• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007.gada 9.janvāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2007., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/151333

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2007.gada 9.janvāra sēdē

Vēl šajā numurā

11.01.2007., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2007.gada 9.janvāra sēdē

 

ZM: Par noteikumiem cukura nozares restrukturizācijas atbalstam

Valdība 9.janvārī apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta noteikumus “Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga Eiropas Savienības atbalstu cukura rūpniecības restrukturizācijai”, kuros noteikta Eiropas Savienības (ES) cukura rūpniecības restrukturizācijas atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības kārtība saskaņā ar vairākām Eiropas Padomes regulām par pagaidu shēmu cukura rūpniecības restrukturizācijai Kopienā.

Normatīvais akts izstrādāts, jo Latvijas cukura ražotāji ir paziņojuši par vēlmi saņemt atbalstu cukura rūpniecības restrukturizācijai. Līdz ar to ZM radījusi likumisko bāzi cukura rūpniecības restrukturizācijas procesa sakārtošanai, tas ir: iesniegumu iesniegšanas kārtībai, restrukturizācijas atbalsta maksājuma daļu apjoma noteikšanai cukurbiešu audzētājiem un tā izmaksāšanas kārtībai, cukura rūpniecības restrukturizācijas iesniegumu izvērtēšanas kārtībai un cukura rūpniecības restrukturizācijas iesniegumā paredzēto pasākumu, kontroles un ziņojumu sagatavošanas kārtībai.

Dokumentā noteikts, ka cukurbiešu audzētāji restrukturizācijas atbalstu saņems 20% apmērā no Padomes regulā noteiktās kopējās atbalsta summas, cukura ražotājiem atsakoties no savām cukura ražošanas kvotām un pilnībā veicot ražošanas iekārtu demontāžu.

Restrukturizācijas atbalstu cukurbiešu audzētāji saņems, ja valstij saskaņā ar attiecīgo Komisijas regulu tiks piešķirts restrukturizācijas atbalsts. Tāpat tirdzniecības gadā, pirms kura cukura ražotājs pretendē uz restrukturizācijas atbalstu, cukurbiešu audzētājam jābūt noslēgtam piegādes līgumam un audzētājs ir piegādājis cukurbietes cukura ražotājam. Nepiegādāšanas gadījumā jābūt sastādītam aktam par cukurbiešu sējumiem nodarītajiem zaudējumiem saskaņā ar Cukura nozares līgumu. Tāpat arī līdz iepriekšējā tirdzniecības gada 15.maijam, pirms kura cukura ražotājs pretendē uz restrukturizācijas atbalstu, cukurbiešu audzētājam Lauku atbalsta dienestā jābūt iesniegtam iesniegumam restrukturizācijas atbalsta saņemšanai.

Cukura rūpniecības restrukturizācijas pieteikuma iesniegšanas gala termiņš ir kārtējā gada 31.janvāris, ja no cukura ražošanas nākamajā cukura tirdzniecības gadā plānots atteikties.

Ministru kabineta noteikumu projektā paredzēto normu izpildi un restrukturizācijas atbalsta administrēšanu nodrošinās Lauku atbalsta dienests.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!