• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja un Igaunijas vēstnieka tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2006., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/149930

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja un Lietuvas vēstnieka tikšanos

Vēl šajā numurā

15.12.2006., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja un Igaunijas vēstnieka tikšanos

 

Otrdien, 12.decembrī, Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis tikās ar Igaunijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Jāku Jērītu (Jaak Jõerüüt).

Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis un Igaunijas vēstnieks J.Jērīts bija vienisprātis, ka Latvijas un Igaunijas attiecības vērtējamas kā ļoti labas un aktīvas, un norādīja, ka īpaši nozīmīgas tās ir tagad, kad abas valstis ir pilntiesīgas partneres Eiropas Savienībā un NATO.

Igaunijas vēstnieks sveica Saeimas priekšsēdētāju jaunajā amatā un pastāstīja par ekonomisko un politisko situāciju savā valstī, kā arī par 2007.gada martā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

Sarunā skarts abu valstu sadarbības tālākas attīstības aspekts, kā arī jautājums par baltu un igauņu valodu apmācību un igauņu – latviešu vārdnīcas izdošanu, kas ir nozīmīgs projekts abu valstu divpusējo attiecību ietvaros. Puses apliecināja gatavību arī turpmāk aktīvi strādāt pie iesāktajiem sadarbības projektiem.

Tikšanās laikā I.Emsis un vēstnieks pārsprieda arī jautājumu par kopīgajām interesēm Baltijas jūras reģionā un bija vienisprātis par nepieciešamību vēl vairāk aktivizēt sadarbību starptautiskajās parlamentārajās organizācijas, tostarp Baltijas asamblejā.

Saeimas priekšsēdētājs novēlēja Igaunijas vēstniekam veiksmi vēstnieka amatā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!