• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzruna Rīgas domes akcijas "Labā zvaigzne" noslēgumā Mazajā ģildē 2007.gada 6.janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.01.2007., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/151184

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

09.01.2007., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzruna Rīgas domes akcijas “Labā zvaigzne” noslēgumā Mazajā ģildē 2007.gada 6.janvārī:

 

Augsti godātais Aksenoka kungs,

Augsti godātie domes locekļi,

Spožās Zvaigznes dienas zvaigznes!

Man prieks būt jūsu vidū, un paldies par šo atzinību – cik es noprotu, kāds cilvēks ir juties, ka es viņam esmu uzlabojusi garastāvokli. Es domāju, tas ir liels sasniegums dzīvē, ka kaut viens cilvēks uz pasaules kaut kādā vienā brīdī ir juties, ka jūs viņam esat uzlabojis garastāvokli, kas it īpaši politiķim nenākas viegli, jo ir jāpieņem dažādi lēmumi, kas, protams, ne vienmēr visiem patiks.

Es priecājos par izdevību būt jūsu vidū, jau vairākkārt man ir bijis prieks to darīt, un es vēlētos apsveikt Rīgas domi par šo skaisto tradīciju, par šo tradīciju, kas Trejkungu jeb Zvaigznes dienā atceras tos, kas iepriekšējā gada garumā ir spējuši saviem līdzcilvēkiem dāvāt ne tikai dāvanas, ko mēs mēdzam viens otram pasniegt oficiālās reizēs – tādās kā kāzas, dzimšanas dienas vai Ziemassvētki. Šajā Zvaigznes dienā trīs gudrie no Austrumiem devās uz Bētlemi, zvaigznes vadīti, lai atrastu To Ķēniņu. Viņi nāca ar dārgām dāvanām – zeltu, mirrēm, vīraku – ar domu, ka ir piedzimis ķēniņš, kas ir pelnījis īpaši dārgas veltes, un bija ļoti pārsteigti, kad atklāja mazu jaunpiedzimušu bērniņu, silītē ieliktu un autiņos ietītu, kopā ar dzīvniekiem kūtī.

Ar labiem darbiem ir tāpat kā ar to dāvanu, ko Kristus bērns atnesa pasaulē – tā nāk savā ziņā ar spožumu un iespaidu, bet to nav viegli saskatīt un atpazīt, kad nonākam tai pavisam tuvu klāt. Taču visi tie labie darbi, par kuriem šodien jūs visi esat atzīti un daži no jums izcelti īpaši kā tādi, kas ir pelnījuši jūsu līdzcilvēku atzinību un cieņu, ir nesuši milzīgu labumu saviem līdzcilvēkiem. Tās bieži ir dāvanas, kas dotas nevis tāpēc, ka tās ir pienākums jums dot vai radinieki un tradīcija to no jums prasa. Man šķiet, tās vērtīgākās dāvanas no visām, ko viens cilvēks var pasniegt otram, ir tās, kas nāk pēc brīvas gribas, spontāni, no labas sirds tikai tāpēc, ka ir sajūta, ka to tā vajadzētu darīt, ka tā būtu labi.

Šīs dāvanas var citam cilvēkam izmainīt visu dzīvi. Es varētu jums stāstīt par tādiem gadījumiem, kad viens vārds vai viens smaids, vai tas, ka viens cilvēks pieiet otram klāt smagā dzīves brīdī, palīdz tam cilvēkam izglābt dzīvību, dod viņam atkal vēlmi dzīvot un turpināt, un tikt pāri tam, kas tajā brīdī viņam ir uzkritis kā nepanesams smagums. Jūsu labos darbus kāds ir ievērojis un par tiem pateicies, varbūt daži no jums pat nezinājāt, ka kādam tik daudz esat nozīmējuši. Es novēlu jums visiem, lai šajā gadā un visa mūža garumā izdodas arī pareizā brīdī un reizē ar labu vārdu, ar kādu darbiņu, ar savu klātbūtni, ar spēju uzklausīt jums būt tam, kas citam cilvēkam kādā brīdī ir tas visvajadzīgākais. Es novēlu, lai jums izdodas ar savu starojumu citiem palīdzēt. Un es novēlu arī, lai jums būtu iespēja saņemt šādu labestību no citiem. Lai jums visiem skaists šis gads!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!