• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 2006.gada 23.novembra sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2006., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148933

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents Olimpiskajā sporta centrā 27.novembrī

Vēl šajā numurā

01.12.2006., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 2006.gada 23.novembra sanāksmē

 

IZM: Par Rīgas Tehniskās koledžas nolikumu

Valsts sekretāru 23.novembra sanāksmē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pieteica izskatīšanai Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu “Rīgas Tehniskās koledžas nolikums”.

Saskaņā ar Izglītības likuma 15.panta 24.punktu Rīgas Tehniskā koledža šobrīd darbojas uz nolikuma pamata, ko apstiprināja IZM.

Atbilstoši Augstskolu likuma ar grozījumiem, kas izsludināti līdz 2006.gada 23.martam, pārejas noteikumu 19.punktam koledžai ir jānodrošina nolikuma atbilstība Augstskolu likumā noteiktajām prasībām. Tāpēc IZM, pamatojoties uz Augstskolu likuma 10.¹panta pirmo daļu, ir izstrādājusi noteikumu projektu “Rīgas Tehniskās koledžas nolikums”. Noteikumu projekts paredz, ka koledža darbojas uz nolikuma pamata, kuru kā noteikumus izdod MK pēc izglītības un zinātnes ministra ieteikuma.

MK noteikumu projekts nosaka koledžas juridisko statusu; tās darbības pamatvirzienus un uzdevumus; pārstāvības un vadības institūciju un lēmējinstitūciju tiesības, pienākumus un uzdevumus, šo institūciju izveidošanas, ievēlēšanas un iecelšanas kārtību un sastāvu; akadēmiskā personāla ievēlēšanas kārtību, tiesības un pienākumus; studiju programmu izstrādes un apstiprināšanas kārtību; struktūrvienību izveidošanas, reorganizācijas, likvidācijas kārtību; iekšējo kārtību reglamentējošo dokumentu pieņemšanas kārtību; koledžas finansējuma avotus; nolikuma un tā grozījumu ierosināšanas un izstrādes kārtību; koledžas reorganizācijas un likvidācijas kārtību.

Šī normatīvā akta ieviešanai papildu līdzekļi no valsts budžeta nav nepieciešami.

Izglītības un zinātnes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

ZM: Par Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un valsts atbalsta finansētajiem pasākumiem

Zemkopības ministrija (ZM) ir izstrādājusi informatīvo ziņojumu “Par pasākumiem, kas tiks finansēti no Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un valsts atbalsta”, ko uzklausīja Valsts sekretāru 23.novembra sanāksmē.

Ziņojumā noteikts – lai nodrošinātu Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un lauksaimniecības attīstībai pieejamo valsts atbalstu subsīdiju veidā kvalitatīvu apguvi, līdz 2007.gadam ir jāsagatavo visi nepieciešamie plānošanas dokumenti un normatīvie akti atbalsta pasākumu ieviešanai. ZM ir izstrādājusi Latvijas lauku attīstības valsts stratēģijas plānu 2007.–2013.gadam, kas nosaka lauksaimniecības attīstības mērķus un attīstības virzienus, kā arī to sasniegšanas veidus.

Latvijas Lauku stratēģijas plāns izstrādāts, ievērojot Kopienas Lauku attīstības stratēģiskās vadlīnijas 2007.–2013.gadam un Latvijas Nacionālā attīstības plāna 2007.–2013.gadam projektu. Stratēģijas plāns pamatojas uz situācijas analīzi, un stratēģijas plāna virsmērķis ir “pārticis cilvēks ilgtspējīgi apdzīvotos Latvijas laukos”, kura ieviešanai izvirzīti četri darbības virzieni: lauku cilvēku spēju attīstība, no darba gūto ienākumu vairošana laukos, lauku dabas resursu ilgtspējīga apsaimniekošana, kā arī lauku dzīves telpas attīstība.

