• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2006. gada 16. novembra stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2006., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148394

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropā jāveicina daudzvalodība

Vēl šajā numurā

22.11.2006., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

2006. gada 16. novembra stenogramma

 

Stenogramma – pēc Saeimas Kancelejas stenogrammu nodaļas

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis.

Sēdes vadītājs.

Godātie deputāti, lūdzu, ieņemiet vietas!

Godātie deputāti! Sākam Saeimas 16.novembra sēdi. Saeimas Prezidijs ir saņēmis pagaidu Mandātu un iesniegumu komisijas priekšlikumu – mainīt sēdes darba kārtību un Saeimas 16.novembra sēdes darba kārtībā pēc darba kārtības 5.punkta iekļaut šādus Saeimas lēmuma projektus:

“Par Ulda Auguļa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Zaļo un Zemnieku savienības kandidātu saraksta Zemgales vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Vai ir iebildumi? Iebildumu nav. Iekļauts darba kārtībā;

“Par Viļņa Edvīna Breša 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Zaļo un Zemnieku savienības kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Vai deputātiem ir iebildumi? Nav. Iekļauts darba kārtībā;

“Par Anda Kāposta 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Zaļo un Zemnieku savienības kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Vai ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Iekļauts darba kārtībā;

“Par Ligitas Silaraupas 9.Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Zaļo un Zemnieku savienības kandidātu saraksta Zemgales vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Vai deputātiem iebildumu nav? Iekļauts darba kārtībā;

“Par Kārļa Leiškalna 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Deputātiem iebildumu nav. Iekļauts darba kārtībā;

“Par Vairas Paegles 9.Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Deputāti piekrīt. Iekļauts darba kārtībā;

“Par Jāņa Porieša 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Deputātiem iebildumu nav. Iekļauts darba kārtībā;

“Par Ziedoņa Rubeža 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Deputātiem iebildumu nav. Iekļauts darba kārtībā;

“Par Māra Krastiņa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Deputātiem iebildumu nav. Iekļauts darba kārtībā;

“Par Ērikas Zommeres 9.Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Zemgales vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Deputātiem iebildumu nav. Iekļauts darba kārtībā;

“Par Vjačeslava Stepaņenko 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku”. Vai ir iebildumi? Deputātiem nav iebildumu. Iekļauts darba kārtībā.

Godātie deputāti! Sākam izskatīt šīsdienas sēdes darba kārtību.

Pirmā sadaļa. Par likuma otrreizēju caurlūkošanu.

Godātie deputāti! Mēs esam saņēmuši likumu “Grozījumi likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”” un Valsts prezidentes iesniegumu ar lūgumu caurlūkot šo likumu otro reizi.

Saeimas Prezidijam ir priekšlikums – nodot šo likumprojektu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai. Un mēs esam saņēmuši arī deputāta Jakova Plinera priekšlikumu – nodot šo likumu manis jau minētajai Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, noteikt par priekšlikumu iesniegšanas termiņu 2006.gada 24.novembri un izskatīt Saeimas sēdē 2006.gada 30.novembrī. Vai deputātiem ir iebildumi? (Starpsauciens: “Ir!” No zāles dep. J.Dobelis: “Ir! Es gribu iet tur!”)

Juris Dobelis. Jā, lūdzu! Vārds Jurim Dobelim.

J.Dobelis (TB/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Mēs mazliet nepareizi rīkojamies. Mums komisijas vēl nav izveidotas. Mums vispār vēl nav skaidrs, kas ar šo atpakaļ atdoto likumu nodarbosies, bet mēs jau sākam spriedelēt par termiņiem, arī par priekšlikumu iesniegšanas laiku.

Man gan bija cits priekšlikums – vispār šo dokumentu izskatīt pēc vienas nedēļas – tad, kad mums būs apstiprināta komisija un kad būs komisijas vadība. Es neredzu iespēju šodien vispār šo jautājumu izskatīt.

Sēdes vadītājs.

Godātie kolēģi, lai šādu priekšlikumu izskatītu, ir vajadzīgs iesniegums.

Deputāts Jakovs Pliners. Lūdzu!

J.Pliners (PCTVL frakcija).

Godātie kolēģi! Kā jums jau ir zināms, Kārtības rullī šī komisija ir minēta. Jums ir arī zināms, ka vakar bija Frakciju padomes sēde, kurā apstiprināja Saeimas sēdes darba kārtību un arī komisiju pareizo nosaukumu. Es domāju, ka šis jautājums… Jūs visi vai gandrīz visi solījāt samazināt nodokļus. Latvijā salīdzinoši nav visai daudz individuālo komersantu, bet viņu dzīve ir jāatvieglo, un arī budžets zaudēs tikai simboliskus līdzekļus. Es domāju, nav ko vilkt vilku aiz astes. Mēs esam pilnīgi rīcībspējīgi, lai šodien pieņemtu tādu lēmumu – noteiktu termiņus. Nu, ja Dobeļa kungs negrib strādāt (No zāles dep. J.Dobelis: “Tu pats negribi strādāt!”), viņš var arī nestrādāt, bet komisijas būs apstiprinātas, es ļoti ceru, rīt vai pirmdien. (No zāles dep. J.Dobelis: “Nemuldi!”) Dobeļa kungs pa visu Saeimu gan saka, ka tā vis nebūs, bet es ceru, ka agrāk vai vēlāk – labāk jau agrāk – komisijas sāks darbu un sāks izskatīt arī šo svarīgo jautājumu.

Termiņi ir reāli, mēs varam virzīt šo jautājumu uz priekšu, tāpēc arī lūdzu mūsu priekšlikumu atbalstīt.

Paldies jums!

Sēdes vadītājs.

Godātie kolēģi! Par šā jautājuma izskatīšanas atlikšanu Prezidijā šobrīd iesniegumu nav, tāpēc man ir jautājums par deputāta Jakova Plinera piedāvātajiem termiņiem. Vai ir kādi citi termiņi? Turpināsim debates!

Deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Man tikai nojaušamu iemeslu dēļ šo jautājumu virzīja pēdējā iepriekšējās Saeimas sēdē, tas ir, galīgi nesagatavotu, jo mēs nevaram mēneša vidū ieviest tādu nodokļa samazinājumu, kas faktiski nav administrējams. Pie tam arī pēc pieņemtajiem budžeta grozījumiem to faktiski nav iespējams realizēt.

