• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 31. oktobra noteikumi Nr. 893 "Obligātās nekaitīguma un marķējuma prasības ābolu un bumbieru sidram". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.2006., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/147117-obligatas-nekaitiguma-un-markejuma-prasibas-abolu-un-bumbieru-sidram

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.894

Kārtība, kādā piešķir, administrē un uzrauga Eiropas Savienības un valsts atbalstu informatīvajiem un veicināšanas pasākumiem attiecībā uz lauksaimniecības produktiem

Vēl šajā numurā

03.11.2006., Nr. 176

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 893

Pieņemts: 31.10.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.893

Rīgā 2006.gada 31.oktobrī (prot. Nr.56 35.§)

Obligātās nekaitīguma un marķējuma prasības ābolu un bumbieru sidram

Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 4.panta otro daļu un 13.panta trešo daļu

 

1. Noteikumi nosaka obligātās nekaitīguma un marķējuma prasības Latvijā izplatāmajam ābolu un bumbieru sidram (turpmāk – produkts).

2. Produktu, kurš ir likumīgi ražots vai pārdots kādā Eiropas Savienības dalībvalstī vai Turcijā vai kurš ir likumīgi ražots kādā Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas valstī, kas ir Eiropas Ekonomikas zonas līguma līgumslēdzēja puse, ir tiesības piedāvāt Latvijā, ievērojot savstarpējās atzīšanas principu.

3. Produktu, kurš ražots valstī, kas nav minēta šo noteikumu 2.punktā, ir tiesības piedāvāt Latvijā, ja ievērotas šajos noteikumos un pārtikas apriti regulējošajos normatīvajos aktos noteiktās prasības.

4. Šo noteikumu ievērošanas uzraudzību un kontroli veic Pārtikas un veterinārais dienests.

5. Produktu ražo no fermentētas ābolu vai bumbieru sulas vai abu sulu maisījuma, vai no ābolu vai bumbieru sulas, kas iegūta no koncentrāta.

6. Produkts satur tikai alkoholu, kas radies ābolu vai bumbieru sulas fermentācijas procesā.

7. Pārtikas piedevu un aromatizētāju šķīdināšanai drīkst izmantot alkoholu, bet tas nedrīkst palielināt alkohola daudzumu, kas radies, fermentējot ābolu vai bumbieru sulu.

8. Produktam pēc fermentācijas var pievienot ābolu vai bumbieru sulu, oglekļa dioksīdu, pārtikas piedevas, aromatizētājus, dažādu veidu cukurus un ūdeni atbilstoši pārtikas apriti regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai.

9. Produktu marķē saskaņā ar normatīvajos aktos par pārtikas preču marķēšanu noteiktajām prasībām.

10. Produkta nosaukumā vārdu “sidrs” lieto tikai tādā gadījumā, ja produktu ražo no ābolu vai bumbieru sulas.

11. Produkta nosaukumu “ābolu sidrs” lieto, ja produkta sastāvā ābolu sulas ir vairāk nekā bumbieru sulas. Produkta nosaukumu “bumbieru sidrs” lieto, ja produkta sastāvā bumbieru sulas ir vairāk nekā ābolu sulas.

12. Ja produktam ir pievienota pārtikas piedeva vai aromatizētājs, to norāda produkta nosaukumā, piemēram, “ābolu sidrs ar ābolu aromatizētāju” vai “ābolu sidrs ar kivi garšu”.

13. Ja produktam ir pievienota dabīga ābolu vai bumbieru pārtikas piedeva vai aromatizētājs, produkta nosaukumā to var nenorādīt.

14. Fasēta produkta satura faktiskais tilpums atbilst nosacījumiem, kas noteikti normatīvajos aktos par metroloģiskajām prasībām fasētajām precēm.

15. Produktu, kas neatbilst šajos noteikumos noteiktajām prasībām, Latvijā atļauts izplatīt līdz 2007.gada 31.decembrim.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministrs M.Roze

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2006.gada 4.novembri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!