• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Lielbritānijas aizsardzības ministru 29.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2006., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148929

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Norvēģijas aizsardzības ministri 29.novembrī

Vēl šajā numurā

01.12.2006., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Lielbritānijas aizsardzības ministru 29.novembrī

 

Trešdien, 29.novembrī, NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes ietvaros notika aizsardzības ministra Ata Slaktera tikšanās ar Lielbritānijas aizsardzības ministru Dezu Braunu (Des Browne).

Tikšanās laikā apspriesta Latvijas un Lielbritānijas sadarbība aizsardzības jomā. A.Slateris norādīja, ka Lielbritānija ir viens no Latvijas nozīmīgākajiem sadarbības partneriem aizsardzības jomā, kas sniegusi arī būtisku ieguldījumu Latvijas bruņoto spēku atjaunošanā un nostiprināšanā. “Lielbritānijas bruņoto spēku pieredze ir tikusi izmantota gan mūsu instruktoru korpusa veidošanā, gan Zemessardzes nostiprināšanā pēc neatkarības atgūšanas, par ko esam pateicīgi britu bruņoto spēku pārstāvjiem,” norādīja ministrs.

Abu valstu ministri pārrunāja arī NATO misijas gaitu Afganistānā. “NATO operācijas veiksmīgā norise ir atkarīga no valstu spējas adekvāti reaģēt uz situācijas izmaiņām Afganistānas dienvidos,” teica D.Brauns.

Abu valstu ministri pārrunāja arī Baltijas valstu gaisa telpas kontroles misijas gaitu. A.Slakteris un D.Brauns pauda kopīgu viedokli, ka patrulēšana NATO gaisa telpā virs Baltijas valstīm ir jāturpina. “NATO gaisa telpa ir vienota un nedalāma, līdz ar to šajā jomā ir jānodrošina vienāds drošības līmenis visā alianses teritorijā,” uzskata ministri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!