• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrijas 2006. gada 5. decembra lēmums Nr. 264 "Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu biedrībai "SĀKUMSKOLAS "ĀBELĪTE" ATBALSTA FONDS"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2006., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/149926

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrijas dienesta informācija

Par darījumiem privatizācijas sertifikātu tirgū

Vēl šajā numurā

15.12.2006., Nr. 200

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu ministrija

Veids: lēmums

Numurs: 264

Pieņemts: 05.12.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrijas lēmums Nr.264

Rīgā 2006.gada 5.decembrī

Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu biedrībai “SĀKUMSKOLAS “ĀBELĪTE” ATBALSTA FONDS”

 

Finanšu ministrija, pamatojoties uz Sabiedriskā labuma komisijas 2005.gada 21.aprīļa atzinumu Nr. 11–2005/81, 2005.gada 29.aprīlī pieņēma lēmumu Nr.86 “Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu biedrībai “SĀKUMSKOLAS “ĀBELĪTE” ATBALSTA FONDS”” (reģ. Nr.40008069558, juridiskā adrese: Jūrmala, Plūdu iela 4a).

Saskaņā ar Sabiedriskā labuma organizāciju likuma 13.panta otro daļu sabiedriskā labuma organizācijai ir pienākums katru gadu ne vēlāk kā līdz 31.martam iesniegt Finanšu ministrijai savas iepriekšējā gada darbības pārskatu, kuram pievieno gada pārskatu un attiecīgās nodokļu administrācijas izziņu par nodokļu samaksu (līdz tā mēneša pirmajam datumam, kad pārskats tiek iesniegts).

2006.gada 13.septembra sēdē Sabiedriskā labuma komisija (turpmāk – komisija) skatīja Finanšu ministrijas sagatavoto sabiedriskā labuma organizāciju sarakstu (tajā skaitā biedrība “SĀKUMSKOLAS “ĀBELĪTE” ATBALSTA FONDS”), kuras nav iesniegušas atskaites par sabiedriskā labuma darbību 2005.gadā atbilstoši Sabiedriskā labuma organizāciju likuma 13.panta otrajā daļā noteiktajam, un ieteica Finanšu ministrijai izteikt brīdinājumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu katrai iepriekš minētajā sarakstā iekļautajai organizācijai, nosakot, ka tām ne vēlāk kā divu nedēļu laikā no Finanšu ministrijas brīdinājuma nosūtīšanas ir jāiesniedz Finanšu ministrijā Sabiedriskā labuma organizāciju likuma 13.panta otrajā daļā minētie dokumenti.

Finanšu ministrija, pamatojoties uz komisijas 2006.gada 13.septembra atzinumu Nr.19–2006/238, saskaņā ar Sabiedriskā labuma organizāciju likuma 14.panta trešo daļu izteica biedrībai “SĀKUMSKOLAS “ĀBELĪTE” ATBALSTA FONDS” brīdinājumu, norādot, ka biedrībai jāiesniedz Sabiedriskā labuma organizāciju likuma 13.panta otrajā daļā minētās atskaites līdz 2006.gada 3.oktobrim (Finanšu ministrijas 2006.gada 20.septembra vēstule Nr.5–6–08/4231).

Biedrība “SĀKUMSKOLAS “ĀBELĪTE” ATBALSTA FONDS” 2006.gada 2.oktobrī iesniedza tikai daļu no Sabiedriskā labuma organizāciju likuma 13.panta otrā daļā noteiktajām atskaitēm.

Sabiedriskā labuma komisija izvērtēja biedrības “SĀKUMSKOLAS “ĀBELĪTE” ATBALSTA FONDS” 2006.gada 2.oktobrī iesniegtās Sabiedriskā labuma organizāciju likuma 13.panta otrā daļā noteiktās atskaites un diskusijas gaitā secināja, ka biedrības darbība neatbilst sabiedriskā labuma darbības būtībai, jo biedrības darbība, mērķi un ziedojumu izlietojumi ir vērsti uz biedrības biedru vai dibinātāju un ar tiem saistītu personu privāto interešu apmierināšanu, kas Sabiedriskā labuma organizāciju likuma 2.panta izpratnē nav uzskatāma par sabiedriskā labuma darbību. Biedrība “SĀKUMSKOLAS “ĀBELĪTE” ATBALSTA FONDS” ziedotos līdzekļus ir izlietojusi bērnudārza remontam, teritorijas apzaļumošanai, kā arī mācību procesa tehniskai nodrošināšanai, kas ir konkrētās iestādes pienākums. Ievērojot sabiedriskā labuma būtību par sabiedriskā labuma darbību izglītības atbalstam ir jāuzskata tieši atbalsts mācību procesam, papildus un padziļinātas izglītības iespējas, nevis ar šiem procesiem saistīto pasākumu atbalsts. Tādējādi biedrības darbība neatbilst Sabiedriskā labuma organizāciju likumā noteiktajai sabiedriskā labuma darbības būtībai.

Papildus biedrība “SĀKUMSKOLAS “ĀBELĪTE” ATBALSTA FONDS” 2006.gada 2.oktobrī iesniedzot Sabiedriskā labuma organizāciju likuma 13.panta otrā daļā noteiktās atskaites iesniedza Valsts ieņēmumu dienesta 2006.gada 28.septembra izziņu Nr.10.3/12573, kurā ir norādīts, ka biedrībai ir nodokļu parāds, t.i., sabiedriskā labuma organizācija – biedrība “SĀKUMSKOLAS “ĀBELĪTE” ATBALSTA FONDS” neveic nodokļu maksājumus normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, t.i., nodokļu likumdošanā noteiktajā termiņā un apmērā.

Sabiedriskā labuma komisija atbilstoši Sabiedriskā labuma organizāciju likuma 2.panta otrās daļas otrajam punktam, 14.panta pirmās daļas 1., 3. un 4.punktam iesaka Finanšu ministrijai pieņemt lēmumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu biedrībai “SĀKUMSKOLAS “ĀBELĪTE” ATBALSTA FONDS”.

Finanšu ministrija, pamatojoties uz Sabiedriskā labuma organizāciju likuma 2.panta otrās daļas otro punktu, 14.panta pirmās daļas 1., 3. un 4.punktu, nolemj atņemt sabiedriskā labuma organizācijas statusu biedrībai “SĀKUMSKOLAS “ĀBELĪTE” ATBALSTA FONDS” (reģistrēts Uzņēmumu reģistra Biedrību un nodibinājumu reģistrā 2004.gada 3.septembrī, reģ. Nr.40008069558, juridiskā adrese: Jūrmala, Plūdu iela 4a).

Pamatojoties uz to, ka administratīvais akts skar būtiskas sabiedrības intereses, jo ziedojumi, kuriem ir piemēroti nodokļu atvieglojumi, faktiski ir valsts budžeta līdzekļi, administratīvais akts ir izpildāms nekavējoties.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 76.panta otro daļu un 79.panta pirmo daļu šo lēmumu viena mēneša laikā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā (Rīgā, Antonijas ielā 6, LV–1010).

Finanšu ministrijas valsts sekretāre I.Krūmane

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!