• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007. gada 2. janvāra noteikumi Nr. 16 "Preču un pakalpojumu loteriju organizēšanas uzraudzības un kontroles kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.2007., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/151031

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.19

Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 21.jūnija noteikumos Nr.446 "Valsts budžeta iestāžu un pašvaldību gada pārskatu sagatavošanas kārtība"

Vēl šajā numurā

05.01.2007., Nr. 4

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 16

Pieņemts: 02.01.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.16

Rīgā 2007.gada 2.janvārī (prot. Nr.1 11.§)
Preču un pakalpojumu loteriju organizēšanas uzraudzības un kontroles kārtība
Izdoti saskaņā ar Preču un pakalpojumu loteriju likuma 21.pantu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija (turpmāk - inspekcija) uzrauga un kontrolē, kā preču un pakalpojumu loterijas atļaujas saņēmējs ievēro Preču un pakalpojumu loteriju likumu, citus normatīvos aktus un preču vai pakalpojumu loterijas noteikumus.
2. Lai uzraudzītu un kontrolētu preču un pakalpojumu loteriju organi­zēšanu, inspekcija rīko pārbaudes vietās, kur tirgo preces un sniedz pakalpo­jumus, vietās, kur loterijas norises laikā nosaka laimējušās personas, kā arī vietās, kur atrodas ar preču vai pakalpojumu loterijas organizēšanu saistītie dokumenti un datu bāzes.
3. Ja uz loterijas preces iepakojuma nav norādīts loterijas sākuma un beigu datums un informācijas avots, kur var iepazīties ar preču vai pakalpojumu loterijas noteikumiem, loterijas organizētājs nodrošina, lai preču pārdošanas vai pakalpojumu sniegšanas vietā būtu un pēc inspekcijas amatpersonas pieprasījuma nekavējoties tiktu uzrādīta inspekcijas apstiprināto preču vai pakalpojumu loterijas noteikumu kopija.
4. Loterijas atļaujas saņēmēja apstiprināta preču vai pakalpojumu loterijas atbildīgā persona (turpmāk - atbildīgā persona) nodrošina, lai loterijas atļaujas saņēmēja telpās, kur atrodas ar preču vai pakalpojumu loterijas organizēšanu saistītie dokumenti un datu bāzes, būtu un pēc inspekcijas amatpersonas pieprasījuma tiktu uzrādīti šādi dokumenti:

4.1. inspekcijas izsniegta loterijas atļauja;

4.2. inspekcijas apstiprināti preču vai pakalpojumu loterijas noteikumi;

4.3. grāmatvedības dokumenti, kuri apstiprina laimestu fondā esošo lietu vērtību latos, vai dokumenti, kuros sniegts nemantisko vērtību novērtējums latos (ja komersants pats ražo laimestu fondā esošās lietas, laimestu vērtību nosaka, lietas pašizmaksai pieskaitot pievienotās vērtības nodokli).
5. Loterijas atļaujas saņēmējs nodrošina, lai loterijas organizēšanas laikā un vismaz piecus gadus pēc loterijas norises beigām loterijas atļaujas saņēmēja telpās, kur atrodas ar preču un pakalpojumu loteriju organizēšanu saistītie dokumenti un datu bāzes, būtu saglabāti un pēc inspekcijas amatpersonas pieprasījuma tiktu uzrādīti šādi dokumenti un pieejama šāda informācija:

5.1. inspekcijas izsniegta loterijas atļauja;

5.2. inspekcijas apstiprināti preču vai pakalpojumu loterijas noteikumi;

5.3. laimestu fondā esošo lietu saraksts un grāmatvedības dokumenti, kuri apstiprina laimestu vērtību, vai dokumenti, kuros sniegts nemantisko vērtību novērtējums latos;

5.4. loterijā laimējušo personu noteikšanas norises protokols, kurā minēti laimesti un to ieguvēji;

5.5. personu iesūtītie apliecinājumi par dalību loterijā;

5.6. saņemtās pretenzijas un atbildes uz tām;

5.7. informācija par loterijā laimējušo personu izsludināšanu;

