• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par parlamentārās sadarbības grupām Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2006., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148174

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2006.gada 16.novembra sēdē

Vēl šajā numurā

17.11.2006., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par parlamentārās sadarbības grupām Saeimā

 

Ceturtdien, 16.novembrī, Saeimā tika izveidotas desmit deputātu grupas, lai veicinātu Latvijas parlamentāro sadarbību ar Apvienotās Karalistes, Grieķijas, Gruzijas, Izraēlas, Krievijas, Lietuvas, Polijas, Spānijas, Ukrainas un Vācijas parlamentiem.

1. Latvijas un Apvienotās Karalistes parlamentārās sadarbības grupa. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts Ainars Latkovskis (JL), par vietnieci – Karina Pētersone (LPP/LC).

2. Latvijas un Grieķijas parlamentārās sadarbības grupa. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēta Ērika Zommere (TP), par vietnieci – Sarmīte Ķikuste (JL).

3. Latvijas un Gruzijas parlamentārās sadarbības grupa. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts Dzintars Zaķis (JL), par vietnieci – Silva Bendrāte (JL).

4. Latvijas un Izraēlas parlamentārās sadarbības grupa. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts Boriss Cilevičs (SC), par vietnieku – Jakovs Pliners (PCTVL).

5. Latvijas un Krievijas parlamentārās sadarbības grupa. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts Dainis Turlais (LPP), par vietnieku – Nils Ušakovs (SC).

6. Latvijas un Lietuvas parlamentārās sadarbības grupa. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēta Sarmīte Ķikuste (JL), par vietnieku – Sergejs Dolgopolovs (SC).

7. Latvijas un Polijas parlamentārās sadarbības grupa. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēta Anta Rugāte (TP), par vietnieku – Ivans Klementjevs (SC).

8. Latvijas un Spānijas parlamentārās sadarbības grupa. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēta Ina Druviete (JL), par vietnieku – Jānis Eglītis (TP).

9. Latvijas un Ukrainas parlamentārās sadarbības grupa. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēts Andrejs Klementjevs (SC), par vietnieci – Anta Rugāte (TP).

10. Latvijas un Vācijas parlamentārās sadarbības grupa. Par tās priekšsēdētāju tika ievēlēta Solvita Āboltiņa (JL), par vietnieku – Uldis Ivars Grava (JL).

8.Saeimā parlamentārai sadarbībai ar citām valstīm bija izveidota 61 grupa. 7.Saeimā darbojās 44 šādas grupas, 6.Saeimā – 37, bet 5.Saeimā – 9.

Saeimas Kārtības rullī noteikts, ka ne mazāk kā trīs deputāti var izveidot deputātu grupu sadarbības veicināšanai ar citu valstu parlamentiem vai citu ar deputātu darbību saistītu interešu apmierināšanai. Šādām deputātu grupām atsevišķs finansējums netiek piešķirts.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!