• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 12. decembra noteikumi Nr. 995 "Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 4.aprīļa noteikumos Nr.252 "Noteikumi par valsts valodas zināšanu apjomu un valsts valodas prasmes pārbaudes kārtību ārzemniekiem, kas ir tiesīgi pieprasīt pastāvīgās uzturēšanās atļauju"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2006., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/149902

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.996

Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 21.jūnija noteikumos Nr.451 "Kārtība, kādā izsniedzami valsts atzīti profesionālo izglītību un profesionālo kvalifikāciju apliecinoši dokumenti un akreditētas profesionālās izglītības programmas daļas apguvi apliecinoši dokumenti"

Vēl šajā numurā

15.12.2006., Nr. 200

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 995

Pieņemts: 12.12.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.995

Rīgā 2006.gada 12.decembrī (prot. Nr.66 31.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 4.aprīļa noteikumos Nr.252 "Noteikumi par valsts valodas zināšanu apjomu un valsts valodas prasmes pārbaudes kārtību ārzemniekiem, kas ir tiesīgi pieprasīt pastāvīgās uzturēšanās atļauju"
Izdoti saskaņā ar Imigrācijas likuma 24.panta piekto daļu
Izdarīt Ministru kabineta 2006.gada 4.aprīļa noteikumos Nr.252 "Noteikumi par valsts valodas zināšanu apjomu un valsts valodas prasmes pārbaudes kārtību ārzemniekiem, kas ir tiesīgi pieprasīt pastāvīgās uzturēšanās atļauju" (Latvijas Vēstnesis, 2006, 57.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt nosaukumu aiz vārdiem "valsts valodas prasmes pārbaudes kārtību" ar vārdiem "kā arī valsts valodas prasmi apliecinošu dokumentu atzīšanas kārtību".

2. Papildināt 1.punktu aiz vārdiem "uzturēšanās atļaujas saņemšanai" ar vārdiem "kā arī citu attiecīga apjoma valsts valodas prasmi apliecinošu dokumentu atzīšanas kārtību".

3. Papildināt 9.punktu aiz vārdiem "ceļošanas dokumentu" ar vārdiem "un kvīti par valsts nodevas samaksu".

4. Papildināt noteikumus ar IV1 nodaļu šādā redakcijā:

"IV1. Citu valodas prasmi apliecinošu dokumentu atzīšanas kārtība


24.1 Papildus valsts valodas prasmes apliecībai šo noteikumu II nodaļā noteikto valsts valodas zināšanu apjomu apliecina šādi dokumenti:

24.11. pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības sertifikāts, kas apliecina centralizētā eksāmena vērtējumu latviešu valodā vismaz E līmenī;

24.12. izglītības dokuments, kas apliecina latviešu valodas apguvi attiecīgā valstī atzītas pamata, vidējās vai augstākās izglītības programmas ietvaros.

24.2 Lēmumu par šo noteikumu 24.11.apakšpunktā minētā dokumenta atzīšanu pieņem Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde, pamatojoties uz ārzemnieka iesniegto pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības sertifikātu un Izglītības satura un eksaminācijas centra sniegto atzinumu par sertifikāta autentiskumu.

24.3 Lēmumu par šo noteikumu 24.12.apakš­punktā minētā dokumenta atzīšanu pieņem Izglītības satura un eksaminācijas centrs, pamatojoties uz ārzemnieka iesniegumu un tam pievienoto izglītības dokumentu."
Ministru prezidents A.Kalvītis

Izglītības un zinātnes ministre B.Rivža

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!