• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par situāciju Ieslodzījuma vietu pārvaldē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2007., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152317

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

31.01.2007., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par situāciju Ieslodzījuma vietu pārvaldē

 

Otrdien, 30.janvārī, tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš tikās ar valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu, lai pārrunātu situāciju Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

29.janvārī tika publiskots Valsts kontroles (VK) ziņojums par revīzijas ieslodzījuma vietu sistēmā rezultātiem, kurā norādīts, ka revīzijas gaitā atklāti būtiski trūkumi, kas apdraud sabiedrības drošību un veicina atkārtotus likumpārkāpumus, nevis bijušo ieslodzīto likumpaklausīgu dzīvi pēc soda izciešanas.

I.Sudraba ministru informēja, ka saskaņā ar tiesību aktiem ziņojums par revīzijas rezultātiem nosūtīts IeVP 15 dienas pirms tā publiskošanas. Tomēr IeVP vadība Tieslietu ministriju (TM) nav informējusi par tā saturu. Tādēļ G.Bērziņš IeVP priekšniekam Sergejam Zlatoustovam pieprasījis sniegt paskaidrojumus gan par VK ziņojumā minētajiem faktiem, gan arī par to, kādēļ IeVP par VK ziņojumu nav informējusi TM. IeVP priekšnieka paskaidrojumus ministrs uzklausīs 2.februārī, tiekoties ar S.Zlatoustovu.

VK secinājusi, ka vairākās ieslodzījuma vietās apsardzes līdzekļu stāvoklis ir kritisks, trūkst uzraudzības un apsardzes darbinieku, bet pašreizējie darbinieki pilnā mērā nesaņem nepieciešamo aprīkojumu. Savukārt notiesātie pēc atbrīvošanas nesaņem pabalstu valsts noteiktajā apjomā.

Pārrunājot revīzijas ziņojumā iekļautos VK secinājumus un situāciju IeVP, ministrs atzina, ka iepriekšējos gados ieslodzījuma vietu sistēmas sakārtošanai pievērsts pārāk maz uzmanības, taču šobrīd ministrs to ir noteicis par vienu no būtiskākajām prioritātēm.

Par to liecina arī tas, ka ar ieslodzījuma vietām saistīto jautājumu risināšanai šogad piešķirta vairāk nekā trešā daļa tieslietu sistēmas kopējā budžeta jeb vairāk nekā 35 miljoni latu – lielākais līdzekļu apjoms, kas līdz šim valsts budžetā piešķirts IeVP. G.Bērziņš rūpīgi sekos, lai IeVP šos līdzekļus izlietotu laikus un efektīvi.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!