• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības iestāžu saziņu ar iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2006., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148559

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par spēcīgāku ES drošības un aizsardzības politiku

Vēl šajā numurā

23.11.2006., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības iestāžu saziņu ar iedzīvotājiem

 

Atbildot uz Eiropas komisāres Margotas Vallstrēmas priekšlikumiem par uzlabojumiem Eiropas Savienības (ES) saziņas politikā, Eiropas Parlaments mudina Eiropas Komisiju atbalstīt Eiropas publiskās telpas izveidi abpusējai iestāžu un iedzīvotāju saziņai un aicina vairāk informācijas par Eiropas jautājumiem sniegt ar sabiedrisko televīziju starpniecību.

Turpretim deputāti neuzskata, “ka ir pareizi pakļaut Parlamentu rīcības kodeksam, kas regulē tā saziņu ar ES pilsoņiem” – visām ES iestādēm kopīgs rīcības kodekss, viņuprāt, varētu mazināt atsevišķu iestāžu neatkarību.

Parlaments 16.novembrī pieņēma nenormatīvu rezolūciju, kurā tas atbalsta Eiropas Komisijas centienus uzlabot saziņu ar pilsoņiem. Eiropas Komisija 2006.gada 2.februārī publicēja Balto grāmatu par Eiropas komunikācijas politiku, ņemot vērā Francijas un Nīderlandes referendumu negatīvos referendumu rezultātus. Dokumentā Komisija izklāsta pamatus jaunai Eiropas saziņas politikai, kas spētu novērst plaisu starp Eiropas Savienību un tās pilsoņiem.

Deputāti iesaka sabiedriskās domas apmaiņu organizēt galvenokārt ar valsts, reģionālo un vietējo plašsaziņas līdzekļu starpniecību. Dalībvalstīm ieteikts rosināt valsts sabiedriskos radio un televīzijas kanālus informēt pilsoņus par politiku Eiropas Savienības līmenī.

Deputāti iesaka Komisijai formulēt savu viedokli skaidri un kodolīgi: “ES žargons palielina, nevis likvidē plaisu starp ES iestādēm un pilsoņiem.”

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!