• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 1. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.1999., Nr. 358/361 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15182

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.367

Noteikumi par pedagogu profesiju un amatu sarakstu

Vēl šajā numurā

02.11.1999., Nr. 358/361

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 1. novembra sēdē

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1998.gada 15.decembra noteikumos Nr.464 "Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu objekta minimālo un maksimālo apmēru". Tie paredz palielināt obligāto iemaksu objekta maksimālo apmēru un brīvprātīgo iemaksu objekta maksimālo apmēru līdz 15 000 latu gadā.

Akceptēts noteikumu projekts "Valsts pārvaldes reformas biroja nolikums". Valsts pārvaldes reformas birojs būs īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās pakļautībā esoša valsts pārvaldes iestāde. Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1997.gada 11.jūnija rīkojumā Nr.289 "Par Valsts pārvaldes reformas biroja izveidošanu".

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Valsts energoinspekcijas izveidošanu". Energoinspekciju paredzēts izveidot ar 2000.gada 1.jūliju, un maksimālais štata vienību skaits tajā būs 12.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1999.gada 29.jūnija noteikumos Nr.233 "Kārtība, kādā atmaksājams akcīzes nodoklis naftas produktiem, ja degvieleļļu, tās aizstājējproduktus un komponentus izmanto par kurināmo". Grozījumi nepieciešami sakarā ar Saeimā pieņemtajiem grozījumiem likumā "Par akcīzes nodokli naftas produktiem", kas nosaka, ka akcīzes nodoklis atmaksājams tikai par degvieleļļu, kuru izmanto siltuma ražošanai apkurei (nevis par kurināmo ražošanas tehnoloģiskajā procesā, elektrības ražošanā u.c.).

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1998.gada 28.aprīļa noteikumos Nr.160 "Valsts bezpeļņas akciju sabiedrības "Kultūrkapitāla fonds" statūti". Grozījumi noteikumos nepieciešami sakarā ar Saeimā pieņemtajiem grozījumiem Kultūrkapitāla fonda likumā.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1999.gada 6.aprīļa noteikumos Nr.131 "Latvijas Republikas vīzu izsniegšanas kārtība".

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas vīzu izsniegšanu Krievijas Federācijas autovadītājiem Terehovas robežkontroles punktā". Tas paredz, sākot ar 1999.gada 15.novembri, Terehovas robežkontroles punktā izsniegt Krievijas Federācijas autovadītājiem, kuri ierodas Latvijā kravas saņemšanas/nosūtīšanas nolūkā vai ar kravu tranzītā dodas caur Latvijas Republikas teritoriju, šādas vīzas: vienreizējas privātas ieceļošanas vīzas ar derīguma termiņu līdz septiņām dienām; vienreizējas un divreizējas tranzīta vīzas. Paredzams, ka rīkojums būs spēkā līdz 2000.gada 14.novembrim.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Izglītības iestāžu reģistrācijas kārtība". Paredzēts, ka ikviena izglītības iestāde reģistrējama Izglītības un zinātnes ministrijas izveidotajā Izglītības iestāžu reģistrā mēneša laikā no tās dibināšanas dienas.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Bīstamo kravu autopārvadājumu noteikumi". Tie noteiks kārtību, kādā notiek bīstamo kravu starptautiskie un iekšzemes autopārvadājumi.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības nolīgumu par nosacījumiem Baltkrievijas Republikas kravu tranzītam, izmantojot Latvijas Republikas ostas un citu transporta infrastruktūru".

Komiteja akceptēja likumprojektu "Gaujas nacionālā parka likums". Gaujas nacionālais parks ir valsts nozīmes īpaši aizsargājama dabas teritorija, kas atrodas Gaujas senielejā un tās apkārtnē. Parka platība ir 91 745 ha. Parka pārvaldi īstenos Parka administrācija. Tā plānota kā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārraudzībā esoša valsts civiliestāde. Parka darbības mērķis ir aizsargāt mazpārveidotas dabas teritorijas ar augstu bioloģisko daudzveidību, iežu atsegumus, reljefa formas, laukakmeņus, avotus, kā arī tipiskās ainavas, dabas un kultūrvēsturiskos pieminekļus, veicinot dabas tūrismu un teritorijas ilgtspējīgu attīstību.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!