• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības kārtības pilnveidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.12.1999., Nr. 444/445 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14955

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.436

Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 26.maija noteikumos Nr.200 "Valsts atbalsta uzraudzības komisijas nolikums"

Vēl šajā numurā

29.12.1999., Nr. 444/445

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības kārtības pilnveidošanu

Ministru kabinets (MK) vakar, 28. decembrī, akceptēja Ekonomikas ministrijas iesniegtos grozījumus MK noteikumos "Vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības organizēšanas kārtība".

Laikā, kopš stājušies spēkā MK noteikumi "Vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības organizēšanas kārtība", Ekonomikas ministrija minēto noteikumu kontekstā ir veikusi plašu skaidrojošu darbu un noteikumu nepilnību apzināšanu. Tiekoties ar uzņēmējiem un apkopojot saņemtos priekšlikumus, kā arī konsultējoties ar Valsts ieņēmumu dienestu, Centrālo statistikas pārvaldi un citām institūcijām, Ekonomikas ministrija ir apzinājusi tos terminus un normas, kas pilnveidojamas šajos noteikumos.

Ar šiem grozījumiem netiek mainīta noteikumu būtība — vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības nodalīšana dabā un dokumentālajā uzskaitē, kā arī bezskaidras naudas norēķinu ieviešana vairumtirdzniecībā. Grozījumi precizē noteikumos lietotos terminus saskaņā ar ekonomiskās darbības statistisko klasifikāciju un strukturālo biznesa statistiku.

Precizēta arī vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības organizēšanas kārtība vienā ēkā (noteikumu 13. un 14. punkta normas) — mazumtirdzniecība un vairumtirdzniecība notiek ēkas inventarizācijas plānā fiksētās konstruktīvi nodalītās atsevišķās telpās, turklāt vairumtirdzniecību vienā telpā var veikt tikai viens vairumtirgotājs.

Noteikumu normas par vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības nodalīšanu dabā (MK noteikumu 2. nodaļa) stāsies spēkā no 2000. gada 1. janvāra.

Vēl grozījumos precizēti mazumtirdzniecības, vairumtirdzniecības un citi jēdzieni, kā arī svītrota norma, kas nosaka, ka mazumtirdzniecības aģenti norēķinus ar vairumtirgotājiem un ražotājiem par iepirktajām precēm veic ar kredītiestāžu starpniecību.

Kaspars Paupe, Ekonomikas ministrijas preses sekretārs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!