• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu sadarbību kā paraugu citām NATO valstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2006., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/147357

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Gruzijas aktīvākām attiecībām

Vēl šajā numurā

07.11.2006., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu sadarbību kā paraugu citām NATO valstīm

 

Pirmdien, 6.novembrī, mācību vizītes ietvaros Latvijā Baltijas aizsardzības koledžas (BALTDEFCOL) augstākās vadības kursa studentiem un koledžas pasniedzējiem notika vairākas tikšanās un diskusijas ar Latvijas aizsardzības jomas ekspertiem.

Atklājot sarunu sadaļu, koledžas studentus un pasniedzējus uzrunāja Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vietnieks aizsardzības plānošanas jautājumos Jānis Karlsbergs. Savā runā viņš uzsvēra Latvijas, Lietuvas un Igaunijas veiksmīgo sadarbību un kopīgi paveikto, tām veidojot un attīstot savus bruņotos spēkus. J.Karlsbergs norādīja, ka Baltijas valstu sadarbība ir pozitīvs paraugs citām NATO dalībvalstīm, kā sadarbojoties iespējams racionāli un efektīvi izmantot savus finanšu un materiālos resursus. Kā piemēru viņš minēja veiksmīgo Baltijas valstu gaisa telpas kontroles risinājumu, kas Latvijai, Lietuvai un Igaunijai dod iespēju sadarbības rezultātā ietaupītos resursus ieguldīt savu valstu aizsardzības sistēmu attīstībā.

Koledžas studenti un pasniedzēji tikās arī ar Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāju Juri Dalbiņu, Eiropas Parlamenta deputātu Ģirtu Valdi Kristovski, Latvijas Ārpolitikas institūta direktoru Ati Lejiņu, Aizsardzības ministrijas, Ārlietu ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjiem.

Šodien BALTDEFCOL studenti un pasniedzēji dosies uz Lietuvu, lai turpinātu mācību vizīti Baltijas valstīs.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!