Mans ierosinājums ir tāds: pēc tam, kad būs izveidota Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, nodot šo likumu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, lai tur to skatītu kopā ar nākamā gada budžeta likumu paketi. Tad arī šo likuma grozījumu varētu pievienot šai likumu grozījumu paketei. Tas, manuprāt, būtu ļoti saprātīgi, ka to skatītu kopā ar nākamā gada budžeta projektu.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Turpināsim debates. Aleksandrs Golubovs.

A.Golubovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Cienījamie kolēģi! Ja jūs lasījāt mūsu galveno likumu, tas ir, Kārtības rulli, tad redzējāt, ka Kārtības rullis nosaka, ka termiņu, kad izskatāms šis likumprojekts, un priekšlikumu iesniegšanas termiņu nosaka atbildīgās komisijas priekšsēdētājs. Šobrīd mums nav ne komisijas, ne tās priekšsēdētāja. Tā ka šo likumu un šo Valsts prezidentes iesniegumu mēs šodien izskatīt nevaram.

Sēdes vadītājs.

Turpinām debates. Vladimirs Buzajevs.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Cienījamie kolēģi! Saskaņā ar Kārtības rulli priekšlikumu iesniegšanas termiņu un izskatīšanas termiņu tomēr nosaka Saeima, ko mēs šobrīd arī izdarījām.

Un nu par likumprojekta apvienošanu ar budžeta likumu paketi. Lai pilnvērtīgi izstrādātu valsts budžetu, vispirms ir jāzina spēles noteikumi, un sakarā ar to pirms budžeta likumu paketes iesniegšanas Saeimā ir nepieciešams izlemt, vai nodokļa likme individuālajam uzņēmumam būs divdesmit pieci vai piecpadsmit procenti.

Cienījamie kolēģi! Jūsu rokās ir šo biznesmeņu viedoklis – izraksts no avīzes “Dienas Bizness” –, un līdz ar to lūdzu atbalstīt šo viedokli un apstiprināt termiņus, kurus piedāvāja mūsu frakcija, kas bija priekšlikuma iniciatore. Paldies.

Sēdes vadītājs.

Godātie kolēģi! Turpināsim debates. Krišjānis Kariņš.

A.K.Kariņš (frakcija “Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Atcerēsimies, par ko iet runa. (No zāles dep. J.Dobelis: “Nu, neiet runa!”) Iet runa par iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazinājumu individuālajiem komersantiem. Šobrīd ir klaji diskriminējoša nodokļu politika, jo individuālais komersants maksā divdesmit piecu procentu lielu nodokli, bet citi uzņēmumi maksā piecpadsmit procentu lielu nodokli.

Šis jautājums valdībā ir ticis gari diskutēts, Saeima ir pieņēmusi likumu, ka tomēr vajadzētu beigt šo netaisnīgo nodokļu diskrimināciju pret individuālajiem komersantiem. Tātad Saeima to ir pieņēmusi.

Tagad Valsts prezidente ir atsūtījusi šo likumu atpakaļ Saeimai otrreizējai caurlūkošanai, un mums visiem ir priekšlikums, ka mēs nosakām termiņu, līdz kuram var iesniegt priekšlikumus par grozījumiem, un datumu, kurā šo likumu vajadzētu atkārtoti izskatīt.

Es nesaredzu šeit nekādas problēmas. Šis ir nodokļa samazinājums, ko visas valdošās partijas tika solījušas saviem vēlētājiem pirms vēlēšanām. Nu tad turēsim savus solījumus un neskatīsimies uz to, kurš šo priekšlikumu ir rakstījis vai nav rakstījis. Šis priekšlikums ir balsojams, un, es domāju, mums ir par to jābalso. Mums valstī ir jābeidz diskriminējošā nodokļu politika, kas ir vērsta pret individuālajiem komersantiem.

Sēdes vadītājs.

Deputāts Juris Dobelis, otro reizi.

J.Dobelis (TB/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Ļoti labs piemērs, kā, ar labo roku kasot labo ausi, roka iet ap galvu riņķī. Pirmām kārtām mums patlaban bija jāskata tikai viens jautājums – jautājums par procedūru, nevis par procentiem. Atkārtoju vēl vienu reizi: lūdzu, iemācīsimies kārtīgi strādāt! It īpaši tie, kuri te jau vairākus sasaukumus atrodas.

Un tagad es ceru, ka būs atradušies tie pieci deputāti, kuri parakstīs iesniegumu ar lūgumu atlikt šā jautājuma izskatīšanu uz vienu nedēļu. Un nevajag te vienam otru pārliecināt par to, ko mēs jau esam izdarījuši. Saeima ir nobalsojusi, un mēs neiebilstam pret šiem procentiem.

Runa ir par to, ka mēs patlaban tērējam laiku un piedāvājam kaut kādus mistiskus termiņus komisijai, kuras šajā brīdī vēl nav un kuras vadītāja arī nav.

Līdz ar to es palieku pie tā paša, ko esmu teicis jau pirmīt: es aicinu Saeimu atlikt šā jautājuma izskatīšanu uz vienu nedēļu, un, tā kā jau ir iesniegts priekšlikums, tad citas debates vairs nevar būt, kā tikai par to, kad mēs izskatīsim šo jautājumu, – vai mēs to atliksim uz vienu nedēļu vai ne.

Es aicinu balsot par to.

Sēdes vadītājs.

Deputāts Kārlis Šadurskis.

K.Šadurskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Godātie kolēģi! Cik ļoti Saeimas pēcvēlēšanu darbs atšķiras no priekšvēlēšanu eiforijas! Nu tāpat kā darbdienas rīts no svētvakara svinīgās noskaņas.

Šodien jau visi tā kā ir aizmirsuši priekšvēlēšanu solījumus par nodokļu samazināšanu un nu runā tikai par procedūru, nevis par ko citu. Un cik labi ir paslēpties aiz procedūras, lai nebūtu jāpilda tas, kas tika solīts!

Es pirms vēlēšanām ar lielu interesi izlasīju Roberta Zīles ekonomisko programmu, un man daudz kas tur ļoti patika, bet nu izskatās, ka nabaga ekonomiskā programma šodien kā tādi lapsu apgrauzti zaķa kauli mētājas mežmalā un ka nevienam tā kā vairs nav intereses par to.

Godātie kolēģi! Es ļoti gribu atbalstīt Roberta Zīles ekonomisko programmu un “tēvzemiešu” labos centienus nodokļu sistēmas sakārtošanā. (No zāles: “Ej prom no “Jaunā laika”!”)

