• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Korupcijas novēršanas padomes sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.1999., Nr. 436/439 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15133

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 21. decembra sēdē

Vēl šajā numurā

23.12.1999., Nr. 436/439

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Korupcijas novēršanas padomes sēdē

Vakar, 22.decembrī, Korupcijas novēršanas padomes (KNP) sēdē tika apspriesta un ar izteiktajiem priekšlikumiem apstiprināta korupcijas novēršanas programma nākamajam gadam. Sēdē padomes locekļi aktīvi iesaistījās diskusijā par programmu un izteica vairākus priekšlikumus korupcijas novēršanas pasākumu precizēšanai un konkrētu problēmu risināšanai, piemēram, jautājumā par mantas konfiskācijas normatīvās bāzes sakārtošanu padomes locekļi izteica priekšlikumu precīzi regulēt konfiscētās mantas pārvaldi.

Programmā ir strukturālas izmaiņas. Atsevišķi nodalīti pasākumi, kas valstī tiek regulāri veikti korupcijas novēršanai un kas ietilpst konkrētu valsts institūciju pastāvīgajos pienākumos. Rīcības plānā ir apkopoti konkrēti pasākumi korupcijas iespējamības novēršanai valsts pārvaldē un sabiedrībā kopumā. Trešā sadaļa ir starptautisko palīdzības pretkorupcijas projektu saraksts (SAL, PHARE projekti).

Jaunajā programmā, atšķirībā no iepriekšējās programmas, katram pasākumam ir norādīts konkrēts izpildes mēnesis un, ja pasākums ilgst ilgāk par mēnesi, arī konkrēts atskaites termiņš. Padomes locekļi kā konkrētu institūciju pārstāvji apņēmās noskaidrot atbildīgās amatpersonas katra programmā iekļautā pasākuma īstenošanai.

Jaunizveidotais KNP sekretariāts ir atbildīgs par korupcijas novēršanas programmas redakcionālu papildināšanu un apstiprināto priekšlikumu iekļaušanu. Galīgā redakcijā programma ar visiem iekļautajiem priekšlikumiem publiski pieejama būs nākamā gada sākumā.

Tieslietu ministrijas valsts sekretāre tiesu jautājumos Maija Sauļūna informēja padomi par tiesu namu pārplānošanu, kas tiek veikta pretkorupcijas un drošības apsvērumos. Tiesu namu rekonstrukcijas mērķis ir tiesu zāļu un tiesnešu uzturēšanās telpu nodalīta izvietošana.

Pašreizējā tiesu namu pārplānošana attiecas uz Latgales priekšpilsētas tiesu Rīgā, Aiviekstes ielā, un Daugavpils pilsētas tiesu.

Ingrīda Puce, KNP galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!