• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES vīzu atcelšanu nepilsoņiem un bezvalstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2006., Nr. 202 https://www.vestnesis.lv/ta/id/150252

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ķimikāliju uzraudzību atbilstoši vides aizsardzībai

Vēl šajā numurā

20.12.2006., Nr. 202

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES vīzu atcelšanu nepilsoņiem un bezvalstniekiem

 

Eiropas Parlaments 14.decembrī izskatīja plānotos grozījumus regulā par to personu kategorijām, kas atbrīvotas no ES ieceļošanas vīzas. Saskaņā ar grozījumiem, ko jau atbalstījuši dalībvalstu atbildīgie ministri, no prasības uzrādīt ES ieceļošanas vīzu būs atbrīvoti arī Latvijas nepilsoņi.

To personu kategorijas, kuras jau tagad atbrīvotas no prasības uzrādīt ES ieceļošanas vīzu, plānots papildināt ar bēgļiem un bezvalstniekiem, ko par tādiem atzinušas ES dalībvalstis. Tas nozīmē, ka atbrīvojums attieksies uz Latvijas nepilsoņiem.

Eiropas Parlaments atbalstīja Eiropas Komisijas priekšlikumu, grozījumā prasot precīzi norādīt nepilsoņu kategoriju. Eiropas Komisijas priekšlikumā nepilsoņi ietverti netieši kā atzīti bēgļi un bezvalstnieki, kas dzīvo dalībvalstī un ir šīs dalībvalsts izdota ceļošanas dokumenta turētāji.

Parlaments balsoja saskaņā ar apspriežu procedūru, kurā tam ir konsultatīva loma.

Aicinājumu grozīt regulu tā, lai ārvalstnieku un nepilsoņu pasu turētājus atbrīvotu no prasības pēc ES ieceļošanas vīzas, Parlaments izteica agrāk citā dokumentā. Ieteikums minēts 2005.gada jūnija ziņojumā, pirmajā lasījumā izskatot ES ārējo robežu šķērsošanas kodeksu.

Atbrīvojumi attieksies uz visām valstīm, ko saista Šengenas līgums.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!