• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par parlamentu sadarbības grupām Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.2006., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148662

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2006.gada 23.novembra ārkārtas sēdē

Vēl šajā numurā

24.11.2006., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par parlamentu sadarbības grupām Saeimā

 

Ceturtdien, 23.novembrī, Saeimā tika izveidotas desmit deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Dānijas, Serbijas, Francijas, Slovēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Ķīnas, Moldovas, Filipīnu un Čīles parlamentiem.

1. Deputātu grupa sadarbībai ar Dānijas parlamentu. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēta Ina Druviete (JL), par vietnieci – Silva Bendrāte (JL).

2. Deputātu grupa sadarbībai ar Serbijas parlamentu. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts Valdis Ģīlis (TP), par vietnieku – Nikolajs Kabanovs (PCTVL).

3. Deputātu grupa sadarbībai ar Francijas parlamentu. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēta Sandra Kalniete (JL), par vietnieku – Andris Bērziņš (ZZS).

4. Deputātu grupa sadarbībai ar Slovēnijas parlamentu. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēta Silva Bendrāte (JL), par vietnieku – Leopolds Ozoliņš (ZZS).

5. Deputātu grupa sadarbībai ar Azerbaidžānas parlamentu. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts Oļegs Deņisovs (SC), par vietnieku – Ainars Latkovskis (JL).

6. Deputātu grupa sadarbībai ar Baltkrievijas parlamentu. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts Aleksandrs Golubovs (SC), par vietnieku – Aleksandrs Mirskis (SC).

7. Deputātu grupa sadarbībai ar Ķīnas parlamentu. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēta Ērika Zommere (TP), par vietnieku – Oļegs Deņisovs (SC).

8. Deputātu grupa sadarbībai ar Moldovas parlamentu. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts Aleksandrs Golubovs (SC), par vietnieku – Oļegs Deņisovs (SC).

9. Deputātu grupa sadarbībai ar Filipīnu parlamentu. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts Oļegs Deņisovs (SC), par vietnieku – Jānis Šmits (LPP/LC).

10. Deputātu grupa sadarbībai ar Čīles parlamentu. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts Oļegs Deņisovs (SC), par vietnieku – Valdis Ģīlis (TP).

8.Saeimā parlamentārai sadarbībai ar citām valstīm bija izveidota 61 grupa. 7.Saeimā darbojās 44 šādas grupas, 6.Saeimā – 37, 5.Saeimā – 9.

Saeimas Kārtības rullis nosaka, ka ne mazāk kā trīs deputāti var izveidot deputātu grupu sadarbības veicināšanai ar citu valstu parlamentiem vai citu ar deputātu darbību saistītu interešu apmierināšanai. Šādām deputātu grupām atsevišķs finansējums netiek piešķirts.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!