• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot Latvijas Valsts policiju tās 88. gadskārtā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2006., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/149379

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties valstsvizītē Luksemburgā 5.-7.decembrī

Vēl šajā numurā

07.12.2006., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot Latvijas Valsts policiju tās 88. gadskārtā

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, 5.decembra pievakarē atrazdamās valstsvizītē Luksemburgā, Valsts policijas 88. gadskārtā nosūtījusi apsveikuma vēstuli nolasīšanai Valsts policijas darbiniekiem 5.decembra svinīgajā sarīkojumā:

 

“Godājamie policisti!
Sūtu sveicienus no tālienes visiem Valsts policijas darbiniekiem Valsts policijas 88. gadskārtā!
Īsi pēc Latvijas Republikas dibināšanas tika izveidota arī Valsts policija, tādēļ dažas nedēļas pēc Latvijas dzimšanas dienas tā arī svin savu jubileju. Gadu gaitā Valsts policija ir dzīvojusi to pašu likteni, ko Latvija. Okupācijas vara 1940. gadā likvidēja Latvijas Republikas policiju. Mums bija nepieciešams un iespējams to atjaunot līdz ar valsts neatkarības atgūšanu 1991. gadā.
Ir valstis, kurām nav savas armijas, bet, manuprāt, nav pasaulē valsts, kurai nebūtu savas policijas. Tas nenoliedzami norāda uz policijas darba nepieciešamību.
Mēs gaidām mūsu valsts iekļaušanos Šengenas līguma valstu grupā. Tas padarīs ļaužu pārvietošanos daudz ērtāku un vienkāršāku – gan Latvijas iedzīvotājiem ceļošanu uz citām zemēm, gan ļaudīm no citurienes Latvijas apmeklēšanu. Savukārt jums, iespējams, profesionālo izaicinājumu loks paplašināsies un ikdienā būs vēl ciešāk jāsadarbojas ar citu valstu kolēģiem noziedzības apkarošanā.
Vēlos arī atzīmēt, ka pagājis jau nedaudz vairāk kā gads, kopš spēkā stājās jaunais Kriminālprocesa likums, kura normu ieviešana ikdienas darbā arī ir liels izaicinājums policijas darbiniekiem.
Šie notikumi norāda uz nepieciešamību arī policista darbā nemitīgi papildināt zināšanas un paaugstināt kvalifikāciju ne tikai ar ikdienas darba praksi, bet arī daloties pieredzē ar kolēģiem un studējot dokumentus un izmaiņas likumdošanā.
Šajā svētku reizē, kad tik daudz Valsts policijas darbinieku pulcējušies kopā, vēlos pateikties par nozīmīgo darbu, ko Valsts policija veikusi kārtības nodrošināšanā citu valstu vadītāju vizīšu laikā Latvijā. Lielākais darba apjoms vizīšu laikā ir Valsts policijas lielākās struktūrvienības – Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes – darbiniekiem. Bet īpaši vēlos atzīmēt sekmīgi paveikto milzīgo darbu, nodrošinot kārtību un drošību tikko aizvadītajā NATO galotņu sanāksmes laikā. Tās laikā Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes darbiniekiem palīgā nāca ievērojams skaits policijas darbinieku, kuri ikdienā strādā citviet Latvijā. No sirds pateicos jums par šo nozīmīgo darbu un jūsu ģimenēm par sapratni un atbalstu!
Priecājos, ka transports un aprīkojums, kas tika iegādāts darbam NATO galotņu sanāksmes laikā, paliks policijas rīcībā un turpmāk tiks lietots policistu ikdienas darbā.
No sirds vēlu Valsts policijai ar katru darba gadu arvien celt policista darba prestižu! Jāatzīst, ka tajā vienlīdz nozīmīgs ir gan valsts atvēlētā finanšu ieguldījuma apjoms, gan katra policista ikdienas darbs, jo tas veido priekšstatu sabiedrībā par policiju kopumā.
Lai jums sekmes jūsu darbā, gandarījums par godprātīgi veiktu darbu un šodien – skaisti svētki!
Cieņā,

Valsts prezidente

Vaira Vīķe-Freiberga, valstsvizītē Luksemburgā

2006. gada 5. decembrī.

 

Valsts prezidentes runa iepriekš, 5.decembra priekšpusdienā, Policijas dienai veltītajā pasākumā Rīgas pilsētas Galvenajā policijas pārvaldē, — nākamajā “LV” laidienā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!