• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 20. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.1999., Nr. 434/435 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14805

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas integrācijas padomē

Vēl šajā numurā

22.12.1999., Nr. 434/435

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 20. decembra sēdē

Akceptēšanai Satversmes 81.panta noteiktajā kārtībā pieņemti šādi tiesību noteikumu projekti.

Akceptēts noteikumu projekts "Par Slīteres nacionālo parku", "Par Grīņu dabas rezervātu", "Par Moricsalas dabas rezervātu" un "Par Teiču un Krustkalna dabas rezervātu". Noteikumi aizstās LPSR normatīvos aktus "Par īpaši aizsargājamiem dabas objektiem PSR teritorijā", kas zaudēs spēku 2000.gada 1.janvārī.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību pasūtījumu"". Tas nodrošinās lielāku caurskatāmību valsts un pašvaldību līdzekļu izmantošanā.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas līgumu par autortiesībām", "Par Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas līgumu par publisko izpildījumu un fonogrammām". Likums nodrošinās intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības tiesisko režīmu, līdzīgu tam, kāds pastāv Eiropas Kopienas valstīs. Likumi nepieciešami saskaņā ar Latvijas Eiropas līguma saistībām, kas paredz, ka Latvijai līdz 1999.gada 31.decembrim jāpievienojas starptautiskajiem līgumiem intelektuālā īpašuma aizsardzības jomā.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Reliģisko organizāciju likumā". Grozījumi nepieciešami, lai izveidotu Tieslietu ministrijas pārraudzībā esošu valsts pārvaldes iestādi – Reliģisko un sabiedrisko lietu pārvaldi.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Grozījumi likumā "Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm"".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Grozījumi Augstskolu likumā". Grozījumi likumā nepieciešami sakarā ar Profesionālās izglītības likuma, Izglītības likuma pieņemšanu un grozījumu pieņemšanu likumā "Par zinātnisko darbību".

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā". Tie nepieciešami, lai netiktu apturēta ārvalstu adopcija un jau iesākto lietu kārtošana.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījums likumā "Par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību"". Grozījumi paredz deleģēt Ministru kabinetam tiesības noteikt būtiskās prasības, organizējot un veicot darbus ar bīstamajām iekārtām.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Ārstniecības likumā". Grozījumi novērsīs likuma pretrunas ar citiem spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi likumā "Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību"". Tie saskaņos likuma normas, kas regulē farmaceitiskās darbības licencēšanu, precizēs atbildīgās institūcijas par narkotisko un psihotropo vielu apriti un precizēs neatliekamajai palīdzībai nepieciešamo zāļu apriti un kontroli.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Medību likumā". Grozījumi likumā nepieciešami sakarā ar Mežsaimniecības attīstības fonda likvidāciju.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās"". Grozījumi nepieciešami, lai valsts pārvaldes institūciju valdījumā atstātu tikai specifiskas meža platības dabas aizsardzības un zinātniskās izpētes funkciju nodrošināšanai.

Akceptēšanai parastā kārtībā akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1999.gada 31.augusta noteikumos Nr.312 "Vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības organizēšanas kārtība".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!