Tāpēc es aicinu atbalstīt Jakova Plinera priekšlikumu. (Zālē troksnis.)

Sēdes vadītājs.

Deputāts Oskars Spurdziņš, otro reizi.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Tiem, kuri nesaprata, es gribētu atkārtot un paskaidrot, ka Valsts prezidente atlika šo jautājumu un atdeva atpakaļ parlamentam pārlūkošanai šo likumu tikai tāpēc, ka Finanšu ministrija savā vēstulē Valsts prezidentei paskaidroja, kādēļ šis jautājums šobrīd nav atrisināms tādā veidā, kā to ir nobalsojis parlaments. Tas ir jāskata, sākot no kāda konkrēta perioda, – iespējams, no nākamā gada sākuma.

Protams, tā ir tēma, kas vairākkārt ir debatēta, un principā tā ir arī atbalstāma, bet tādā veidā, kā tas ir pieņemts šobrīd, tas vienkārši nav izdarāms.

Līdz ar to es ierosinu, lai Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šo jautājumu pievieno nākamā gada budžeta projekta likumu paketei un to skata kopumā. Tas ir ļoti reāli, un tādā veidā tas arī būtu atbalstāms. (No zāles: “Pareizi! Ļoti pareizi!”)

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Deputāts Jakovs Pliners, otro reizi. (No zāles: “Kur ir tavi kauli!”)

J.Pliners (PCTVL frakcija).

Godātie kolēģi! Jums taču ir zināms, ka tie, kuri grib strādāt, to arī dara un strādā, bet tie, kuri to negrib, meklē iemeslus. Starp citu, es paskatījos, ka 8.Saeimas darbības laikā komisijas sāka savu darbu jau 14.novembrī. 14.novembrī! Šodien šis termiņš ir jau aiz muguras, bet komisijas darbu vēl nav sākušas. Tātad mēs vēl joprojām nodarbojamies ar organizatorisko pusi. Algu gan mēs saņēmām.

Tātad būs komisija, būs priekšsēdētājs, un strādāt var. Varbūt to mēs taču varam pieņemt?

Es nepiekrītu Spurdziņa kungam! Mēs varam pieņemt likumu, varam tajā iestrādāt pārejas periodu un varam pildīt tieši to, ko mēs solījām darīt, sākot ar 1.janvāri. Mēs to varam iestrādāt nākamā gada budžetā.

Tātad es vēlreiz… Golubovam bieži vien ir taisnība, bet šodien taisnība nav arī Golubova kungam, kad viņš teica, ka priekšsēdētājs nosaka termiņu. Termiņu nosaka Saeima! Saeima ir, Prezidijs ir! Ja nav komisijas, mēs lūdzam Prezidiju šo jautājumu likt uz balsošanu, un es ceru, ka jūs to atbalstīsiet un pildīsiet dotos solījumus vai vismaz spersiet pirmo solīti, lai izpildītu savu solījumu.

Paldies! Es lūdzu to likt uz balsošanu.

Finanšu ministrs te uztraucās, kā būs ar līdzekļiem un tā tālāk. Tad nu varbūt piestrādājiet pie šā likumprojekta… Varētu būt pārejas periods, varam to iestrādāt nākamā gada budžetā, un viss virzīsies uz priekšu tā, kā tam vajadzētu būt. (No zāles dep. J.Dobelis: “Sveiki!”)

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Debates slēdzu.

Godātie kolēģi! Saeimas Prezidijs ir saņēmis piecu deputātu – Lagzdiņa, Kučinska un citu deputātu iesniegumu ar lūgumu atlikt uz nākamo kārtējo Saeimas sēdi likumprojekta “Grozījumi likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”” otrreizējo caurlūkošanu. Lūdzu deputātus balsot par likuma caurlūkošanas atlikšanu uz nedēļu. Balsosim par šo priekšlikumu! Lūdzu zvanu! Lūdzu rezultātu! Par – 41, pret – 44, atturas – 1. Priekšlikums nav pieņemts.

Un tagad balsosim par priekšlikumu – nodot šo likumu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 24.novembris un izskatīšana – 30.novembrī. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim! Lūdzu rezultātu! Par – 58, pret – 3, atturas – 20. Priekšlikums pieņemts.

Tālāk izskatīsim darba kārtības nākamo punktu.

Godātie kolēģi! Mēs izskatām lēmuma projektu “Par Intas Feldmanes 9.Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Latvijas Pirmās partijas un partijas “Latvijas Ceļš” vēlēšanu apvienības kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vārdā – Ainars Latkovskis.

A.Latkovskis (frakcija” Jaunais laiks”).

Labrīt, kolēģi! Tātad komisija saņēma deputāta Ainara Baštika iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz ministra amata pildīšanas laiku. Komisija saņēma arī Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju par to, ka nākamais deputāta kandidāts no Latvijas Pirmās partijas un partijas “Latvijas Ceļš” vēlēšanu apvienības deputātu kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ir Inta Feldmane. Ir Intas Feldmanes iesniegums, ka viņa piekrīt kļūt par 9.Saeimas deputāti uz laiku, kamēr no apvienības ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu Intu Feldmani dot svinīgo solījumu.

I.Feldmane (Latvijas Pirmās partijas un partijas “Latvijas Ceļš” vēlēšanu apvienība).

Es, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā svinīgi solu būt uzticīga Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītājs.

Godātie kolēģi! Balsosim par Intas Feldmanes 9.Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu uz laiku! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret – nav, atturas– nav. Lēmuma projekts pieņemts.

Godātie kolēģi! Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Dzintara Jaundžeikara 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Latvijas Pirmās partijas un partijas “Latvijas Ceļš” vēlēšanu apvienības kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Vārds Ainaram Latkovskim.

A.Latkovskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Komisija ir saņēmusi deputāta Ivara Godmaņa iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz ministra amata pildīšanas laiku. Komisija saņēma Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju par to, ka nākamais deputāta kandidāts no Latvijas Pirmās partijas un partijas “Latvijas Ceļš” vēlēšanu apvienības deputātu kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ir Dzintars Jaundžeikars. Komisija ir saņēmusi Dzintara Jaundžeikara iesniegumu, ka viņš piekrīt kļūt par 9.Saeimas deputātu uz laiku, kamēr no apvienības ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Sēdes vadītājs.

