• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas valdības delegāciju Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2006., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/149479

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2006.gada 5.decembra sēdē

Vēl šajā numurā

08.12.2006., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas valdības delegāciju Saeimā

Ceturtdien, 7.decembrī, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja biedrs Gunārs Upenieks un komisijas deputāti tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Finanšu ministrijas valsts sekretāri Barbaru Hendriksu (Barbara Hendricks) un viņas vadīto delegāciju.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja biedrs G.Upenieks sveica viesus parlamentā un pastāstīja, ka Saeimā tiek izskatīts nākamā gada valsts budžets un to pavadošo likumu grozījumu pakete. Runājot par likumprojektā paredzētajām prioritātēm, tika uzsvērta veselības aprūpe, iekšlietu, izglītības, kā arī sociālā sistēma. G.Upenieks atzina, ka, veidojot nākamā gada valsts budžetu, ņemtas vērā prognozes, ka iekšzemes kopprodukts pieaugs par 9%, bet inflācija tiek prognozēta 6% līmenī. Vācijas Finanšu ministrijas valsts sekretāre B.Hendriksa pastāstīja, ka vizītes mērķis ir iepazīties ar tautsaimniecības attīstības tendencēm un ekonomiskajiem rādītājiem Latvijā.

Tikšanās laikā arī skarti jautājumi, kas saistīti ar ekonomiskajiem un sociālajiem rādītājiem, tautsaimniecības attīstību, kā arī ekonomisko politiku, Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu apguvi un uzņēmējdarbības politiku mūsu valstī. Runājot par reģionālo politiku, G.Upenieks atzina, ka nevienlīdzīgais finanšu līdzekļu sadalījums reģioniem veicina nevienlīdzīgu ekonomisko attīstību.

Sarunas laikā puses sprieda arī par situāciju nekustamo īpašumu tirgū Latvijā un Igaunijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!