5.8. pieņemšanas un nodošanas akts, kas apliecina laimesta saņemšanu.
6. Ja preču vai pakalpojumu loteriju organizē kā momentloteriju, loterijas atļaujas saņēmējs var nesastādīt loterijā laimējušo personu noteikšanas norises protokolu, ja ir ievērota Preču un pakalpojumu loteriju likuma prasība par laimējušo personu uzskaiti.
7. Ja komersants organizē loteriju, kuras laimestu fonds nav lielāks par 500 latiem, tas nodrošina, lai loterijas organizēšanas laikā un vismaz sešus mēnešus pēc loterijas norises beigām būtu saglabāti personu iesūtītie dokumenti, kas apliecina dalību preču vai pakalpojumu loterijā.
8. Ja par loterijas norisi ir iesniegtas pretenzijas, komersants, kas organizē loteriju, kuras laimestu fonds nav lielāks par 500 latiem, pretenzijas un atbildes uz tām glabā savās telpās vismaz 12 mēnešus.
9. Loterijas atļaujas saņēmējs nodrošina, lai pēc loterijas norises beigām loterijas atļaujas saņēmēja telpās kopā ar grāmatvedības dokumentiem būtu saglabāts ziņojums par preču vai pakalpojumu loterijas organizēšanu. Uz ziņojuma nepieciešams apstiprinājums par tā saņemšanu inspekcijā.
10. Komersants, kas organizē loteriju, kuras laimestu fonds nav lielāks par 500 latiem, nodrošina, lai loterijas organizēšanas laikā un vismaz piecus gadus pēc loterijas norises beigām tā telpās būtu saglabāti un pēc inspekcijas amatpersonas pieprasījuma tiktu uzrādīti šādi dokumenti un pieejama šāda informācija:

10.1. Preču un pakalpojumu loteriju likuma 4.panta pirmajā daļā noteikto prasību izpildes apstiprinājums;

10.2. loterijas noteikumi;

10.3. laimestu fondā esošo lietu saraksts un grāmatvedības dokumenti, kuri apstiprina laimestu vērtību, vai dokumenti, kuros sniegts nemantisko vērtību novērtējums latos;

10.4. loterijā laimējušo personu noteikšanas norises protokols, kurā minēti laimesti un to ieguvēji;

10.5. informācija par loterijā laimējušo personu izsludināšanu;

10.6. pieņemšanas un nodošanas akts, kas apliecina laimesta saņemšanu.
11. Par preču vai pakalpojumu loterijas organizēšanas vietā veikto pārbaudi inspekcijas amatpersonas, pieaicinot preču pārdevēja vai pakalpojumu sniedzēja pārstāvi (darbinieku) (turpmāk - pieaicinātā persona) vai arī atbildīgo personu, sastāda preču vai pakalpojumu loterijas organizēšanas vietas pārbaudes aktu (turpmāk - pārbaudes akts).
12. Pārbaudes aktā norāda šādu informāciju:

12.1. pārbaudes akta sastādīšanas vieta, adrese, datums un laiks;

12.2. inspekcijas amatpersona (vārds, uzvārds un amats), kura veikusi preču vai pakalpojumu loterijas organizēšanas vietas pārbaudi;

12.3. komersanta vai loterijas atļaujas saņēmēja nosaukums;

12.4. preču vai pakalpojumu loterijas nosaukums;

12.5. pārbaudes būtība un rezultāti;

12.6. pieaicinātās personas vārds, uzvārds, personas kods, darbavieta un amats vai atbildīgās personas vārds, uzvārds un amats (ja pārbaudi veic vietā, kur atrodas ar preču un pakalpojumu loteriju organizēšanu saistītie dokumenti un datu bāzes).
13. Pārbaudes aktu paraksta:

13.1. inspekcijas amatpersona, kura veikusi preču vai pakalpojumu loterijas organizēšanas vietas pārbaudi;

13.2. pieaicinātā persona vai atbildīgā persona.
14. Ja pieaicinātā persona pēc pārbaudes akta sastādīšanas atsakās to parakstīt, veic atkārtotu pārbaudi, pieaicinot citu personu.
15. Pieaicinātajai personai vai atbildīgajai personai ir tiesības ierakstīt pārbaudes aktā piezīmes par preču vai pakalpojumu loterijas organizēšanas vietā veiktās pārbaudes gaitu.
16. Ja inspekcijas amatpersona piedalās loterijā laimējušo personu noteikšanā, pārbaudes aktu nesastāda, bet vienu loterijā laimējušo personu noteikšanas protokola eksemplāru nodod attiecīgajai inspekcijas amatpersonai.
17. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2003.gada 16.decembra noteikumus Nr.731 "Preču un pakalpojumu loteriju organizēšanas uzraudzības un kontroles kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 182.nr.).
Ministru prezidenta vietā - finanšu ministrs O.Spurdziņš

Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās N.Broks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!