Godātie kolēģi! Pirms es aicinu Dzintaru Jaundžeikaru tribīnē, es ļoti aicinu kolēģus ieņemt savu vietu sēžu zālē. Mūsu kolēģi dod svinīgo zvērestu. Ievērojiet klusumu un esiet, lūdzu, iecietīgi pret citiem kolēģiem!

Lūdzu! Vārds Dzintaram Jaundžeikaram svinīgā zvēresta došanai.

Dz.Jaundžeikars (Latvijas Pirmās partijas un partijas “Latvijas Ceļš” vēlēšanu apvienība).

Es, Dzintars Jaundžeikars, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās sirdsapziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītājs.

Godātie kolēģi, balsosim par Dzintara Jaundžeikara pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Latvijas Pirmās partijas un partijas “Latvijas Ceļš” vēlēšanu apvienības kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret – nav, atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likuma projekts “Par Daiņa Turlā 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Latvijas Pirmās partijas un partijas “Latvijas Ceļš” vēlēšanu apvienības kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Vārds Ainaram Latkovskim – pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vārdā.

A.Latkovskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Komisija ir saņēmusi deputāta Aināra Šlesera iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz ministra amata pildīšanas laiku, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju par to, ka nākamais deputāta kandidāts no Latvijas Pirmās partijas un partijas “Latvijas Ceļš” vēlēšanu apvienības deputātu kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ir Dainis Turlais. Ir arī saņemts Daiņa Turlā iesniegums, ka viņš piekrīt kļūt par 9.Saeimas deputātu uz laiku, kamēr no apvienības ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu Daini Turlo dot svinīgo solījumu.

D.Turlais (Latvijas Pirmās partijas un partijas “Latvijas Ceļš” vēlēšanu apvienība).

Es, Dainis Turlais, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā svinīgi solu būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītājs.

Paldies. Balsosim par Daiņa Turlā 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret – 1, atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Jāņa Šmita 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Latvijas Pirmās partijas un partijas “Latvijas Ceļš” vēlēšanu apvienības kandidātu saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Vārds Ainaram Latkovskim.

A.Latkovskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Komisija ir saņēmusi deputāta Oskara Kastēna iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz ministra amata pildīšanas laiku. Centrālā vēlēšanu komisija informē, ka nākamais deputāta kandidāts no Latvijas Pirmās partijas un partijas “Latvijas ceļš” vēlēšanu apvienības deputātu kandidātu saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā ir Jānis Šmits. Mēs arī esam saņēmuši Jāņa Šmita iesniegumu, ka viņš piekrīt kļūt par 9.Saeimas deputātu uz laiku, kamēr no apvienības ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu Jāni Šmitu dot svinīgo solījumu.

J.Šmits (Latvijas Pirmās partijas un partijas “Latvijas Ceļš” vēlēšanu apvienība).

Es, Jānis Šmits, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā svinīgi solu būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītājs.

Godātie deputāti, mēs balsosim par Jāņa Šmita 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 64, pret – nav, atturas – 1. Lēmums pieņemts.

Nākamais dienas kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Ulda Auguļa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Zaļo un Zemnieku savienības kandidātu saraksta Zemgales vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Vārds Ainaram Latkovskim.

A.Latkovskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Komisija ir saņēmusi deputātes Dagnijas Staķes iesniegumu par deputāta mandātu nolikšanu uz ministra amata pildīšanas laiku, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju par to, ka nākamais deputāta kandidāts no Zaļo un Zemnieku savienības deputātu kandidātu saraksta Zemgales vēlēšanu apgabalā ir Uldis Augulis. Ir arī Ulda Auguļa iesniegums, ka viņš piekrīt kļūt par 9.Saeimas deputātu uz laiku, kamēr no savienības ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu Uldi Auguli dot svinīgo solījumu.

U.Augulis (Zaļo un Zemnieku savienība).

Es, Uldis Augulis, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītājs.

Godātie deputāti, balsosim par Ulda Auguļa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 73, pret – nav, atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Viļņa Edvīna Breša 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Zaļo un Zemnieku savienības kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Vārds Ainaram Latkovskim.

A.Latkovskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Komisija ir saņēmusi deputāta Raimonda Vējoņa iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz ministra amata pildīšanas laiku, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju par to, ka nākamais deputāta kandidāts no Zaļo un Zemnieku savienības deputātu kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ir Vilnis Edvīns Bresis. Ir arī Viļņa Edvīna Breša iesniegums, ka viņš piekrīt kļūt par 9.Saeimas deputātu uz laiku, kamēr no savienības saraksta ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu Vilni Edvīnu Bresi dot svinīgo solījumu.

V.E.Bresis (Zaļo un Zemnieku savienība).

Es, Vilnis Edvīns Bresis, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā svinīgi solu būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot un pildīt Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītājs.

Godātie deputāti! Balsosim par Viļņa Edvīna Breša 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret – nav, atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Anda Kāposta 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Zaļo un Zemnieku savienības kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Vārds Ainaram Latkovskim.

A.Latkovskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Komisija ir saņēmusi deputāta Mārtiņa Rozes iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz ministra amata pildīšanas laiku, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju par to, ka nākamais deputāta kandidāts no Zaļo un Zemnieku savienības deputātu kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ir Andis Kāposts. Ir saņemts Anda Kāposta iesniegums, ka viņš piekrīt kļūt par 9.Saeimas deputātu uz laiku, kamēr no savienības saraksta ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu Andi Kāpostu dot svinīgo solījumu.

A.Kāposts (Zaļo un Zemnieku savienība).

Es, Andis Kāposts, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus Latvijas tautas priekšā svinīgi zvēru būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītājs.

Godātie deputāti, balsosim par Anda Kāposta 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 72, pret – nav, atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Ligitas Silaraupas 9.Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Zaļo un Zemnieku savienības kandidātu saraksta Zemgales vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Vārds Ainaram Latkovskim.

A.Latkovskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Komisija ir saņēmusi deputātes Baibas Rivžas iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz ministra amata pildīšanas laiku. Nākamais deputāta kandidāts saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju no Zaļo un Zemnieku savienības deputātu kandidātu saraksta Zemgales vēlēšanu apgabalā ir Andrejs Spridzāns. Komisija saņēma Andreja Spridzāna iesniegumu par atteikšanos pildīt 9.Saeimas deputāta pienākumus.

