• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.2006., Nr. 208 https://www.vestnesis.lv/ta/id/150830

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2006.gada 28.decembra sēdē

Vēl šajā numurā

30.12.2006., Nr. 208

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes

 

 

Ministrs A.Pabriks

Uz jaut.nr.2/J9 – dok.nr.262

Par Latvijas Republikas robežlīgumu ar Krievijas Federāciju

Godājamie deputāti,

Ārlietu ministrija, izskatot deputātu uzdotos jautājumus (jautājumu reģistra Nr.2/J9) par Latvijas Republikas robežlīgumu ar Krievijas Federāciju, informē par sekojošo.

Jautājumā par to, kādu risinājumu Ministru kabinets piedāvā Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas robežlīguma jautājumā, informējam, ka, pamatojoties uz Latvijas valdības deklarācijas sadaļu par Latvijas ārpolitikas pamatuzdevumiem, norit diskusijas starp koalīcijas partneriem par iespējām parakstīt Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas robežlīgumu, tomēr līdz šim galalēmums šajā jautājumā nav pieņemts un Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas robežlīguma parakstīšanas jautājuma risinājuma izstrāde joprojām turpinās.

Atbildot uz jautājumu, vai Ministru kabinets ir atteicies no iepriekš paustās nostājas, ka 1997.gada parafētais robežlīguma teksts neatbilst Satversmei, informējam, ka iepriekšējās valdības laikā uzsākās sabiedrības diskusijas par robežlīguma neatbilstību Satversmei, tomēr Ministru kabinets nekad nav lēmis par 1997.g. parafētā robežlīguma neatbilstību LR Konstitūcijai.

Attiecībā uz jautājumu, vai par Ministru kabineta iecerēto robežlīguma risinājumu ir informēti Latvijas Republikas starptautiskie partneri, darām zināmu, ka Ministru kabinets ir informējis starptautiskos partnerus par gatavību risināt robežlīguma jautājumu saskaņā ar valdības deklarāciju, kurā teikts, ka tiks izstrādāts juridiski korekts un politiski pieņemams risinājums Latvijas un Krievijas robežlīguma noslēgšanai, ievērojot Latvijas Republikas Satversmi un tiesisko pēctecību. 

    Patiesā cieņā, ārlietu ministrs A.Pabriks

Rīgā 2006.gada 19.decembrī  

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!