• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pārrunājot prioritātes tieslietu sistēmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2006., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148557

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar ārlietu ministru

Vēl šajā numurā

23.11.2006., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pārrunājot prioritātes tieslietu sistēmā

 

Otrdien, 21.novembrī, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš un komisijas deputāti tikās ar tieslietu ministru Gaidi Bērziņu. Tikšanās laikā pārrunātas aktualitātes tieslietās un valdības deklarācijā minētās prioritātes.

Kā galvenās prioritātes G.Bērziņš minēja tiesu sistēmas darba uzlabošanu, ieslodzījuma vietu infrastruktūras attīstību, birokrātijas mazināšanu tiesu sistēmā un tiesu izpildītāju darbības pilnveidošanu. Ministrs informēja komisijas deputātus, ka tuvākajā laikā apmeklēs visas tiesu institūcijas, lai apzinātu esošās problēmas.

Sarunas gaitā komisijas deputāti uzdeva ministram jautājumus par darba algu paaugstināšanu ieslodzījuma vietu darbiniekiem, par naturalizācijas kritērijiem un administratīvo tiesu nolēmumu publiskošanu.

G.Bērziņš informēja deputātus, ka ar 2007.gada 1.janvāri administratīvo tiesu nolēmumi būs publiski pieejami. Tikšanās laikā pārrunāta Probācijas dienesta darbība, sodu politika, administratīvo tiesu sistēmas pilnveidošana un Tiesu iekārtas likuma izstrāde. Atsevišķi komisijas deputāti informēja ministru par vēlmi izveidot apakškomisiju, kas izstrādātu un uzraudzītu Tiesu iekārtas likumu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!