Nākamā ir Ligita Silaraupa. Komisija ir saņēmusi Ligitas Silaraupas iesniegumu, ka viņa piekrīt kļūt par 9.Saeimas deputāti uz laiku, kamēr no savienības saraksta ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu Ligitu Silaraupu nodot svinīgo solījumu.

L.Silaraupa (Zaļo un Zemnieku savienība).

Es, Ligita Silaraupa, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru būt uzticīga Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās sirdsapziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītājs.

Godātie deputāti! Balsosim par Ligitas Silaraupas 9.Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu uz laiku! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret – nav, atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Kārļa Leiškalna 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Vārds Ainaram Latkovskim.

A.Latkovskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Komisija ir saņēmusi deputāta Aigara Kalvīša iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz Ministru prezidenta amata pildīšanas laiku, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju par to, ka nākamais deputāta kandidāts no Tautas partijas deputātu kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ir Kārlis Leiškalns. Ir arī Kārļa Leiškalna iesniegums, ka viņš piekrīt kļūt par 9.Saeimas deputātu uz laiku, kamēr no partijas saraksta ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu Kārli Leiškalnu dot svinīgo solījumu.

K.Leiškalns (Tautas partija).

Es, Kārlis Leiškalns, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā svinīgi solu būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās sirdsapziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītājs.

Godātie deputāti! Balsosim par Kārļa Leiškalna 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 71, pret – nav, atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Vairas Paegles 9.Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vārdā ­ – Ainars Latkovskis.

A.Latkovskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Komisija ir saņēmusi deputātes Helēnas Demakovas iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz ministra amata pildīšanas laiku, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju par to, ka nākamais deputāta kandidāts no Tautas partijas deputātu kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ir Vaira Paegle. Ir arī Vairas Paegles iesniegums, ka viņa piekrīt kļūt par 9.Saeimas deputāti uz laiku, kamēr no partijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu Vairu Paegli dot svinīgo solījumu.

V.Paegle (Tautas partija).

Es, Vaira Paegle, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru būt uzticīga Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās sirdsapziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītājs.

Godātie deputāti! Balsosim par Vairas Paegles 9.Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu uz laiku! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret – 1, atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais dienas kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Jāņa Porieša 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Vārds Ainaram Latkovskim.

A.Latkovskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Komisija ir saņēmusi deputāta Arta Pabrika iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz ministra amata pildīšanas laiku, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju par to, ka nākamais deputāta kandidāts no Tautas partijas deputātu kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ir Jānis Porietis. Ir arī Jāņa Porieša iesniegums, ka viņš piekrīt kļūt par 9.Saeimas deputātu uz laiku, kamēr no partijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu Jāni Porieti dot svinīgo solījumu.

J.Porietis (Tautas partija).

Es, Jānis Porietis, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā svinīgi solu būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītājs.

Godātie deputāti! Balsosim par Jāņa Porieša 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu un laiku! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret – nav, atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Ziedoņa Rubeža 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Vārds Ainaram Latkovskim.

A.Latkovskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Komisija ir saņēmusi deputāta Gundara Bērziņa iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz ministra amata pildīšanas laiku, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju par to, ka nākamais deputāta kandidāts no Tautas partijas deputātu kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ir Ziedonis Rubezis. Ir Ziedoņa Rubeža iesniegums, ka viņš piekrīt kļūt par 9.Saeimas deputātu uz laiku, kamēr no partijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Sēdes vadītājs.

Es lūdzu Ziedoni Rubezi dot svinīgo solījumu.

Z.Rubezis (Tautas partija).

Es, Ziedonis Rubezis, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītājs.

Godātie deputāti, balsosim par Ziedoņa Rubeža 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret – nav, atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Māra Krastiņa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Vārds Ainaram Latkovskim.

A.Latkovskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Komisija ir saņēmusi deputāta Aigara Štokenberga iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz ministra amata pildīšanas laiku, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju par to, ka nākamais deputāta kandidāts no Tautas partijas deputātu kandidātu saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā ir Māris Krastiņš. Ir arī Māra Krastiņa iesniegums, ka viņš piekrīt kļūt par 9.Saeimas deputātu uz laiku, kamēr no partijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu Māri Krastiņu dot svinīgo solījumu.

M.Krastiņš (Tautas partija).

Es, Māris Krastiņš, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā svinīgi solu būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītājs.

Godātie deputāti, balsosim par Māra Krastiņa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Ērikas Zommeres 9.Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu uz laiku”.

Vārds Ainaram Latkovskim.

A.Latkovskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Komisija ir saņēmusi deputāta Ata Slaktera iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz ministra amata pildīšanas laiku, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju par to, ka nākamais deputāta kandidāts no Tautas partijas deputātu kandidātu saraksta Zemgales vēlēšanu apgabalā ir Ērika Zommere. Ir Ērikas Zommeres iesniegums, ka viņa piekrīt kļūt par 9.Saeimas deputāti uz laiku, kamēr no partijas ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu Ēriku Zommeri dot svinīgo solījumu.

Ē.Zommere (Tautas partija).

Es, Ērika Zommere, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā svinīgi solu būt uzticīga Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītājs.

Godātie deputāti, balsosim par Ērikas Zommeres 9.Saeimas deputātes pilnvaru apstiprināšanu uz laiku! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret – 1, atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Vjačeslava Stepaņenko 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku”.

Vārds Ainaram Latkovskim.

A.Latkovskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Komisija ir saņēmusi deputātes Ineses Šleseres iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu uz bērna kopšanas atvaļinājuma laiku. Centrālā vēlēšanu komisija informē par to, ka nākamais deputāta kandidāts no Latvijas Pirmās partijas un partijas “Latvijas Ceļš” vēlēšanu apvienības deputātu kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ir Krišjānis Peters. Komisijai ir Krišjāņa Petera iesniegums, ka viņš atsakās kļūt par 9.Saeimas deputātu uz Ineses Šleseres bērna kopšanas atvaļinājuma laiku.

Nākamais deputāta kandidāts no Latvijas Pirmās partijas un partijas “Latvijas Ceļš” vēlēšanu apvienības deputātu kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ir Vjačeslavs Stepaņenko. Komisija ir saņēmusi Vjačeslava Stepaņenko iesniegumu, ka viņš piekrīt kļūt par 9.Saeimas deputātu uz Ineses Šleseres bērna kopšanas atvaļinājuma laiku.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu Vjačeslavu Stepaņenko dot svinīgo solījumu.

