• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Moldovas sadarbības iespējām lauksaimniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.2007., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152209

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par D.Veliku

Vēl šajā numurā

30.01.2007., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Moldovas sadarbības iespējām lauksaimniecībā

 

26.janvārī zemkopības ministrs Mārtiņš Roze tikās ar Moldovas Republikas vēstnieku Latvijā Eduardu Meļņiku, lai pārrunātu abu valstu iespējamo sadarbību lauksaimniecībā.

M.Roze norādīja, ka Zemkopības ministrija ir ieinteresēta sadarbībā ar Moldovu. Zemkopības ministrs uzsvēra, ka Latvijai veiksmīgi iekļauties Eiropas Savienībā (ES) palīdzējusi sakārtotā ministrijas un tās padotības iestāžu struktūra. Tālab Latvijas lauksaimniekiem tika nodrošināts stabils ES atbalsts. Tāpat M.Roze informēja vēstnieku, ka Zemkopības ministrija jau sadarbojas ar Gruziju un vairākām Balkānu valstīm veterināro un pārtikas higiēnas jautājumu jomā. Turklāt Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests ir viens no labākajiem ES. Kā vienu no abu valstu sadarbības iespējām nākotnē M.Roze minēja Latvijas un Moldovas lauksaimniecības speciālistu pieredzes apmaiņu.

Savukārt E.Meļņiks norādīja, ka Moldovā lauksaimniecībai ir liela nozīme – lauksaimniecības produkcija veido 60% no valstī kopumā saražotā. Moldovas Republikas vēstnieks arī informēja, ka Moldovas Lauksaimniecības un pārtikas rūpniecības ministrs Anatolijs Gorodenko nosūtījis vēstuli M.Rozem ar lūgumu sniegt konsultācijas Moldovas lauksaimniecības ministrijas restrukturizācijā. Moldova vēlas arī saņemt palīdzību nozares ministrijas darbinieku un ekspertu apmācībā, kā arī pieredzes apmaiņā ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!