• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzruna Ģimeņu eglītes sarīkojumā Rīgas pilī 2006.gada 14.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2006., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/149962

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.12.2006., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzruna Ģimeņu eglītes sarīkojumā Rīgas pilī 2006.gada 14.decembrī:

 

Ļoti cienītās dāmas, augsti godātie kungi, mīļie bērni!

Mēs ar vīru Imantu ļoti priecājamies šajā Ziemassvētku priekšvakarā sveikt jūs Rīgas pilī, šajā pilī, kas gadsimtu gaitā ir piederējusi daudziem kungiem, kur ir saimniekojuši gubernatori, kas bijuši dažādu valstu pakļautībā, dažus no viņu portretiem jūs varbūt ievērojāt Dorotejas zālē pirms ienākšanas Ģerboņu zālē. Šī pils tagad pieder Latvijas valstij. Tā tagad ir vieta, kur atrodas Valsts prezidenta kanceleja. Šī pils, ko daži no jums varbūt atceras savā laikā kā Pionieru pili, tagad ir neatkarīgās valsts prezidenta pils. Tamdēļ mēs īpaši priecājamies šeit uzņemt jūs no visiem Latvijas rajoniem, jo tā ir Latvijas tautas pils. Tā pieder arī jums visiem. Jūs tātad variet šeit justies kā savās mājās.

Es priecājos jūs redzēt kā ļaudis, ko izvirzījuši jūsu līdzcilvēki katru savā rajonā kā krietnas, jaukas un simpātiskas ģimenes, kā tādas ģimenes, ko jūsu kaimiņi gatavi uzskatīt par Latvijas lepnumu. Sveicu jūs kā tādas ģimenes, kas, par spīti grūtībām, ir vienmēr saglabājušas šo savu kopības garu, kas esat gatavi rūpēties viens par otru, par saviem bērniem un, esmu pārliecināta, arī par saviem vecākiem, par citiem radiniekiem un par to vidi, kurā jūs dzīvojat.

Šovakar mūsu vidū ir ļaudis, kas pārstāv ļoti daudzas un dažādas nodarbošanās un profesijas. Mums ir lauksaimnieki, lopkopji, meža darbos iesaistītie, bruņoto spēku pārstāvji, ļaudis, kas nodarbojas ar mākslām, ar amatniecību, ar tūrismu un ļoti daudz sasniedz. Man tiešām bija prieks lasīt, ka jūs piekopjat arī garīgās dzīves un vaļasbrīžu pasākumus, ka daudzi no jums dzied, dejo dažādos pulciņos, ka daudzi no jums arī mudina citus uz tādām nodarbībām. Mums ir pat viena Lielās folkloras balvas laureāte, kas godināta par ilggadīgu darbu un nodošanos tieši folkloras kopšanai. Katram vienam no jums ir kādi sasniegumi un kaut kas, kas jūs padarījis novērtētus savu līdzcilvēku acīs. Tamdēļ man un manam dzīvesbiedram šajā Ziemassvētku priekšvakarā ir prieks jūs šeit uzņemt.

Es novēlu, lai jums tas būtu patīkams un jauks vakars. Īpaši pateicos visiem tiem, kas posušies tālam ceļam, lai šovakar šeit nokļūtu. Novēlu, lai jums visiem, atgriežoties mājās, būtu īpaši jauki Ziemassvētki. Es lūgšu arī savam dzīvesbiedram dažus vārdus mums pateikt.

 


 

Prof. Imants Freibergs:

Labvakar! Man prieks jūs sveikt, un es pievienojos Prezidentes apsveikumam šīm kuplajām ģimenēm no tik dažādām un tālām malām. Ziniet, ģimenēs ir tēvi un dēli, mātes un meitas, brāļi un māsas, un es varbūt īpaši gribētu sveikt šoreiz tieši vīriešu kārtas ģimenes locekļus, kurus tā retāk piemin. Parasti vairāk sveic meitas, bet es gribētu novēlēt nākamā gadā daudz labu sekmju skolās visiem dēliem un, protams, meitām arī, un panākumiem bagātu Jauno gadu. Lai Dieva svētīti un visiem priecīgi un jautri svētki!

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!