V.Stepaņenko (Latvijas Pirmās partijas un partijas “Latvijas Ceļš” vēlēšanu apvienība).

Es, Vjačeslavs Stepaņenko, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā svinīgi solu būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītājs.

Godātie deputāti, balsosim par Vjačeslava Stepaņenko 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Godātie deputāti! Nākamais darba kārtības punkts ir lēmuma projekts “Par Jura Boldāna 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu un piekrišanu uzsāktās Jura Boldāna kriminālvajāšanas turpināšanai”.

Pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vārdā – Ainars Latkovskis.

A.Latkovskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Komisija uzklausīja Ģenerālprokuratūras pārstāvi un nolēma Saeimai piedāvāt šādu lēmuma projektu: “Apstiprināt Jura Boldāna 9.Saeimas deputāta pilnvaras un piekrist uzsāktās Jura Boldāna kriminālvajāšanas turpināšanai.”

Sēdes vadītājs.

Godātie kolēģi! Neviens debatēs nav pieteicies… Jā, es atvainojos! Tātad aicinu Juri Boldānu dot svinīgo solījumu.

J.Boldāns (apvienība “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK).

Es, Juris Boldāns, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā svinīgi solu būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītājs.

Paldies. Balsosim par Jura Boldāna Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu un piekrišanu uzsāktās Jura Boldāna kriminālvajāšanas turpināšanai! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 58, pret– nav, atturas – 2. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Saeimas Prezidijs ierosina izsludināt pārtraukumu uz 30 minūtēm, lai… Es atvainojos! Mums ir jāizsludina kārtējais pārtraukums pusstundas garumā, bet mēs ierosinām pagarināt pārtraukumu līdz vienai stundai, lai pārinstalētu visas tehniskās iekārtas un sakārtotu jauno deputātu reģistrācijas sistēmu.

Mazu uzmanību, kolēģi! Vēl mums ir jāapsveic Ausma Ziedone-Kantāne daļēji apaļā jubilejā. Apsveicam! (Aplausi.)

Godātie deputāti! Vārds īsam paziņojumam Dzintaram Rasnačam.

Dz.Rasnačs (9.Saeimas sekretārs).

Godātie deputāti – frakciju vadītāji! Informēju, ka pulksten 10.45 Sarkanajā zālē notiks Frakciju padomes sēde.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies. Pārtraukums uz vienu stundu.

(Pārtraukums.)

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis.

Sēdes vadītājs.

Godātie deputāti, lūdzu, ieņemiet vietas!

Godātie deputāti! Es visus aicinu šobrīd pārbaudīt, vai jūsu kartes ir no jauna akreditētas. Tātad vajadzētu vēlreiz reģistrēties ar balsošanas kartēm. Pārreģistrējiet, lūdzu, kartes pēc pārtraukuma.

Godātie kolēģi! Turpinām darbu.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Kučinska, Bērziņa, Rugātes un citu deputātu iesniegumu: “Atbilstoši Saeimas kārtības ruļļa 142.pantam lūdzam pārbalsot likumprojekta “Grozījumi likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”” atlikšanu nodošanai komisijai, jo balsošanas brīdī zālē neatradās vairāki deputāti.” (No zāles: “Visi bija!”)

Tātad, godātie kolēģi, mums ir jālemj par to, vai mēs pārbalsosim.

Viens deputāts var runāt (No zāles dep. J.Dobelis: “Nevajag!”) “par”, viens – “pret”. Runāt pieteikušos nav.

Tātad balsosim par to, vai pārbalsosim lēmumu par to, lai atliktu likumprojekta nodošanu izskatīšanai komisijai. Tātad – vai pārbalsosim? Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu balsot! Lūdzu rezultātu! Par – 57, pret – 39… Tātad pārbalsosim šo lēmumu…

Tātad, lūdzu, izskatīsim jautājumu par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”” nodošanu…

Es atvainojos… Mums vēlreiz ir jābalso par likumprojekta atlikšanu. Tātad mēs otro reizi balsosim par atlikšanu.

Atklājam debates. (No zāles: “Kādas debates? Debates jau bijušas! Nekādas debates!”) Debatēs viens var runāt “par”, viens – “pret”.

Deputāts Vladimirs Buzajevs. Jūs runāsiet “par” vai “pret”? Pasakiet no tribīnes!

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Es negribētu runāt par atsevišķu kolēģu negodīgumu. Es gribētu runāt par procedūru, jo mēs jau pieņēmām Saeimas lēmumu par termiņiem sakarā ar šo likumprojektu un nevaram atlikt jau pieņemto lēmumu.

Taču, ja kolēģi gribētu pārbalsot, tad viņiem ir nepieciešams pārbalsot tieši lēmumu par termiņiem, bet ne par atlikšanu… bet ne par tā balsojuma atlikšanu, kurš jau ir noticis un kuram jau ir spēks.

Sēdes vadītājs.

Godātie kolēģi! Jautājumā par pārbalsošanu ir pieteicies runāt deputāts Juris Dobelis. Viņš runās “par”. Lūdzu!

J.Dobelis (TB/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Es esmu spiests nedaudz pamācīt tos, kas kaut ko nav sapratuši. Jums visiem ir izdalīts tāds te maziņš gara ražojums, kur ir skaidri redzams… Kārtības ruļļa 115.pantā ir pateikts, kas notiek ar tādu likumprojektu, ko atdod otrreizējai caurlūkošanai. Tur skaidri ir pateikts: “bez debatēm nodod [..] atbildīgajai komisijai un citām komisijām un…” (Starpsauciens: “Bez debatēm!”) Kariņa kungs, apsēdies, nevazājies riņķī te! (No zāles dep. A.Ziedone-Kantāne: “Izraidīt no zāles!” Zālē smiekli.) Tātad: “…un lemj par…”

Sēdes vadītājs.

Godātais deputāt! Lūdzu, runājiet par lietu! Un ar zāli sarunāties ir aizliegts.

J.Dobelis.

“…lemj par termiņu, kādā iesniedzami priekšlikumi un likums atkārtoti izskatāms.”

Nu, es saprotu… Latvijas labā… acīmredzot jo vairāk nekārtību, jo patīkamāk.

Nu ievērojiet taču vismaz to, kas ir šeit rakstīts!

Sēdes vadītājs.

