šīs struktūrvienības vadītājs ir tieši pakļauts diplomātiskās pārstāvniecības vadītājam. Savas struktūrvienības darbu vadītājs organizē saskaņā ar nosūtītājas institūcijas uzdevumiem. Struktūrvienības uzbūvi un izmaiņas tajā apstiprina Aizsardzības ministrija pēc saskaņošanas ar Ārlietu ministriju.
8. Ja amatpersona ir akreditēta vairāk nekā vienā valstī vai starptautiskajā organizācijā, tā ir tieši padota visiem attiecīgajiem diplomātisko pārstāvniecību vadītājiem jautājumos, kas saistīti ar pārstāvniecības funkciju un iekšējās kārtības īstenošanu.
9. Par saņemtajiem pretrunīgajiem uzdevumiem, kurus nav iespējams atrisināt pārstāvniecības ietvaros, amatpersona ziņo Aizsardzības ministrijas vadībai. Aizsardzības ministrija vienojas ar Ārlietu ministriju par turpmāko risinājumu.
10. Dienesta pienākumus diplomātiskajā pārstāvniecībā amatpersona veic saskaņā ar Aizsardzības ministrijas apstiprināto amata aprakstu. Amata apraksta kopiju iesniedz diplomātiskās pārstāvniecības vadītājam.
11. Amatpersona:

11.1. aizstāv Latvijas Republikas intereses, pārstāvot Latvijas Republiku akreditācijas valstī vai starptautiskā organizācijā;

11.2. sniedz atzinumus un padomus savas atbildības jomas jautājumos Latvijas Republikas diplomātiskajā pārstāvniecībā vai starptautiskā organizācijā ārvalstīs;

11.3. kompetences ietvaros sadarbojas ar akreditācijas valsts vai starptautiskās organizācijas institūcijām.
12. Amatpersonu dienesta pienākumu izpildei saņemto un sagatavoto valsts noslēpuma objektu, Ziemeļatlantijas līguma organizācijas un Eiropas Savienības klasificētās informācijas uzskaite un aprite notiek normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un saskaņā ar pārstāvniecības vadītāja sais­tošajiem norādījumiem.
13. Lēmumu par ikgadējā atvaļinājuma un citu atvaļinājumu piešķiršanu amatpersonai, kā arī amatpersonas komandējumu vai dienesta braucienu pieņem Aizsardzības ministrija. Amatpersonas pienākums ir par to iepriekš informēt diplomātiskās pārstāvniecības vadītāju.
14. Šo noteikumu 7.punktā minētās amatpersonas, kas nav tieši pakļautas diplomātiskās pārstāvniecības vadītājam, atvaļinājumu, komandējumu vai dienesta braucienu saskaņo ar savas struktūrvienības tiešo vadītāju.
15. Šo noteikumu 8.punktā minētās amatpersonas atvaļinājumu, komandējumu vai dienesta braucienu saskaņo ar rezidences valsts diplomātiskās pārstāvniecības vadītāju.
16. Beidzot dienesta pienākumu pildīšanu diplomātiskajā pārstāvniecībā, ar amata izpildi saistītos lietvedības dokumentus un materiālās vērtības amatpersona nodod savu pienākumu pārņēmējam, bet, ja tāda nav, - Aizsardzības ministrijā.
17. Lēmumu par amatpersonas dienesta termiņa pagarināšanu, amatpersonas atstādināšanu vai atcelšanu no amata pieņem Aizsardzības ministrija. Ja diplomātiskās pārstāvniecības vadītāja rīcībā ir informācija, kas var būt par iemeslu amatpersonas atstādināšanai vai atcelšanai no amata, diplomātiskās pārstāvniecības vadītājs par to rakstiski informē Aizsardzības ministriju un Ārlietu ministriju.
18. Aizsardzības ministrija piecu darbdienu laikā rakstiski informē Ārlietu ministriju par amatpersonas atstādināšanu vai atcelšanu no amata, kā arī par dienesta attiecību diplomātiskajā dienestā izbeigšanu pēc pašas vēlēšanās.
19. Amatpersonas darbību akreditācijas valstī finansiāli nodrošina Aizsardzības ministrija.
Ministru prezidents A.Kalvītis

Ārlietu ministrs A.Pabriks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!