• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Bulgārijas vēstnieka iepzīšanās vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2006., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148052

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Vācijas parlamentu sadarbību

Vēl šajā numurā

16.11.2006., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Bulgārijas vēstnieka iepzīšanās vizīti

 

Pie Saeimas priekšsēdētāja

Otrdien, 14.novembrī, Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis tikās ar Bulgārijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ivanu Anguelovu Naidenovu (Ivan Anguelov Naydenov), kas bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas un Bulgārijas divpusējās attiecības, Bulgārijas integrācija Eiropas Savienībā (ES), kā arī aktualitātes enerģētikas politikā.

Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis atzīmēja labās Latvijas un Bulgārijas attiecības, uzsverot parlamentārās sadarbības nozīmi starpvalstu attiecību paplašināšanā. Viņš norādīja, ka īpaši nozīmīgi tas ir tagad, kad Latvija un Bulgārija ir pilntiesīgas partneres NATO un no 2007.gada būs partneres arī ES, kad Bulgārija iestāsies ES.

Bulgārijas vēstnieks sveica Saeimas priekšsēdētāju ar jaunā parlamenta darba uzsākšanu. Viņš atzinīgi novērtēja abu valstu līdzšinējo sadarbību un pauda pateicību par Latvijas atbalstu Bulgārijas virzībai uz ES. Sarunā skarta arī sadarbība Eiropas Parlamentā kopīgu interešu aizstāvēšanai.

Plaši pārrunājot enerģētikas jautājumus, puses bija vienisprātis par vienotas ES politikas izveides nepieciešamību šajā jomā. Bulgārijas vēstnieks I.A.Naidenovs informēja par divu esošo atomelektrostaciju slēgšanu un apstiprināto plānu par jaunas atomelektrostacijas izveidošanu, lai nodrošinātu enerģijas piegādi gan Bulgārijā, gan eksportam uz tuvējām kaimiņvalstīm. Savukārt I.Emsis pastāstīja par elektroenerģētikas avotiem Latvijā un iespējām izmantot plašās potenciālās dabasgāzes krātuves mūsu valstī.

Sarunas noslēgumā tika skarti arī jautājumi par gaidāmo NATO samitu Rīgā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!