• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.1999., Nr. 362/363 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15229

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbības dokumentiem

Vēl šajā numurā

03.11.1999., Nr. 362/363

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2. novembra sēdē

Akceptēts rīkojums "Par I.J.Bekešu". Pamatojoties uz I.J.Bekeša iesniegumu, viņš atbrīvots no Drošības policijas priekšnieka amata.

Akceptēts rīkojums "Par J.Reiniku". Tas paredz par Drošības policijas priekšnieka vietas izpildītāju iecelt Jāni Reiniku.

Akceptēts rīkojums "Par Monreālas protokola par ozona slāni noārdošām vielām 1997.gada Monreālas labojumiem". Monreālas labojums nosaka papildu pasākumus ozona slāni noārdošo vielu importam, kā arī prasa ieviest licencēšanas sistēmu minēto vielu importam un eksportam.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība piešķirta 783 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 141 viņu nepilngadīgajam bērnam.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 23.septembra noteikumos Nr.337 "Korupcijas novēršanas padomes nolikums". Padomes patstāvīgās funkcijas nodrošinās sekretariāts, kuru izveidos Tieslietu ministrija. Turpmāk padomē piedalīsies iekšlietu ministrs, nevis viņa pilnvarots pārstāvis, bez tam padomes sastāvā iekļauts Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas pārstāvis.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā". Tie nosaka braukšanas maksas atvieglojumu sabiedriskajā transportā piešķiršanas, izmantošanas un finansēšanas kārtību. Republikas pilsētu un rajonu pašvaldības ir tiesīgas noteikt braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā noteikumos neminētām pasažieru kategorijām, kā arī piešķirt lielākus braukšanas maksas atvieglojumus šajos noteikumos minētajām pasažieru kategorijām, ja pašvaldības pilnībā sedz attiecīgos transporta izdevumus. Pašvaldības, vienojoties ar pārvadātājiem, var noteikt norēķinu kārtību par braukšanas maksas atvieglojumu kompensēšanu, kas atšķiras no šajos noteikumos noteiktās. Pārvadātājs pēc savas iniciatīvas var noteikt braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā atsevišķām pasažieru kategorijām.

Akceptēts rīkojums "Par valsts dzelzceļa līnijas iecirkņa Skulte — Ipiķi — valsts robeža nodošanu pašvaldībām".

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1996.gada 9.oktobra rīkojumā Nr.404 "Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts zāļu aģentūra" padomi un ģenerāldirektoru". Par padomes priekšsēdētāju apstiprināts labklājības ministrs Roberts Jurdžs un padomē Labklājības ministrijas Farmācijas departamenta direktora T.Talenta vietā apstiprināts Labklājības ministrijas Farmācijas departamenta direktors J.Bundulis.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 4.novembra noteikumos Nr.428 "Ambulatorajai ārstniecībai paredzēto zāļu, medicīnisko ierīču un preču iegādes izdevumu kompensācijas kārtība". Grozījumi izdarīti saskaņā ar notiekošo zāļu iegādes kompensācijas sistēmas reorganizāciju.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 12.februāra noteikumos Nr.46 "Noteikumi par īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām kompetenci".

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1999.gada 15.februāra rīkojumā Nr.67 "Par Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām sekretariātu".

Akceptēts rīkojums "Par Lauku atbalsta dienestu". Lauku atbalsta dienests ir Zemkopības ministrijas pakļautībā esoša valsts civiliestāde, kas izveidota, lai nodrošinātu valsts pārvaldes administrēšanas funkciju realizēšanu lauksaimniecībā un lauku attīstībā, vadītu un pārraudzītu Latvijas nacionālos un ES līdzfinansētos lauku un lauksaimniecības, kā arī mežsaimniecības un zivsaimniecības atbalsta projektus, nodrošinātu pirmsiestāšanās finansu instrumenta "Sapard" ieviešanu, izmantošanu un līdzfinansējuma mehānisma īstenošanu.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Meža likums". Šī likuma mērķis būs regulēt meža tiesiskās attiecības nolūkā nodrošināt visu Latvijas mežu ilgspējīgu apsaimniekošanu — mežu un meža zemju pārvaldīšanu un lietošanu tādā veidā un pakāpē, kas saglabā to bioloģisko daudzveidību, produktivitāti, vitalitāti, atjaunošanās spēju un spēju tagad un nākotnē izpildīt nozīmīgas ekoloģiskās, ekonomiskās un sociālās funkcijas vietējā un globālā mērogā, visiem meža valdītājiem garantējot vienādas tiesības un nosakot vienādus pienākumus, īpašumtiesību neaizskaramību un saimnieciskās darbības patstāvību. Meža valdītāja saimnieciskā patstāvība var tikt ierobežota tikai likumos un normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos.

Pieņemta zināšanai informācija par pasākumu plānu uzņēmējdarbības vides uzlabošanai.

Pieņemta zināšanai informācija par valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" restrukturizācijas gaitu un Pasažieru pārvadājumu koncepciju. Uzdevumus minēto jautājumu risināšanai paredzēts pieņemt nākamajā valdības sēdē.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai pārskatu par Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas darbību un dzīvojamo māju privatizācijas procesa norisi 1999.gada III ceturksnī.

Pieņemta zināšanai informācija par Ārējās tirdzniecības nacionālo programmu.

Valdība pieņēma zināšanai informācija par aktuāliem valsts robežas atjaunošanas jautājumiem.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības nolīgumu par nosacījumiem Baltkrievijas Republikas kravu tranzītam, izmantojot Latvijas Republikas ostas un citu transporta infrastruktūru". Nolīgums veicinās Baltkrievijas kravu tranzītu caur Latviju.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!