Darbības virzienu ietvaros tiks īstenoti pasākumi, ko finansēs kā no valsts atbalsta, tā no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai, kura ieguldījums tiks novirzīts caur četrām pasākumu grupām: lauksaimniecības un mežsaimniecības sektora konkurētspējas veicināšana; vides un lauku ainavas uzlabošana; lauku dzīves kvalitātes un ekonomikas dažādošanas veicināšana un programma LEADER.

Informatīvajā ziņojumā detalizēti izklāstīts katra pasākuma mērķis, virziens, atbalsta saņēmēji un izvirzītie uzdevumi.

Ziņojumā noteikts, ka Latvijas lauku attīstības stratēģijas plāna 2007.–2013.gadam noteikto mērķu īstenošanai tiks izstrādāta un Eiropas Komisijā apstiprināta Lauku attīstības programma 2007.–2013.gadam, kurā tiks noteikti pamatprincipi atbalsta saņemšanai. Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam un lauksaimniecības attīstības valsts atbalsta pasākumu ieviešana tiks noteikta normatīvajos aktos, kurus administrēs Lauku atbalsta dienests.

 

ZM: Par gaļas produktu marķēšanas noteikumiem

Zemkopības ministrija (ZM) ir izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu “Gaļas, maltas gaļas, mehāniski atdalītas gaļas, gaļas izstrādājumu un gaļas produktu marķēšanas noteikumi”, kas izsludināti Valsts sekretāru 23.novembra sanāksmē.

Noteikumi nosaka veselības un identifikācijas marķējuma prasības gaļai, maltai gaļai, mehāniski atdalītai gaļai, gaļas izstrādājumiem un gaļas produktiem, kurus iegūst Latvijā un izplata vietējā tirgū. Dokumentā noteikts, ka ar veselības marķējumu marķē dzīvnieka gaļu, kas atzīta par derīgu cilvēku uzturam, ja dzīvniekam pirms tam veikta veterinārā ekspertīze, kuru nodrošina dienesta pilnvarots veterinārārsts atbilstoši prasībām, kas noteiktas Eiropas Parlamenta regulā. Noteikumos arī minētas regulas, saskaņā ar kurām noteiktas marķēšanas prasības un arī specifiskās marķēšanas prasības.

 

ZM: Par veterināro zāļu izraisīto blakusparādību uzraudzības kārtību

Zemkopības ministrija (ZM) ir izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu “Veterināro zāļu izraisīto blakusparādību uzraudzības kārtība”, kas izsludināti Valsts sekretāru 23.novembra sanāksmē.

Noteikumi nosaka kārtību, kādā veicama uzraudzība veterināro zāļu lietošanas iespējami izraisītajām blakusparādībām – reakcijai uz veterinārajām zālēm, kas ir kaitīga un nevēlama un kas rodas, ievadot dzīvniekiem parastās veterināro zāļu devas slimības profilaksei, diagnosticēšanai, ārstēšanai vai fizioloģisko funkciju atjaunošanai, koriģēšanai vai pārveidošanai.

Noteikumi arī nosaka pienākumus veterinārārstam, farmaceitam un veterināro zāļu reģistrācijas apliecības īpašniekiem, kā arī uzraudzības institūcijas pienākumus. Zāļu valsts aģentūrai jāizveido un jāuztur veterināro zāļu blakusparādību uzraudzības sistēma. Lai nodrošinātu uzraudzības sistēmas efektīvu funkcionēšanu, veterinārārstam vai farmaceitam jāinformē Zāļu valsts aģentūra par iespējamām veterināro zāļu nopietnām, neparedzētām blakusparādībām un blakusparādībām cilvēkiem.

Savukārt veterināro zāļu reģistrācijas apliecības īpašniekam uzraudzības sistēmas ietvaros reģistrēto veterināro zāļu blakusparādību pastāvīgai uzraudzībai jānorīko atbildīgā amatpersona un jāinformē Zāļu valsts aģentūra par atbildīgās amatpersonas vārdu, uzvārdu, kvalifikāciju, darbības vietas adresi, tālruņa un faksa numuru un elektroniskā pasta adresi. Noteikumos norādīti arī citi pienākumi, kas jāveic, ievērojot normatīvajā aktā noteiktās prasības.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!