• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konsultantu pakalpojumu līgumu slēgšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.1999., Nr. 362/363 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas komisijā - Lielbritānijas Ārlietu ministrijas pārstāvis

Vēl šajā numurā

03.11.1999., Nr. 362/363

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konsultantu pakalpojumu līgumu slēgšanu

Latvijas Republikas valdība ir saņēmusi Starptautiskās rekonstrukcijas un attīstības bankas aizdevumu un ir nolēmusi daļu no šī aizdevuma izmantot likumīgiem maksājumiem par trīs konsultantu pakalpojumu līgumiem šādās jomās:

1. Valsts ieņēmumu dienesta organizācijas un vadības uzlabošana (ieskaitot organizatoriskās struktūras racionalizāciju; stratēģijas formulēšanu, darbības plānošanu, budžeta sastādīšanu, finansu un līdzekļu izlietojuma, operatīvo un personāla vadību; iekšējo kontroli un korupcijas novēršanu; iekšējās un ārējās attiecības).

2. Nodokļu un muitas darbības uzlabošana (ieskaitot nodokļu maksātāju reģistrāciju; nodokļu deklarāciju saņemšanu un apstrādi; nodokļu, muitas maksājumu un sociālās apdrošināšanas iemaksu iekasēšanu; parādu piedziņu, auditu un izmeklēšanu; muitas operācijas; spriešanu par nodokļiem un apelāciju; pakalpojumu sniegšanu nodokļu maksātājiem un muitas klientiem).

3. Informācijas tehnoloģijas infrastruktūras uzlabošana (ieskaitot informācijas sistēmu auditu un sekojošās rekomendācijas, palīdzību drošības jautājumos, "Informix RDBMS" un "Tivoly TME" uzlabotās administrēšanas un ieviešanas jautājumus).

Konsultants tiks aicināts izskatīt esošās stratēģijas, juridiskās un administratīvās normas, organizācijas uzbūvi, darbību, informācijas sistēmas utt., kas tiek piemērotas dažādās VID funkcionālajās jomās; norādīt trūkumus; sniegt tehnisko ieguldījumu un rekomendācijas problēmu risināšanai, kā arī sagatavot detalizētus darbības un mācību plānus, lai veiktu uzlabojumus.

Konsultantam būs jāsniedz tehniskā palīdzība, ievērojot labāko starptautisko praksi, lai izveidotu augstākā līmeņa ieņēmumu administrāciju. Turklāt konsultantam būtu jāņem vērā Eiropas Savienības prasības, kas norādītas fiskālajās un muitas vadlīnijās un citos dokumentos, lai nodrošinātu, ka tehniskā palīdzība un sniegtais ieguldījums ir saskaņā ar minētajām prasībām un sekmē Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā. Turklāt, lai panāktu reformu noturību un adekvātu zināšanu tālāku nodošanu, konsultantam būs jāiesaista savās aktivitātēs arī VID vadība un personāls.

Lai varētu pienācīgi izpildīt minētos uzdevumus, būs vajadzīgas zināšanas šādās jomās: organizācija un vadība, personālresursu vadība, budžeta veidošana, finansu un līdzekļu vadība, iekšējā kontrole un audits, korupcijas novēršana, administratīvā un nodokļu likumdošana, sabiedriskās attiecības un komunikācijas, pārmaiņu vadība, mācības, muitas un nodokļu administrēšana, kā arī informātikas sistēmas. Darbu paredzēts sākt 2000.gada pirmajā ceturksnī, un tiek plānots, ka tas ilgs aptuveni sešus mēnešus.

Latvijas Republikas Valsts ieņēmumu dienests aicina konsultantus izteikt interesi par visām vai kādu no trijām minētajām jomām. Ieinteresētajiem konsultantiem jāsniedz informācija, kas apliecinātu to piemērotību šo pakalpojumu sniegšanai (brošūras, apraksti par līdzīgiem veiktajiem uzdevumiem, pieredzi līdzīgos apstākļos, atbilstoša personāla esamība utt.). Konsultanti var apvienoties, lai vairotu savu kvalifikāciju.

Konsultants tiks izvēlēts saskaņā ar Pasaules bankas noteiktajām procedūrām vadošajos norādījumos "Vadlīnijas. Konsultantu izvēle un nodarbināšana Pasaules bankas aizdevuma ņēmējiem", kas izdoti 1997.gada janvārī, pārstrādāti 1997.gada septembrī.

Valsts ieņēmumu dienesta informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!