• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieka akreditāciju Azerbaidžānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.11.2006., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/147356

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas novecošanas problēmas risinājumiem

Vēl šajā numurā

07.11.2006., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieka akreditāciju Azerbaidžānā

 

Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Mihails Popkovs 3.novembrī iesniedza akreditācijas vēstules Azerbaidžānas Republikas prezidentam Ilhamam Alijevam.

Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas un Azerbaidžānas attiecību attīstība. Īpaši uzsvērta pozitīvā dinamika politiskajā jomā un nepieciešamība aktīvāk attīstīt abpusēji izdevīgus kontaktus arī ekonomikā.

Prezidents I.Alijevs uzsvēra, ka pēdējā gadā starp Latviju un Azerbaidžānu ir parakstīts vairāk nekā desmit sadarbības līgumu. Šī līgumtiesiskā bāze ļaus veiksmīgi attīstīt ciešākas attiecības gan starp Latvijas un Azerbaidžānas valsts institūcijām, gan komercinstitūcijām, kā arī veicinās sadarbību humanitārajā un kultūras jomā.

Šajā saistībā vēstnieks M.Popkovs informēja Azerbaidžānas prezidentu par perspektīvām Latvijas un Azerbaidžānas starpvaldību komisijas darbībā, kas veicinās ekonomiskās sadarbības praktisko jautājumu risināšanu.

Prezidents I.Alijevs uzsvēra, ka nesenās oficiālās valstsvizītes Latvijā ietvaros notikušais biznesa forums ir atstājis pozitīvu iespaidu par sadarbības iespējām, kā piemēru minot iespējamo jaunā tranzīta koridora izveidi sadarbībā ar Eiropas Savienību, kurā varētu būt iesaistīta arī Latvija.

Prezidents arī augstu novērtēja Latvijas sniegto atbalstu Azerbaidžānai dažādās starptautiskajās organizācijas, kā arī pateicās par Latvijas konsekvento politiku Azerbaidžānas teritoriālās integritātes jautājumā.

Prezidents I.Alijevs apsveica vēstnieku ar stāšanos amatā un novēlēja veiksmīgu darbu abu valstu attiecību stiprināšanā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!