Godātie deputāti! Viens ir runājis “par”, viens – “pret”. Tagad mēs balsosim par jautājuma pārbalsošanu. Lūdzu zvanu! Es atvainojos, mēs balsosim par jautājuma atlikšanu. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu zvanu! Lūdzu balsot! Par – 56, pret – 39, atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Jautājums izskatīts. Lēmums pieņemts.

Par nākamo darba kārtības jautājumu? (No zāles dep. A.Golubovs: “Varu par procedūru?”) Jā. Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu… Es atvainojos, deputāts Šadurskis pieteicās pirmais. Lūdzu! Par procedūru.

K.Šadurskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Godātais priekšsēdētāj! Vai jūs varat izskaidrot Saeimai radušos situāciju? Mēs iepriekš nobalsojām pret jautājuma atlikšanu un par jautājuma nodošanu komisijai. Tagad pēc pārtraukuma Saeima pārbalsoja pirmo – par atlikšanu. Kā ir ar Saeimas pieņemto lēmumu par nodošanu Juridiskajai komisijai?

Sēdes vadītājs.

Vārds deputātam Aleksandram Golubovam.

A.Golubovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Cienījamie kolēģi! Vienu lēmuma projektu mēs pārbalsojām, bet ir pieņemts Saeimas lēmums, kurš nebija apstrīdēts… Tur bija noteikta atbildīgā komisija, tur bija noteikts laiks, kad iesniedzami priekšlikumi, un bija noteikts arī laiks izskatīšanai. Tas nebija apstrīdēts. Kā tagad juridiski mums sanāk? Mums sanāk, ka mēs 30.novembrī atkārtoti skatām šo likumprojektu.

Sēdes vadītājs.

Jā, godātie kolēģi. Tātad šeit ir procedūras jautājums. Spēkā ir pēdējais lēmums, ko esam pieņēmuši. Tātad šajā brīdī lēmums ir pieņemts un debates par šo jautājumu vairs nav nepieciešamas. Paldies.

Pārejam pie darba kārtības nākamā jautājuma. Šajā sakarībā Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Rasnača, Pētersona, Klementjeva, Kučinska un citu deputātu, tas ir, desmit deputātu priekšlikumu – lēmuma projektu “Par Saeimas pastāvīgo komisiju izveidošanas noteikumiem”. Vai deputātiem ir iebildumi pret šā lēmuma projekta iekļaušanu šīsdienas sēdes darba kārtībā? Deputātiem iebildumu nav. Tātad uzsākam šā lēmuma projekta izskatīšanu.

Es aicinu kādu no iesniedzējiem ziņot par šo lēmuma projektu.

Kā es saprotu, ziņos Dzintars Rasnača kungs. Lūdzu!

Dz.Rasnačs (9.Saeimas sekretārs).

Godātais priekšsēdētāj! Godātie kolēģi! Lēmuma projekts ir veidots pēc analoģijas, līdzīgs tam, kāds bija pieņemts arī 8.Saeimas laikā. Lēmuma projekts ir izskatīts Frakciju padomē un vienprātīgi atbalstīts. Aicinu atbalstīt lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs.

Neviens debatēt nav pieteicies. Lūdzu balsot par Saeimas lēmuma projektu “Par Saeimas pastāvīgo komisiju izveidošanas noteikumiem”. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 93, pret un atturas – nav. Lēmums “Par Saeimas pastāvīgo komisiju izveidošanas noteikumiem” ir pieņemts.

Godātie kolēģi! Mēs esam saņēmuši priekšlikumu izsludināt sēdē pārtraukumu. Saeimas Prezidijs un Frakciju padome apspriežoties pieņēma lēmumu, ka ir nepieciešams pusotru stundu ilgs pārtraukums. Mums ir nepieciešams pusstundas laikā sagatavot visus dokumentus par komisijām, un stundas laikā to visu var tehniski pavairot, izsniegt deputātiem. Mēs tad varēsim tālāk lemt par komisijām.

Vai ir citi priekšlikumi? Iebildumu nav. Tātad izsludinu pārtraukumu uz pusotru stundu, un tātad pulksten 12.45 atsākam sēdi.

(Pārtraukums.)

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis.

Sēdes vadītājs.

Godātie kolēģi! Tehnisku iemeslu dēļ dokumenti vēl nav sagatavoti. Pagarināsim pārtraukumu vēl uz 15 minūtēm un tiksimies tieši pulksten 13.00. Atsāksim darbu tieši pulksten 13.00.

Paldies.

(Pārtraukums.)

Sēdi vada Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis.

Sēdes vadītājs.

Godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet savas vietas! Atsākam darbu pēc pārtraukuma.

Pirms mēs pārejam pie nākamā darba kārtības jautājuma, mums ir jālemj par darba kārtības izmaiņu. Mēs esam saņēmuši deputātu Rasnača, Pētersones, Muižnieces un citu deputātu priekšlikumu: “Lūdzu iekļaut Saeimas 2006.gada 16.novembra sēdes darba kārtībā pirms darba kārtības 7.punkta lēmuma projektu “Par Saeimas komisiju sastāvu”.” Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Darba kārtība ir mainīta. Tātad Saeimas Prezidijs ir saņēmis Saeimas lēmuma projektu “Par Saeimas komisiju sastāvu”.

Vārds par šo lēmuma projektu Dzintaram Rasnačam. Lūdzu!

Dz.Rasnačs (9.Saeimas sekretārs).

Godātais priekšsēdētāj! Godātie deputāti! Ir sagatavots Saeimas lēmuma projekts “Par Saeimas komisiju sastāvu”. Šajā lēmuma projektā ir iekļauti visi Saeimas frakciju izvirzītie deputāti atbilstoši visās 17 Saeimas pastāvīgajās komisijās.

Vienlaikus ir piebilstams, ka frakcija “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” pagaidām nav izvirzījusi pārstāvi Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā. Līdz ar to šai frakcijai saglabājas tiesības, ievērojot Kārtības ruļļa 153.panta otrajā daļā noteikto, ka deputāts vienā un tajā pašā laikā var būt ne vairāk kā divu pastāvīgo komisiju loceklis.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies. Godātie deputāti! Debatēs neviens nav pieteicies. Mēs varam balsot par lēmuma projektu. Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 93, pret un atturas – nav. Lēmums ir pieņemts.

Vārds paziņojumam Dzintaram Rasnačam.

Dz.Rasnačs (9.Saeimas sekretārs).

