• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 2007.gada 4.janvāra sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.01.2007., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/151179

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ziemassvētku kauju 90.gadadienas atceres pasākumos 6.janvārī šodienas karavīri godināja visus par Latviju kritušos latviešu strēlniekus

Vēl šajā numurā

09.01.2007., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 2007.gada 4.janvāra sanāksmē

 

TM: Par zemes reformas un privatizācijas darbu finansēšanas kārtību

Ceturtdien, 4.janvārī, Valsts sekretāru sanāksmē tika izskatīti noteikumi par kārtību, kādā zemes reformas un zemes privatizācijas darbus finansēs no valsts budžeta un pašvaldību budžeta līdzekļiem. Noteikumus kopīgi izstrādājuši Tieslietu ministrijas (TM) un Valsts zemes dienesta (VZD) speciālisti.

Noteikumu mērķis ir noteikt ar zemes privatizāciju saistītos zemes ierīcības darbus un izdevumus, kas saistīti ar īpašumu tiesību atjaunošanu fiziskām un juridiskām personām.

Pašlaik valdības noteikumos uzskaitītas tās personas, kam zemes ierīcības un kadastrālās uzmērīšanas darbi finansējami no valsts budžeta līdzekļiem, bet nav noteikta zemes kadastrālās uzmērīšanas izpildes kārtība.

Kā teikts TM sagatavotajā anotācijā, 2005.gada novembrī tika nodibināta VSIA “Latvijas Valsts mērnieks”, kas par valsts budžeta līdzekļiem uzmēra zemes robežas bijušajiem īpašniekiem, mantiniekiem, politiski represētajām personām un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Jaunie noteikumi paredz, ka minēto darbu kopīgu izpildi turpmāk nodrošinās VSIA “Latvijas Valsts mērnieks” un VZD, kā arī tiks noteikta personu pieteikšanās kārtība uz budžeta mērniecību.

No valsts budžeta līdzekļiem paredzēts finansēt informācijas sagatavošanu un izsniegšanu no Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas zemes kadastrālajai uzmērīšanai, zemes īpašuma reģistrāciju un īpašumu tiesību atjaunošanu īpašniekiem, kuriem 1940.gada 21.jūlijā piederēja zemes īpašums Latvijas Republikā, viņu laulātajam, bērniem un mazbērniem, kā arī politiski represētajiem un 1.grupas invalīdiem. Personai būs jāiesniedz VSIA “Latvijas Valsts mērnieks” pieteikums, pievienojot personas statusu apliecinošu dokumentu.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

VidM: Par grozījumiem likumā “Par piesārņojumu”

Ceturtdien, 4.janvārī, Valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Vides ministrijas izstrādāto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par piesārņojumu””.

Vides ministrija izstrādājusi šo likumprojektu, lai noteiktu iekārtas darbības apturēšanas nosacījumus, apturēšanas kārtību un tās darbības atjaunošanas kārtību gadījumos, kad iekārtas darbojas bez nepieciešamās A vai B kategorijas atļaujas, operatora prettiesiskas darbības rezultātā iekārta rada vai potenciāli var izraisīt nozīmīgu kaitējumu videi vai cilvēka veselībai un iekārtā atkārtoti tiek pārkāpti vides normatīvie akti vai netiek pildīti vides aizsardzības valsts iestāžu izdoti administratīvie akti.

Tāpat tiek precizēts termins “operators” atbilstoši terminiem, kas noteikti likumā “Par Vides aizsardzību” un Padomes 1996.gada 24.septembra direktīvā 96/61/EK par piesārņojuma integrēto novēršanu un kontroli.

Likumprojekta īstenošana ļaus arī samazināt informācijas apjomu, kas iesniedzams Reģionālajā vides pārvaldē, lai saņemtu jaunu atļauju A un B kategorijas piesārņojošām darbībām pēc iepriekšējās atļaujas termiņa beigām.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

ZM: Par Zivsaimniecības nacionālo stratēģiju 2007.–2013.gadam

Zemkopības ministrija ir izstrādājusi Zivsaimniecības nozares nacionālo stratēģisko plānu 2007.–2013.gadam, kura galvenais mērķis ir uzlabot zivju resursu ilgtspējīgas izmantošanas iespējas nākamajām paaudzēm un zivsaimniecībā iesaistīto cilvēku pārticība. Dokumentu 4.janvārī izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē.

Lai sasniegtu zivsaimniecības nozarei izvirzīto mērķi, ir noteiktas jomas un atbilstoši darbības virzieniem tiks īstenoti pasākumi, ko līdzfinansēs gan Eiropas Zivsaimniecības fonds, gan valsts. Šie darbības virzieni ir zvejniecība, akvakultūra, iekšējo ūdeņu zveja, zivju apstrāde un tirdzniecība, zivsaimniecības nozares pārvaldība, kā arī nozarē iesaistīto cilvēku spēju un teritoriju attīstība.

Dokumentā norādīts, ka, pamatojoties uz Stratēģisko plānu un ievērojot Eiropas Savienības tiesību aktos noteiktās prasības, Zemkopības ministrija izstrādās Rīcības programmu Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.–2013.gadam, kurā detalizēs attiecīgo pasākumu un aktivitāšu realizācijas nosacījumus.

Stratēģiskā plāna izstrāde ir balstīta uz ilgtermiņa nacionālās attīstības prioritātēm, kas noteiktas Valsts stratēģiskajā ietvardokumentā un Latvijas Nacionālajā attīstības plānā 2007.–2013.gadam, kā arī uz zivsaimniecības nozares sociāli ekonomiskās situācijas stipro un vājo pušu, iespēju un draudu analīzi. Tāpat plāna pamatā ir zivsaimniecības vadības finansēšanas instrumenta 2004.–2006.gadam atbalsta izmantošanas analīze, Eiropas Savienības pamatnostādnes un tās īstenotā politika konkurences, nodarbinātības, informācijas sabiedrības, vienlīdzīgu iespēju, lauksaimniecības, vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības jomā.

 

ZM: Par nodevām lauksaimniecībā izmantojamās zemes transformācijai

Zemkopības ministrija ir izstrādājusi Ministru kabineta noteikumu projektu “Noteikumi par valsts nodevu par lauksaimniecībā izmantojamās zemes transformācijas atļaujas sagatavošanu, izsniegšanu un darbības termiņa pagarināšanu”, ko 4.janvārī izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē. Noteikumu projekts paredz ieviest valsts nodevas likmes par lauksaimniecībā izmantojamās zemes transformācijas atļaujas sagatavošanu, izsniegšanu un darbības termiņa pagarināšanu. Valsts nodevu maksā par katru izpildāmo darbu.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!