Godātie deputāti! Jums visiem ir izdalīta Saeimas sekretāra informācija par Saeimas pastāvīgo komisiju pirmās sēdes sasaukšanu. Vēlos vērst uzmanību uz to, ka visas minētās komisiju sēdes notiek Saeimas Sarkanajā zālē. Tās visas tiek fiksētas audioierakstā un, protams, arī protokolētas.

Laipni aicinu noteiktajos laikos uz pirmajām komisiju sēdēm. Tātad pirmā diena ir šodien: Eiropas lietu komisija sanāk pulksten 15.45, bet pulksten 16.30 sanāk Saimnieciskā komisija. Un tālāk jūs jau katrs pēc saraksta redzat, kurā komisijā un kurā laikā jums jānāk uz šo sēdi.

Paldies par uzmanību!

Sēdes vadītājs.

Paldies. Pirms mēs pārejam pie nākamā darba kārtības punkta, daru jums zināmu, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputāta Jakova Plinera iesniegumu par vēlmi runāt par Saeimas kārtības ruļļa pārkāpumiem.

Vārds deputātam Jakovam Plineram.

J.Pliners (PCTVL frakcija).

Cienījamais Prezidij! Godātie deputāti! Es gribu jums nolasīt PCTVL frakcijas paziņojumu par Saeimas kārtības ruļļa pārkāpumu.

Šā gada 16.novembrī, izskatot jautājumu par likuma “Grozījumi likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”” otrreizēju caurlūkošanu, Saeima nolēma nodot šo likumprojektu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 24.novembris, bet izskatīšana – 30. novembrī. Tomēr pēc pusotras stundas Saeima nolēma atlikt šā jautājuma izskatīšanu.

Vēršam jūsu uzmanību uz to, ka Saeimas kārtības ruļļa 115.panta pirmā daļa skaidri nosaka, ka, ja Valsts prezidents ir prasījis likuma otrreizēju caurlūkošanu, Saeima nākamajā sēdē – es gribu vēl uzsvērt – nākamajā sēdē! – nodod Valsts prezidenta motivētos iebildumus atbildīgajai komisijai un citām komisijām. Līdz ar to Saeimai nav tiesību izvēlēties, kurā sēdē tā nodod šos iebildumus komisijām. Tas obligāti izdarāms nākamajā sēdē, tātad – šodien. Tādējādi šā jautājuma izskatīšanu nevar atlikt. Saeimai ir tiesības izvēlēties tikai termiņu, kādā ir iesniedzami priekšlikumi un likums atkārtoti izskatāms.

Paldies jums par uzmanību! Es gribu nodot šo paziņojumu Prezidijam.

Sēdes vadītājs.

Godātie deputāti! Jā, Saeima saskaņā ar Kārtības ruļļa 136.pantu ir pieņēmusi lēmumu, tātad šobrīd mums ir jāpāriet pie nākamā darba kārtības punkta. (No zāles dep. K.Šadurskis: “Par procedūru!”)

Par procedūru? Kārlis Šadurskis. Lūdzu!

K.Šadurskis (frakcija “Jaunais laiks”).

Godāto priekšsēdētāj! Patiesi, Kārtības ruļļa 115.panta pirmā daļa skaidri un gaiši pasaka to, ka nākamajā sēdē, tas ir, šodien, bez debatēm likums tiek nodots komisijai.

Godātais priekšsēdētāj! Vai mēs tiešām, uzklausījuši to, ka esam pārkāpuši likumu, tā mierīgi virzīsimies tālāk?

Sēdes vadītājs.

Godātie kolēģi! Es nolasīšu 136.pantu, kur ir runāts par priekšlikumu atlikšanu. Tātad: “Priekšlikumu par lietas atlikšanu, nodošanu atpakaļ komisijai, papildu ziņu ievākšanu un tamlīdzīgi var iesniegt Valsts prezidents, Saeimas komisija, deputāts, Ministru prezidents vai Ministru kabineta pārstāvis apspriežamajā lietā. Priekšlikums iesniedzams rakstveidā Prezidijam.” Šādu priekšlikumu mēs saņēmām, un par šādu priekšlikumu mēs nobalsojām, un līdz ar to lēmums par lietas atlikšanu ir pieņemts.

Godātie kolēģi! Pārejam pie nākamā darba kārtības punkta. Nākamais darba kārtības punkts ir lēmuma projekts “Par termiņa pagarināšanu Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības dalībai Eiropas Savienības vadītajā militārajā operācijā Bosnijā un Hercegovinā”.

Šo priekšlikumu ir iesniedzis Ministru kabinets.

Debatēs neviens deputāts nav pieteicies… Ā, es atvainojos! Parlamentārais sekretārs Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs).

Cienījamie kolēģi! Es vēlētos lūgt jūsu atbalstu šim lēmumam, kas ir nepieciešams, lai mūsu karavīri turpinātu jau uzsākto misiju, kurā viņi sevi ir parādījuši no vislabākās puses un kurā viņi attiecīgi arī pilda mūsu valsts kā NATO dalībvalsts un Eiropas Savienības dalībvalsts misiju Balkānos.

Jāteic, ka šī misija nav daudzskaitlīga, un es lūdzu jūsu atbalstu šīs misijas turpināšanai.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Iesniedzēju vārdā runāja Juris Dalbiņš. Vairāk debatēs neviens deputāts nav pieteicies. Lūdzu zvanu! Balsojam par lēmuma projektu “Par termiņa pagarināšanu Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības dalībai Eiropas Savienības vadītajā militārajā operācijā Bosnijā un Hercegovinā”. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 73, pret – nav, atturas – 16. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputāta Jāņa Klauža iesniegumu: “Lūdzu piešķirt man bezalgas atvaļinājumu šā gada 16.novembrī.” Prezidijs šo atvaļinājumu deputātam ir piešķīris.

Paldies, kolēģi! Visi šīsdienas darba kārtības punkti ir izskatīti.

Lūdzu reģistrēties ar reģistrēšanās kartēm! Lūdzu reģistrācijas režīmu! Lūdzu, reģistrēsimies! Aicinu sekretāra biedru paziņot reģistrācijas rezultātus.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Nav reģistrējušies: Boriss Cilevičs, Ingrīda Circene, Ina Druviete, Jānis Klaužs (viņam ir atvaļinājums, jā), Kārlis Šadurskis (Starpsaucieni: “Ir!”), Māris Krastiņš un Dzintars Zaķis (Starpsaucieni: “Ir!”).

Sēdes vadītājs.

Paldies, godātie kolēģi. Sēde slēgta.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!